ספרה טריפוליטאית ללא גלוטן
2019-08-12- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
לספרה יש הרבה מאוד גרסאות ושמות, בסבוסה במטבח המרוקאי והערבי, טישפשטי במטבח הספרדי, תורכי ובולגרי, בולו במטבח הטוניסאי.
לי באופן אישי היא מתחברת לזיכרון ילדות מהמטבח הטריפוליטאי של אמא שלי, שהייתה מכינה את הספרה לצאת יום הכיפורים אחרי הצום.
אז על ספרה אני לא מוותר ולבית שלי גלוטן לא נכנס וכך נולדה לה ספרה ללא גלוטן.
מנות | זמן הכנה |
1 תבנית מרובעת | 20 דקות |
זמן בישול |
25 דקות |
|
|
לספרה יש הרבה מאוד גרסאות ושמות, בסבוסה במטבח המרוקאי והערבי, טישפשטי במטבח הספרדי, תורכי ובולגרי, בולו במטבח הטוניסאי.
לי באופן אישי היא מתחברת לזיכרון ילדות מהמטבח הטריפוליטאי של אמא שלי, שהייתה מכינה את הספרה לצאת יום הכיפורים אחרי הצום.
אז על ספרה אני לא מוותר ולבית שלי גלוטן לא נכנס וכך נולדה לה ספרה ללא גלוטן.
|
מרכיבים
לעוגה
- 1/4 1 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1/4 1 כוסות קמח תירס גס
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 3 יח' ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2-3 כפיות תמצית ווניל
- קליפת הדרים
סירופ ועיטור
- שקדים לעיטור
- 1.5 כוסות סוכר
- 3/4 1 כובות מים
- 4-5 טיפות מי וורדים
- חופן עלי נענע טרייה
מנות: תבנית מרובעת
הוראות
- שמים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את שלושת סוגי הקמחים עם הסוכר, אבקת אפיה מערבבים .
- מוסיפים תוך כדי בחישה את השמן הביצים ,ומיץ מערבבים לקבלת עיסה אחידה .
- מוסיפים את הווניל וקליפות ההדרים מערבבים לקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את עיסת הבצק אל תבנית מרובעת עם נייר אפיה ומשטחים.
- בסכין חותכים ריבועים בגודל של 5 ס"מ במרכז כל ריבוע מניחים חצי שקד מולבן.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 25 דקות.
- בנתיים, בסיר קטן מכניסים את המים והסוכר של הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
- לאחר כ 15 דקות מוסיפים את מי הוורדים והנענע.
- יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe