fbpx

סדנאות אפיה ללא גלוטן

תמיד אהבתי לאפות וליצור שילובים מקוריים ומפתיעים. כשגילו את הצליאק אצל הנסיכה שלי, חשבתי שאני נכנס לעולם משעמם ומוגבל.
התחלתי לחקור את עולם הללא גלוטן כאבא שרוצה להכין את הטוב ביותר לבת שלו.
לשמחתי ולשמחת כל המשפחה שעברה לבית נקי מגלוטן, גיליתי עולם של קמחים מגוונים ששילוב ביניהם מביא לתוצאות טעימות ובריאות.

את הטוב ביותר עבור הבת שלי והמשפחה שלי, אני גאה לחלוק אתכם.
בחלק מהסדנאות נלמד להכין פיתות, לחם, נתענג על פיצה ונקנח בחלה של שבת, באחרות נלמד את תורת המתוקים ללא גלוטן.
נלמד להבחין בין סוגי הקמחים ללא גלוטן הקיימים, מתי נשתמש ובמה, מהו השילוב האידיאלי, מהם התוספים הרצויים, תחליפי גלוטן ועוד.
מטרתה העיקרית של הסדנה היא אינה לצאת עם עוד מתכון או שתיים טובים, אלא להבין תכונות ואופי הקמחים שאנו עובדים איתם. לדעת להמיר מתכון עם גלוטן למתכון ללא גלוטן, לדעת איך אנחנו יכולים לפצות על אובדן הגלוטן והכי חשוב ללמוד להכין מאפים טעמים, מאפים שנרצה לאכול, מאפים שלא נתבייש לשים על השולחן, מאפים שנהיה גאים בהם שהם ללא גלוטן.

סוג סדנהתאריךעירמקומות פנוייםאיש קשרבהדרכתהערות
אפיה27/07/21אור יהודההרשמה נפתחהשי - 054-2011245שף אמיר נבוסדנת ערב
אפיה08/08/21פתח תקווההרשמה נפתחהשי - 054-2011245שף אמיר נבוסדנת ערב

טופס להתעניינות בסדנא (ההרשמה בתוקף רק לאחר קבלת אישור) 

    שם (חובה)

    אימייל: (חובה)

    טלפון: (חובה)

    סדנא בה אתה מתעניין (עיר)

    ההודעה/ שאלה

    * הערה חשובה חלק מהסדנאות נערכות בבית ספר המארחים סדנאות עם גלוטן. המטבח והכלים מנוקים באופן יסודי לפני כל סדנא, אבל כמובן שיש סיכוי לזיהום משני עקב שאריות של גלוטן במטבחים.
    כנ”ל לגבי סדנאות הנערכות בשיטת “בית מארח” שכמובן אינני יכול להיות אחראי להמצאות זיהום משני.
    כל הקמחים/תחליפי גלוטן/תוספים נרכשים ע”י ממקומות בעלי אישור משרד הבריאות ל”ללא גלוטן” (כגון אופק מן הטבע, דג”ש וכד’).

    שי ללא גלוטן

    סדנא - פריסת לחם סדנא - חלה סדנא - חיתוך לחם

    53s COMMENTS

    53 thoughts

    • גל לרנר
      ינואר 19, 2015 at 2:03 pm

      שלום,
      האם בסדנאות משתמשים בקמחים ראשוניים או בתערובות מוכנות כמו ”תמי” או ”כרגיל”?
      תודה,
      גל.

      • ינואר 19, 2015 at 9:46 pm

        היי גל.
        משתמשים בקמחים ראשונים.
        זוהי מהות הסדנא להבין את הקמחים, את השילוב בינהם ומה מתאים למה.
        משתמשים בקמח דוחן, דורה, אורז מלא, טפיוקה, חומוס ועוד ועוד.
        בנוסף, אני מסביר תאורטית במשך 30-45 דקות את ההבדלים בין סוגי הקמחים השונים.

        • נחשון צורי
          מאי 26, 2015 at 7:16 pm

          לכל המתעניינים. סדנא מאוד מומלצת ,עברתי את חוויה זו לפני כחודש לאחר ששנתיים קונה או מנסה לאפות ללא הצלחה מרובה.
          לאחר שעברתי את הסדנא המוצלחת של שי הבנתי דברים שלא ניתן לקבל מ מרשמים בלבד .
          חובה לעבור אצל שי סדנא.
          שבועיים לאחר מיכן עברתי סדנא נוספת אצל “מומחה אחר” ממש לא מגיע לרמת ההסבר ושקבלתי משי בסדנא שלו.

          ממליץ בחום

          • מאי 27, 2015 at 9:46 am

            תודה!
            שמח שככה אתה מרגיש, איזה כייף לקבל תגובה כזאת 🙂

      • מרים
        נובמבר 28, 2018 at 3:15 am

        האם מקום כשר? כלומר יש הפרדה בין חלב לבשר בכלים? מעוניינת בשתי מקומות בסדנא בהוד השרון. מה העלות?

    • הדס שרון
      ינואר 23, 2015 at 12:12 am

      שלום מעונינת להשתתף תודה

    • הדס שרון
      ינואר 23, 2015 at 12:13 am

      בפתח תקווה

    • עירית
      מרץ 3, 2015 at 12:40 pm

      שלום
      האם הסדנאות מתאימות לטבעונים שלא אוכלים גלוטן, סוכר ומוצרים מתועשים?
      האם יש מקום לסדנה הקרובה בקפר חסידים?

      • מרץ 8, 2015 at 8:15 pm

        שלום,
        בסדנאות אני משתמש בחמאה וביצים בחלה וגבינה צהובה בפיצה.
        הפיתות והלחם מתאימים לטבעונים.
        גם בחלה אני מסביר כיצד ניתן להימנע משימוש בחמאה ומה יחס ההמרה לשמן.
        לגבי סוכרים, ניתן להמיר את הסוכר לדבש.
        מוצרים מתועשים – אני משתמש בקסנטן גאם וגואר גאם. ניתן להשתמש רק בגואר גאם שמקורו בזרעי הגואר, אבל כמובן שהוא עובר תהליך תעשייתי.
        מוזמנת לדבר עם אורלי על מנת לבדוק לגבי מקום פנוי בכפר חסידים.
        שי.
        אורלי : 054-4557902

    • זוהר
      מרץ 19, 2015 at 2:46 pm

      אשמח לדעת כמה עולה סדנא? והאם אתה מגיע גם להרצליה?

      • מרץ 19, 2015 at 9:22 pm

        היי זוהר.
        עלות סדנא היא 250 ש”ח.
        נכון לעכשיו לא מתוכננת סדנא בהרצליה, אבל כמובן שאשמח מאוד להגיע ולקיים סדנא בהרצליה.
        אני אעדכן אותך

    • אורלי קורן
      מרץ 31, 2015 at 11:49 am

      הי שי יש לי ילד חולה צליאק .אנו גרים בשרון.
      אשמח לארח בביתי סדנא ללא גלוטן.
      אוכל גם לסייע בשווק .
      מה דעתך ?

      • אפריל 10, 2015 at 8:31 am

        היי אורלי.
        אשמח מאוד.
        אדבר איתך במייל באופן פרטי.
        המון תודה.

    • דפנה אלון
      מרץ 31, 2015 at 12:18 pm

      אשמח להשתתף בסדנה בהרצליה לכשתהייה.

      תודה,
      דפנה

    • מיכל
      מאי 29, 2015 at 12:26 am

      וואו! הייתי כל כך שמחה להשתתף בסדנה שלך אבל אני גרה בקליפורניה…. יש אפשרות לקנות DVD של הסדנה?

