סופגניות שמרים ללא גלוטן
2022-12-18
תערובת קמחי מקור להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין.
פעם היו סופגניות עם ריבה בלבד ועם גלוטן... היום, בחנוכה, אחד החגים הכי כייפים וטעימים, אפשר גם לנו, הצליאקים, להתפנק עם מגוון אדיר של סופגניות ואפילו קל מאוד להכין אותם.
תערובת קמח להכנת סופגניות ללא גלוטן תחת המותג "שי של הטבע" בגרסת הפרווה.
מנות | זמן הכנה |
10-13 יח' | 10 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 30 דקות |
|
|
תערובת קמחי מקור להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין.
פעם היו סופגניות עם ריבה בלבד ועם גלוטן... היום, בחנוכה, אחד החגים הכי כייפים וטעימים, אפשר גם לנו, הצליאקים, להתפנק עם מגוון אדיר של סופגניות ואפילו קל מאוד להכין אותם.
תערובת קמח להכנת סופגניות ללא גלוטן תחת המותג "שי של הטבע" בגרסת הפרווה.
|
מרכיבים
- 500 גרם תערובת לסופגניות - שי של הטבע 1 שקית
- 2 יח ביצים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 60 גרם שמן
- 150 מ"ל מים קרירים
- 150 מ"ל חלב ניתן להמיר במיץ תפוזים
- 100 גרם חמאה רכה
- שמן לטיגון
- ריבה / שוקולד / סוכריות / אבקת סוכר כל תוספת שחולמים עליה
מנות: יח'
הוראות
- מכניסים לתוך קערת מיקסר את כל החומרים לפי הסדר הבא: נוזלים (מים, חלב / מיץ תפוזים), שמרים, תערובת קמח לסופגניות - שי של הטבע, שמן וביצים.
- בעזרת וו גיטרה או וו לישה מתחילים לערבב במהירות נמוכה במשך 15-20 שניות ומעלים למהירות בינונית עוד כדקה, עד קבלת בצק אחיד.
- בעזרת לקקן מגלגלים את הבצק, בתוך קערת המיקסר, לכדור אחד גדול.
- מקמחים טיפונת את הידיים (בכל קמח ללא גלוטן שרוצים) ויוצרים כדורים במשקל של כ110 גרם כל כדור. חשוב לנסות ו"לסגור" את הכדורים ככול האפשר.
- מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפיה ומועכים, ממש קצת, את הכדור.
- מתפיחים כ 30 עד 35 דקות.
- מחממים מחבת עם שמן על אש נמוכה. גובה השמן במחבת צריך להיות בערך בגובה של חצי סופגניה.
- כשהשמן חם אבל לא רותח (בערך 150 מעלות), מניחים בזהירות את הסופגניה במחבת ומטגנים כשתיים עד שלוש דקות בכל צד. אם הסופגניה "נראת" מוכנה בזמן מהיר יותר, כנראה שהשמן חם מידי והבפנים של הסופגניה לא יהיה מוכן. במקרה כזה, יש להנמיך את טמפ' השמן.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג. מצננים לפחות 5 דקות ואז מתחילים לחגוג ולהתפרע עם התוספות: אבקת סוכר, ריבה, שוקולד לבן או חום, קרם פיסטוקים, סוכריות ועוד ועוד ועוד.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe