סדנאות אפיה ללא גלוטן
תגובות 53 | 09/01/2015
תמיד אהבתי לאפות וליצור שילובים מקוריים ומפתיעים. כשגילו את הצליאק אצל הנסיכה שלי, חשבתי שאני נכנס לעולם משעמם ומוגבל.
התחלתי לחקור את עולם הללא גלוטן כאבא שרוצה להכין את הטוב ביותר לבת שלו.
לשמחתי ולשמחת כל המשפחה שעברה לבית נקי מגלוטן, גיליתי עולם של קמחים מגוונים ששילוב ביניהם מביא לתוצאות טעימות ובריאות.
את הטוב ביותר עבור הבת שלי והמשפחה שלי, אני גאה לחלוק אתכם.
בחלק מהסדנאות נלמד להכין פיתות, לחם, נתענג על פיצה ונקנח בחלה של שבת, באחרות נלמד את תורת המתוקים ללא גלוטן.
נלמד להבחין בין סוגי הקמחים ללא גלוטן הקיימים, מתי נשתמש ובמה, מהו השילוב האידיאלי, מהם התוספים הרצויים, תחליפי גלוטן ועוד.
מטרתה העיקרית של הסדנה היא אינה לצאת עם עוד מתכון או שתיים טובים, אלא להבין תכונות ואופי הקמחים שאנו עובדים איתם. לדעת להמיר מתכון עם גלוטן למתכון ללא גלוטן, לדעת איך אנחנו יכולים לפצות על אובדן הגלוטן והכי חשוב ללמוד להכין מאפים טעמים, מאפים שנרצה לאכול, מאפים שלא נתבייש לשים על השולחן, מאפים שנהיה גאים בהם שהם ללא גלוטן.
סוג סדנה | תאריך | עיר | מקומות פנויים | איש קשר | בהדרכת | הערות |
---|---|---|---|---|---|---|
אפיה | 29/01/23 | כפר סבא | מלאה - רשימת המתנה | שי 054-2011245 | שף אמיר נבו | סדנת ערב (יום ראשון) |
אפיה | 6/2/23 | אור יהודה | 4 מקומות אחרונים! | שי 054-2011245 | שף אמיר נבו | סדנת ערב (יום שני) |
אפיה | 20/2/23 | רמת גן | 7 מקומות | שי 054-2011245 | שף אמיר נבו | סדנת ערב (יום שני) |
טופס להתעניינות בסדנא (ההרשמה בתוקף רק לאחר קבלת אישור)
* הערה חשובה חלק מהסדנאות נערכות בבית ספר המארחים סדנאות עם גלוטן. המטבח והכלים מנוקים באופן יסודי לפני כל סדנא, אבל כמובן שיש סיכוי לזיהום משני עקב שאריות של גלוטן במטבחים.
כנ"ל לגבי סדנאות הנערכות בשיטת "בית מארח" שכמובן אינני יכול להיות אחראי להמצאות זיהום משני.
כל הקמחים/תחליפי גלוטן/תוספים נרכשים ע"י ממקומות בעלי אישור משרד הבריאות ל"ללא גלוטן" (כגון אופק מן הטבע, דג"ש וכד').
שי ללא גלוטן
תגובות (53)
כתיבת תגובה לבטל
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,231)
- חנוכה – החג שלנו! (2,990)
posted by גל לרנר on 19/01/2015
שלום,
האם בסדנאות משתמשים בקמחים ראשוניים או בתערובות מוכנות כמו "תמי" או "כרגיל"?
תודה,
גל.
posted by שי ללא גלוטן on 19/01/2015
היי גל.
משתמשים בקמחים ראשונים.
זוהי מהות הסדנא להבין את הקמחים, את השילוב בינהם ומה מתאים למה.
משתמשים בקמח דוחן, דורה, אורז מלא, טפיוקה, חומוס ועוד ועוד.
בנוסף, אני מסביר תאורטית במשך 30-45 דקות את ההבדלים בין סוגי הקמחים השונים.
posted by נחשון צורי on 26/05/2015
לכל המתעניינים. סדנא מאוד מומלצת ,עברתי את חוויה זו לפני כחודש לאחר ששנתיים קונה או מנסה לאפות ללא הצלחה מרובה.
לאחר שעברתי את הסדנא המוצלחת של שי הבנתי דברים שלא ניתן לקבל מ מרשמים בלבד .
חובה לעבור אצל שי סדנא.
שבועיים לאחר מיכן עברתי סדנא נוספת אצל "מומחה אחר" ממש לא מגיע לרמת ההסבר ושקבלתי משי בסדנא שלו.
ממליץ בחום
posted by שי ללא גלוטן on 27/05/2015
תודה!
שמח שככה אתה מרגיש, איזה כייף לקבל תגובה כזאת 🙂
posted by מרים on 28/11/2018
האם מקום כשר? כלומר יש הפרדה בין חלב לבשר בכלים? מעוניינת בשתי מקומות בסדנא בהוד השרון. מה העלות?
posted by הדס שרון on 23/01/2015
שלום מעונינת להשתתף תודה
posted by הדס שרון on 23/01/2015
בפתח תקווה
posted by עירית on 03/03/2015
שלום
האם הסדנאות מתאימות לטבעונים שלא אוכלים גלוטן, סוכר ומוצרים מתועשים?
האם יש מקום לסדנה הקרובה בקפר חסידים?
posted by שי ללא גלוטן on 08/03/2015
שלום,
בסדנאות אני משתמש בחמאה וביצים בחלה וגבינה צהובה בפיצה.
הפיתות והלחם מתאימים לטבעונים.
גם בחלה אני מסביר כיצד ניתן להימנע משימוש בחמאה ומה יחס ההמרה לשמן.
לגבי סוכרים, ניתן להמיר את הסוכר לדבש.
מוצרים מתועשים – אני משתמש בקסנטן גאם וגואר גאם. ניתן להשתמש רק בגואר גאם שמקורו בזרעי הגואר, אבל כמובן שהוא עובר תהליך תעשייתי.
מוזמנת לדבר עם אורלי על מנת לבדוק לגבי מקום פנוי בכפר חסידים.
שי.
אורלי : 054-4557902
posted by זוהר on 19/03/2015
אשמח לדעת כמה עולה סדנא? והאם אתה מגיע גם להרצליה?
posted by שי ללא גלוטן on 19/03/2015
היי זוהר.
עלות סדנא היא 250 ש"ח.
נכון לעכשיו לא מתוכננת סדנא בהרצליה, אבל כמובן שאשמח מאוד להגיע ולקיים סדנא בהרצליה.
אני אעדכן אותך
posted by אורלי קורן on 31/03/2015
הי שי יש לי ילד חולה צליאק .אנו גרים בשרון.
אשמח לארח בביתי סדנא ללא גלוטן.
אוכל גם לסייע בשווק .
מה דעתך ?
posted by שי ללא גלוטן on 10/04/2015
היי אורלי.
אשמח מאוד.
אדבר איתך במייל באופן פרטי.
המון תודה.
posted by דפנה אלון on 31/03/2015
אשמח להשתתף בסדנה בהרצליה לכשתהייה.
תודה,
דפנה
posted by שי ללא גלוטן on 10/04/2015
היי דפנה.
אשמח לעדכן אותך.
תודה וחג שמח.
posted by מיכל on 29/05/2015
וואו! הייתי כל כך שמחה להשתתף בסדנה שלך אבל אני גרה בקליפורניה…. יש אפשרות לקנות DVD של הסדנה?
posted by שי ללא גלוטן on 29/05/2015
היי מיכל,
לא אין אפשרות לרכוש DVD, אבל יש אפשרות לשלוח לי כרטיס טיסה לקליפורניה 🙂 🙂 🙂
posted by דורית on 05/06/2015
שי, תודה על ההסברים המאלפים ועל המאכלים הטעימים, ועל החברה הנעימה, פתחת לי עולם שלם חדש של אפשריות בעולם של ללא גלוטן שנראה היה צר בהתחלה. שמחה להמליץ לכל אחד. תודה גם למיכל על האירוח, היה כיף
posted by שי ללא גלוטן on 05/06/2015
תודה. הייתה באמת סדנא מעולה ותמיד תמיד כייף לקבל תגובות כאלו.
🙂
posted by יהודית חזיזה on 13/09/2015
האם מתקיים סדנא באיזור הצפון חיפה קריות יוקנעם נהריה, מעוניינת להשתתף. אשמח לקבל תגובה
posted by שי ללא גלוטן on 18/09/2015
היי
בקרוב אפרסם לוח סדנאות חדש כולל באזור הצפון.
posted by רחל שגיב on 13/03/2018
מעוניינת בסדנה באיזור הצפון…קריות ..
posted by איריס on 23/09/2015
שלום,
רציתי לדעת האם בסדנאות יש התייחסות גם למאכלים ללא סוכר בשילוב עם מאכלים ללא גלוטן?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 28/09/2015
שלום,
בסדנאות אני משתמש בדבש, סוכר חום וסוכר לבן.
בעיקרון אני מסביר במה ניתן להחליף את הסוכר הלבן ובהחלט מתייחס לנושא, אבל בסדנא עצמה יש סוכר.
posted by אוהד on 30/09/2015
שי שלום
מצטרף לעדכון בנושא סדנא בהרצליה או רמת השרון.
לדעתי יש לך 4-5 מכרים נוספים. נשמח לעדכון.
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 01/10/2015
אשמח לעשות סדנא באזור השרון.
נכון לעכשיו אין לי בית מארח, אבל מאמין שבקרוב יהיה.
posted by חגית on 13/10/2015
מה עם כשרות בסדנאות?
posted by שי ללא גלוטן on 15/10/2015
כל מוצרי הגלם כשרים ואין ערבוב של בשר וחלב והשימוש הם בכלים נעשה אך ורק בסדנאות.
למרות זאת יש שימוש בכלים של המארחת (לא חייב להיות בית דתי, כמובן), ואין הפרדה/הקפדה בשטיפת הכלים.
posted by מיטל וקנין on 05/03/2016
האם תתקיים בקרוב סדנא בצפון הארץ?
posted by שי ללא גלוטן on 06/03/2016
סדנאות בצפון אני מעביר בדרך כלל בחנתון שזה בגליל התחתון (עמק יזרעאל).
בכל מקרה לוח הסדנאות נמצא כאן באתר, בתפריט – סדנאות
posted by עדנה כהן on 23/05/2016
היי האם יש תאריכים לסדנאות בתל אביב? היכן הן מתקיימות?
posted by שי ללא גלוטן on 18/06/2016
עדיין אין.
מקווה שבמהלך יולי אקיים סדנא בת"א.
posted by אורנית on 30/06/2016
אני מעוניינת להרשם לסדנא באזור נתניה או אפילו תל אביב
יש משהו בקרוב?
posted by שי ללא גלוטן on 02/07/2016
היי אורנית.
ת"א יש ב- 20/7, סדנת ערב.
posted by אורנית on 01/07/2016
ואיפה כן נפתחת בקרוב סדנא ?
posted by שי ללא גלוטן on 03/07/2016
כל הסדנאות מופיעות כאן.
posted by יאנה טישלר on 03/07/2016
שלום שי,
אני חולת צליאק ומאוד רוצה ללמוד לאפות ללא גלוטן.
תתקיים גם סדנה בספטמבר באזור תל אביב?
posted by שי ללא גלוטן on 03/07/2016
היי,
כן… ב- 20/7 בשעה 18:00 מתקיימת סדנא בת"א.
posted by אהובה קופרמן on 04/09/2016
אשמח להשתתף בסדנאות שלך אבל באיזור הרצליה רמת השרון
posted by טלי on 04/09/2016
שלום
מעוניינת לקבל פרטים על סדנה בצפון
posted by נימי נחמה עידן on 23/09/2016
הי שי. מעוניינת בסדנא באזור המרכז ת׳א גבעתיים ר׳ג
אחרי החגים. כבר רשמתי לך. רק לתזכורת…תודה.
posted by גליה קיין on 03/11/2016
אשמח להשתתף בסדנא לאפיית לחמים באיזור ראשון, נס ציונה או רחובות.
posted by אורנה on 08/02/2017
שלום שי,
אני מתעניינת בסדנא ואני מאזור רחובות – אני רואה שהסדנא הקרובה בנס ציונה מלאה – אשמח אם תתכנן אחת נוספת באזור 🙂
יש לי שאלה קטנה – האם במאפים שלך כמו פיתות ולחמים אתה משתמש גם בביצה. אצלנו יש גם ילד עם רגישות לביצים.
תודה מראש,
posted by שי ללא גלוטן on 08/02/2017
אורנה שלום.
רק בחלה לשבת יש ביצים, ביתר המתכונים (פיצה, פוקצ'ה, לחמים ופיתות) אין.
שי
posted by סיגל on 18/02/2017
הי שי
אשמח להיצטרף לסדנא באזור יוקנעם חיפה והצפון
יש לך כבר לוח סדנאות ?
posted by תם אור on 15/04/2017
שלום שי
אני מאוד מעוניינת להשתתף בסדנא אבל יש לי עוד מגבלות חוץ מגלוטן…. בעייתית שכמותי…
אני רגישה לחיטה, לתירס ולדבש.
יש לך סדנא שתוכל להתאים לי?
תודה רבה, תם.
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
היי תם.
בסדנא אני משתמש בקורנפלור ובדבש.
על שניהם אין בעיה לוותר.
דברי איתי בפרטי ונראה מה עושים.
שי.
posted by תהילה לבל on 14/11/2017
ערב טוב!
בדקות האחרונות התוודעתי לאתר הנוכחי ולתכנו,
הייתי שמחה לשמוע האם תתקיים סדנא באזור הצפון? אני תושבת צפת
אשמח מאד להתעדכן.
posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017
היי,
סדנאות בצפון אני מעביר בד"כ בחנתון.
ממולץ לבדוק בעמוד הסדנאות שלי.
שי.
posted by נעמה לרנר on 23/07/2019
שלום, אשמח במידה ותהיה סדנא באזור רמת גן .
תודה
נעמה
posted by שי ללא גלוטן on 28/07/2019
היי,
מוזנת להכנס מידי פעם לדף הסדנאות שלי ולהתעדכן בתאריכי סדנאות בכל רחבי הארץ.
לוח סדנאות
posted by מיכל on 21/01/2020
שלום,
האם תתקיים סדנה בראשון לציון או בקרבתה?
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי מיכל, בהחלט.
הכל תלוי במציאת בית מארח.
שי