טף

אין תגובות | ספטמבר 17, 2014

קמח הטף מוכר לנו בעיקר בזכות לחם האינג’רה האתיופי למרות שמדובר באחד הדגנים העתיקים בעולם.
הטף היינו הדגן הזעיר ביותר שהאנושות מכירה ולמרות גודלו יש בו סיבים ונבט יותר מכל דגן אחר.

במאה גרם טף ניתן למצוא כמות של ברזל,סידן וחלבון הזהה ל-10 ביצים או ק”ג בשר.
בשל תכונותיו הוכרז דגן זה “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה.
ישנן שני סוגי טף: כהה ובהיר.
הכהה מעט קשה יותר לעבודה ומרקמו גרגירי יותר. הבהיר נוח מאוד לעבודה, גמיש אך טעמו דומיננטי יותר.

 

סימון תזונתי100 גרם
קלוריות367
חלבונים13
פחמימות73
סוכרים1.8
שומנים2.3
נתרן12
סיבים תזונתיים8
סה”כ ויטמין B5.4
ברזל7.6
מגנזיום184
זרחן429
אבץ3.6
אשלגן427

שי ללא גלוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *