סדנאות

48 תגובות | ינואר 9, 2015

סדנא - הכנת פיתה סדנא - פיתה

תמיד אהבתי לאפות וליצור שילובים מקוריים ומפתיעים, כשגילו את הצליאק אצל הנסיכה שלי, חשבתי שאני נכנס לעולם משעמם ומוגבל.
התחלתי לחקור את עולם הללא גלוטן כאבא שרוצה להכין את הטוב ביותר לבת שלו.
לשמחתי ולשמחת כל המשפחה שעברה לבית נקי מגלוטן, גיליתי עולם של קמחים מגוונים ששילוב ביניהם מביא לתוצאות טעימות ובריאות.

את הטוב ביותר עבור הבת שלי והמשפחה שלי, אני גאה לחלוק אתכם.
בחלק מהסדנאות נלמד להכין פיתות, לחם, נתענג על פיצה ונקנח בחלה של שבת, באחרות נלמד את תורת המתוקים ללא גלוטן.
נלמד להבחין בין סוגי הקמחים ללא גלוטן הקיימים, מתי נשתמש ובמה, מהו השילוב האידיאלי, מהם התוספים הרצויים, תחליפי גלוטן ועוד.
מטרתה העיקרית של הסדנה היא אינה לצאת עם עוד מתכון או שתיים טובים, אלא להבין תכונות ואופי הקמחים שאנו עובדים איתם. לדעת להמיר מתכון עם גלוטן למתכון ללא גלוטן, לדעת איך אנחנו יכולים לפצות על אובדן הגלוטן והכי חשוב ללמוד להכין מאפים טעמים, מאפים שנרצה לאכול, מאפים שלא נתבייש לשים על השולחן, מאפים שנהיה גאים בהם שהם ללא גלוטן.

לוח סדנאות - שי ללא גלוטן
סדנאתאריךמיקוםמקומות פנוייםיצירת קשרבהדרכת הערות
אפיה 12/08/18 רמת השרון סדנה מלאה – רשימת המתנהשי : 054-2011245שף אמיר נבו סדנת ערב
אפיה 16/08/18 ראש העין 5 מקומות אחרוניםשי : 054-2011245שף אמיר נבו סדנת ערב
מתוקים 19/08/18 פתח תקווה ההרשמה נפתחהשי : 054-2011245שף אמיר נבו סדנת ערב
אפיה 26/8/18 ת"א ההרשמה נפתחהשי : 054-2011245שף אמיר נבו סדנת ערב
אפיה 13/9/18 קיבוץ החותרים (חיפה) סדנה מלאה – רשימת המתנהשי : 054-2011245שף אמיר נבו סדנת ערב

טופס להתעניינות בסדנא (שים לב, ההרשמה בתוקף רק לאחר קבלת אישור) 

שם (חובה)

אימייל: (חובה)

טלפון: (חובה)

סדנא בה אתה מתעניין (עיר)

ההודעה/ שאלה

* הערה חשובה חלק מהסדנאות נערכות בבית ספר המארחים סדנאות עם גלוטן. המטבח והכלים מנוקים באופן יסודי לפני כל סדנא, אבל כמובן שיש סיכוי לזיהום משני עקב שאריות של גלוטן במטבחים.
כנ”ל לגבי סדנאות הנערכות בשיטת “בית מארח” שכמובן אינני יכול להיות אחראי להמצאות זיהום משני.
כל הקמחים/תחליפי גלוטן/תוספים נרכשים ע”י ממקומות בעלי אישור משרד הבריאות ל”ללא גלוטן” (כגון אופק מן הטבע, דג”ש וכד’).

שי ללא גלוטן

סדנא - פריסת לחם סדנא - חלה סדנא - חיתוך לחם

 

תגובות (48)

  1. posted by גל לרנר on ינואר 19, 2015

    שלום,
    האם בסדנאות משתמשים בקמחים ראשוניים או בתערובות מוכנות כמו ”תמי” או ”כרגיל”?
    תודה,
    גל.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 19, 2015

      היי גל.
      משתמשים בקמחים ראשונים.
      זוהי מהות הסדנא להבין את הקמחים, את השילוב בינהם ומה מתאים למה.
      משתמשים בקמח דוחן, דורה, אורז מלא, טפיוקה, חומוס ועוד ועוד.
      בנוסף, אני מסביר תאורטית במשך 30-45 דקות את ההבדלים בין סוגי הקמחים השונים.

        הגב
      • posted by נחשון צורי on מאי 26, 2015

        לכל המתעניינים. סדנא מאוד מומלצת ,עברתי את חוויה זו לפני כחודש לאחר ששנתיים קונה או מנסה לאפות ללא הצלחה מרובה.
        לאחר שעברתי את הסדנא המוצלחת של שי הבנתי דברים שלא ניתן לקבל מ מרשמים בלבד .
        חובה לעבור אצל שי סדנא.
        שבועיים לאחר מיכן עברתי סדנא נוספת אצל “מומחה אחר” ממש לא מגיע לרמת ההסבר ושקבלתי משי בסדנא שלו.

        ממליץ בחום

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מאי 27, 2015

          תודה!
          שמח שככה אתה מרגיש, איזה כייף לקבל תגובה כזאת 🙂

            הגב
  2. posted by הדס שרון on ינואר 23, 2015

    שלום מעונינת להשתתף תודה

      הגב
  3. posted by הדס שרון on ינואר 23, 2015

    בפתח תקווה

      הגב
  4. posted by עירית on מרץ 3, 2015

    שלום
    האם הסדנאות מתאימות לטבעונים שלא אוכלים גלוטן, סוכר ומוצרים מתועשים?
    האם יש מקום לסדנה הקרובה בקפר חסידים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 8, 2015

      שלום,
      בסדנאות אני משתמש בחמאה וביצים בחלה וגבינה צהובה בפיצה.
      הפיתות והלחם מתאימים לטבעונים.
      גם בחלה אני מסביר כיצד ניתן להימנע משימוש בחמאה ומה יחס ההמרה לשמן.
      לגבי סוכרים, ניתן להמיר את הסוכר לדבש.
      מוצרים מתועשים – אני משתמש בקסנטן גאם וגואר גאם. ניתן להשתמש רק בגואר גאם שמקורו בזרעי הגואר, אבל כמובן שהוא עובר תהליך תעשייתי.
      מוזמנת לדבר עם אורלי על מנת לבדוק לגבי מקום פנוי בכפר חסידים.
      שי.
      אורלי : 054-4557902

        הגב
  5. posted by זוהר on מרץ 19, 2015

    אשמח לדעת כמה עולה סדנא? והאם אתה מגיע גם להרצליה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 19, 2015

      היי זוהר.
      עלות סדנא היא 250 ש”ח.
      נכון לעכשיו לא מתוכננת סדנא בהרצליה, אבל כמובן שאשמח מאוד להגיע ולקיים סדנא בהרצליה.
      אני אעדכן אותך

        הגב
  6. posted by אורלי קורן on מרץ 31, 2015

    הי שי יש לי ילד חולה צליאק .אנו גרים בשרון.
    אשמח לארח בביתי סדנא ללא גלוטן.
    אוכל גם לסייע בשווק .
    מה דעתך ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 10, 2015

      היי אורלי.
      אשמח מאוד.
      אדבר איתך במייל באופן פרטי.
      המון תודה.

        הגב
  7. posted by דפנה אלון on מרץ 31, 2015

    אשמח להשתתף בסדנה בהרצליה לכשתהייה.

    תודה,
    דפנה

      הגב
  8. posted by מיכל on מאי 29, 2015

    וואו! הייתי כל כך שמחה להשתתף בסדנה שלך אבל אני גרה בקליפורניה…. יש אפשרות לקנות DVD של הסדנה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מאי 29, 2015

      היי מיכל,
      לא אין אפשרות לרכוש DVD, אבל יש אפשרות לשלוח לי כרטיס טיסה לקליפורניה 🙂 🙂 🙂

        הגב
  9. posted by דורית on יוני 5, 2015

    שי, תודה על ההסברים המאלפים ועל המאכלים הטעימים, ועל החברה הנעימה, פתחת לי עולם שלם חדש של אפשריות בעולם של ללא גלוטן שנראה היה צר בהתחלה. שמחה להמליץ לכל אחד. תודה גם למיכל על האירוח, היה כיף

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 5, 2015

      תודה. הייתה באמת סדנא מעולה ותמיד תמיד כייף לקבל תגובות כאלו.
      🙂

        הגב
  10. posted by יהודית חזיזה on ספטמבר 13, 2015

    האם מתקיים סדנא באיזור הצפון חיפה קריות יוקנעם נהריה, מעוניינת להשתתף. אשמח לקבל תגובה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 18, 2015

      היי
      בקרוב אפרסם לוח סדנאות חדש כולל באזור הצפון.

        הגב
      • posted by רחל שגיב on מרץ 13, 2018

        מעוניינת בסדנה באיזור הצפון…קריות ..

          הגב
  11. posted by איריס on ספטמבר 23, 2015

    שלום,
    רציתי לדעת האם בסדנאות יש התייחסות גם למאכלים ללא סוכר בשילוב עם מאכלים ללא גלוטן?
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 28, 2015

      שלום,
      בסדנאות אני משתמש בדבש, סוכר חום וסוכר לבן.
      בעיקרון אני מסביר במה ניתן להחליף את הסוכר הלבן ובהחלט מתייחס לנושא, אבל בסדנא עצמה יש סוכר.

        הגב
  12. posted by אוהד on ספטמבר 30, 2015

    שי שלום
    מצטרף לעדכון בנושא סדנא בהרצליה או רמת השרון.
    לדעתי יש לך 4-5 מכרים נוספים. נשמח לעדכון.
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אוקטובר 1, 2015

      אשמח לעשות סדנא באזור השרון.
      נכון לעכשיו אין לי בית מארח, אבל מאמין שבקרוב יהיה.

        הגב
  13. posted by חגית on אוקטובר 13, 2015

    מה עם כשרות בסדנאות?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אוקטובר 15, 2015

      כל מוצרי הגלם כשרים ואין ערבוב של בשר וחלב והשימוש הם בכלים נעשה אך ורק בסדנאות.
      למרות זאת יש שימוש בכלים של המארחת (לא חייב להיות בית דתי, כמובן), ואין הפרדה/הקפדה בשטיפת הכלים.

        הגב
  14. posted by מיטל וקנין on מרץ 5, 2016

    האם תתקיים בקרוב סדנא בצפון הארץ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 6, 2016

      סדנאות בצפון אני מעביר בדרך כלל בחנתון שזה בגליל התחתון (עמק יזרעאל).
      בכל מקרה לוח הסדנאות נמצא כאן באתר, בתפריט – סדנאות

        הגב
  15. posted by עדנה כהן on מאי 23, 2016

    היי האם יש תאריכים לסדנאות בתל אביב? היכן הן מתקיימות?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 18, 2016

      עדיין אין.
      מקווה שבמהלך יולי אקיים סדנא בת”א.

        הגב
  16. posted by אורנית on יוני 30, 2016

    אני מעוניינת להרשם לסדנא באזור נתניה או אפילו תל אביב
    יש משהו בקרוב?

      הגב
  17. posted by אורנית on יולי 1, 2016

    ואיפה כן נפתחת בקרוב סדנא ?

      הגב
  18. posted by יאנה טישלר on יולי 3, 2016

    שלום שי,
    אני חולת צליאק ומאוד רוצה ללמוד לאפות ללא גלוטן.
    תתקיים גם סדנה בספטמבר באזור תל אביב?

      הגב
  19. posted by אהובה קופרמן on ספטמבר 4, 2016

    אשמח להשתתף בסדנאות שלך אבל באיזור הרצליה רמת השרון

      הגב
  20. posted by טלי on ספטמבר 4, 2016

    שלום
    מעוניינת לקבל פרטים על סדנה בצפון

      הגב
  21. posted by נימי נחמה עידן on ספטמבר 23, 2016

    הי שי. מעוניינת בסדנא באזור המרכז ת׳א גבעתיים ר׳ג
    אחרי החגים. כבר רשמתי לך. רק לתזכורת…תודה.

      הגב
  22. posted by גליה קיין on נובמבר 3, 2016

    אשמח להשתתף בסדנא לאפיית לחמים באיזור ראשון, נס ציונה או רחובות.

      הגב
  23. posted by אורנה on פברואר 8, 2017

    שלום שי,

    אני מתעניינת בסדנא ואני מאזור רחובות – אני רואה שהסדנא הקרובה בנס ציונה מלאה – אשמח אם תתכנן אחת נוספת באזור 🙂

    יש לי שאלה קטנה – האם במאפים שלך כמו פיתות ולחמים אתה משתמש גם בביצה. אצלנו יש גם ילד עם רגישות לביצים.

    תודה מראש,

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 8, 2017

      אורנה שלום.
      רק בחלה לשבת יש ביצים, ביתר המתכונים (פיצה, פוקצ’ה, לחמים ופיתות) אין.
      שי

        הגב
  24. posted by סיגל on פברואר 18, 2017

    הי שי
    אשמח להיצטרף לסדנא באזור יוקנעם חיפה והצפון
    יש לך כבר לוח סדנאות ?

      הגב
  25. posted by תם אור on אפריל 15, 2017

    שלום שי
    אני מאוד מעוניינת להשתתף בסדנא אבל יש לי עוד מגבלות חוץ מגלוטן…. בעייתית שכמותי…
    אני רגישה לחיטה, לתירס ולדבש.
    יש לך סדנא שתוכל להתאים לי?
    תודה רבה, תם.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מאי 28, 2017

      היי תם.
      בסדנא אני משתמש בקורנפלור ובדבש.
      על שניהם אין בעיה לוותר.
      דברי איתי בפרטי ונראה מה עושים.
      שי.

        הגב
  26. posted by תהילה לבל on נובמבר 14, 2017

    ערב טוב!
    בדקות האחרונות התוודעתי לאתר הנוכחי ולתכנו,
    הייתי שמחה לשמוע האם תתקיים סדנא באזור הצפון? אני תושבת צפת
    אשמח מאד להתעדכן.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 20, 2017

      היי,
      סדנאות בצפון אני מעביר בד”כ בחנתון.
      ממולץ לבדוק בעמוד הסדנאות שלי.
      שי.

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *