עוגת שיש ללא גלוטן

2019-07-13
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
עוגת שיש ללא גלוטן, אולי העוגה הכי נוסטלגית, עם ריח משכר, טעם נפלא והכי פשוטה שיש. כמו ביתר המתכונים שלי, גם במתכון זה ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן מסדרת "שי של שהטבע" (הפעם השתמשתי בקמח רב תכליתי, מסדרת "שי של הטבע" המבוסס בעיקר על דוחן, סורגום – דורה לבנה, ואורז מלא עם אחוז נמוך יותר של עמילן) או מנגד ניתן לערבב קמחי מקור מסדרת "שי של הטבע" או כל קמח אחר נטול גלוטן. בהצלחה!

שי ללא גלוטן

 
עוגת שיש ללא גלוטן
Print Recipe
    עוגת שיש ללא גלוטן
    Print Recipe
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות:
      הוראות
      1. בסיר קטן ועל אש נמוכה ממיסים את השוקולד איכותי + 1 כף חמאה.
      2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים היטב ביצים + סוכר
      3. מאיטים את המקצף ומוסיפים בזילוף איטי ולפי הסדר הבא: שמן לאחר מכן חלב+כפית וניל ולאחר מכן את המים.
      4. מוסיפים בהדרגה: קמח (אופציה 1 או את כל הקמחים מאופציה 2) + שקית אבקת אפייה.
      5. שופכים לתבנית 3/4 מן הבלילה.
      6. 1/4 מן הבלילה - מקפלים לתוך השוקולד העומס.
      7. שופכים את בלילת השוקולד לתוך התבנית עם הבלילה הבהירה . מערבבים עם סכין ליצירת צורת שיש.
      8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-שעה .
      9. בודקים שקיסם יוצא מן העוגה כשהוא יבש כמעט לחלוטין.
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe