עוגת שיש ללא גלוטן
2019-07-13
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 145 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 40 גרם קמח דוחן
- 40 גרם קמח אורז מלא
- 30 גרם קמח סורגום
- 20 גרם עמילן תפו"א
- 10 גרם עמילן טפיוקה
- 5 גרם קסנטן גאם
יתר המצרכים
- 50 גרם שוקולד איכותי
- 15 גרם חמאה מומסת כף אחת
- 2 יח' ביצים
- 150 גרם סוכר
- 10 גרם אבקת אפיה שקית
- 100 גרם שמן
- 120 גרם חלב
- 120 גרם מים
- 1 כפית תמצית ווניל
מנות:
הוראות
- בסיר קטן ועל אש נמוכה ממיסים את השוקולד איכותי + 1 כף חמאה.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים היטב ביצים + סוכר
- מאיטים את המקצף ומוסיפים בזילוף איטי ולפי הסדר הבא: שמן לאחר מכן חלב+כפית וניל ולאחר מכן את המים.
- מוסיפים בהדרגה: קמח (אופציה 1 או את כל הקמחים מאופציה 2) + שקית אבקת אפייה.
- 1/4 מן הבלילה - מקפלים לתוך השוקולד העומס.
- שופכים את בלילת השוקולד לתוך התבנית עם הבלילה הבהירה . מערבבים עם סכין ליצירת צורת שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-שעה .
- בודקים שקיסם יוצא מן העוגה כשהוא יבש כמעט לחלוטין.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe