מתכון מרכיבים: שמן
עוגת דבש ללא מאמץ
תערובת קמחי מקור ייעודית להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין
קראו עודקרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ
קרפ צרפתי ללא גלוטן מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את ...
קראו עודמגולגלות קינדר
טנרד חדש ומגניב – מגולגלות קינדר והפעם ללא גלוטן – מיותר לציין. אז מה זה הטרנד הזה? עוגיות מגולגלות קקאו במילוי ממרח שוקולד לבן (אני בחרתי בשוקולד אגוזי לוז) ואצבעות קינדר. איך ולמה הם כבשו את הרשת כל כך מהר? פשוט…הן טעימות בטירוף, יפות בטירוף והכי הכי חשוב קלות להכנה ...
קראו עודסופגניות שמרים ללא גלוטן
תערובת קמחי מקור ייעודית להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין
קראו עודסופגניות ללא גלוטן – פרווה
תערובת קמחי מקור ייעודית להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין
קראו עודספרה טריפוליטאית ללא גלוטן
סדנאות אפיה רשימת חנויות
קראו עודבעבע תמר ללא גלוטן
לוח סדנאות רשימת חנויות
קראו עודעוגת שיש ללא גלוטן
עוגת שיש ללא גלוטן, אולי העוגה הכי נוסטלגית, עם ריח משכר, טעם נפלא והכי פשוטה שיש. כמו ביתר המתכונים שלי, גם במתכון זה ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן מסדרת "שי של שהטבע" (הפעם השתמשתי בקמח רב תכליתי, מסדרת "שי של הטבע" המבוסס בעיקר על דוחן, סורגום – דורה לבנה, ...
קראו עודרולדת תמרים ללא גלוטן
עוד מתכון של חביבת האתר אפרת סלוצקין – קצפת המופלאה. הפעם מתכון לט"ו בשבט, אבל ללא צל של ספק רולדות תמרים שמתאימות לכ השנה וללא גלוטן מיותר לציין. את התמרים אפשר כמובן להחליף בכל דבר אחר, שוקולד ללא גלוטן, ממרח חלבה ללא גלוטן, ממרח שקדים ללא גלוטן או כל דבר ...
קראו עודעלי סיגר ללא גלוטן
לוח סדנאות רשימת חנויות עלי סיגר ללא גלוטן, אני זוכר את סבתא שלי מכינה עלי סיגר ולאחר מכן פסטלים ממולאים בתפו"א או סיגרים ממלואים בבשר או בפורים פסטלים מתוקים ממולאים בשקדים ואגוזים עם מי סוכר. וכמובן אי אפשר ללא הבוריק הטריפוליטאי – עם ביצה או תפו"א, אבל בכל מקרה עם ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,449)
- חנוכה – החג שלנו! (3,210)