      • מאי 29, 2015 at 8:36 am

        היי מיכל,
        לא אין אפשרות לרכוש DVD, אבל יש אפשרות לשלוח לי כרטיס טיסה לקליפורניה 🙂 🙂 🙂

    • דורית
      יוני 5, 2015 at 6:34 am

      שי, תודה על ההסברים המאלפים ועל המאכלים הטעימים, ועל החברה הנעימה, פתחת לי עולם שלם חדש של אפשריות בעולם של ללא גלוטן שנראה היה צר בהתחלה. שמחה להמליץ לכל אחד. תודה גם למיכל על האירוח, היה כיף

      • יוני 5, 2015 at 3:05 pm

        תודה. הייתה באמת סדנא מעולה ותמיד תמיד כייף לקבל תגובות כאלו.
        🙂

    • ספטמבר 13, 2015 at 6:18 am

      האם מתקיים סדנא באיזור הצפון חיפה קריות יוקנעם נהריה, מעוניינת להשתתף. אשמח לקבל תגובה

      • ספטמבר 18, 2015 at 2:17 pm

        היי
        בקרוב אפרסם לוח סדנאות חדש כולל באזור הצפון.

        • מרץ 13, 2018 at 7:32 am

          מעוניינת בסדנה באיזור הצפון…קריות ..

    • איריס
      ספטמבר 23, 2015 at 10:07 am

      שלום,
      רציתי לדעת האם בסדנאות יש התייחסות גם למאכלים ללא סוכר בשילוב עם מאכלים ללא גלוטן?
      תודה

      • ספטמבר 28, 2015 at 10:44 am

        שלום,
        בסדנאות אני משתמש בדבש, סוכר חום וסוכר לבן.
        בעיקרון אני מסביר במה ניתן להחליף את הסוכר הלבן ובהחלט מתייחס לנושא, אבל בסדנא עצמה יש סוכר.

    • אוהד
      ספטמבר 30, 2015 at 7:26 pm

      שי שלום
      מצטרף לעדכון בנושא סדנא בהרצליה או רמת השרון.
      לדעתי יש לך 4-5 מכרים נוספים. נשמח לעדכון.
      תודה

      • אוקטובר 1, 2015 at 2:28 pm

        אשמח לעשות סדנא באזור השרון.
        נכון לעכשיו אין לי בית מארח, אבל מאמין שבקרוב יהיה.

    • חגית
      אוקטובר 13, 2015 at 7:45 pm

      מה עם כשרות בסדנאות?

      • אוקטובר 15, 2015 at 4:31 am

        כל מוצרי הגלם כשרים ואין ערבוב של בשר וחלב והשימוש הם בכלים נעשה אך ורק בסדנאות.
        למרות זאת יש שימוש בכלים של המארחת (לא חייב להיות בית דתי, כמובן), ואין הפרדה/הקפדה בשטיפת הכלים.

    • מיטל וקנין
      מרץ 5, 2016 at 8:55 am

      האם תתקיים בקרוב סדנא בצפון הארץ?

      • מרץ 6, 2016 at 8:38 pm

        סדנאות בצפון אני מעביר בדרך כלל בחנתון שזה בגליל התחתון (עמק יזרעאל).
        בכל מקרה לוח הסדנאות נמצא כאן באתר, בתפריט – סדנאות

    • עדנה כהן
      מאי 23, 2016 at 3:57 pm

      היי האם יש תאריכים לסדנאות בתל אביב? היכן הן מתקיימות?

      • יוני 18, 2016 at 10:09 am

        עדיין אין.
        מקווה שבמהלך יולי אקיים סדנא בת”א.

    • אורנית
      יוני 30, 2016 at 3:27 pm

      אני מעוניינת להרשם לסדנא באזור נתניה או אפילו תל אביב
      יש משהו בקרוב?

    • אורנית
      יולי 1, 2016 at 7:15 am

      ואיפה כן נפתחת בקרוב סדנא ?

    • יאנה טישלר
      יולי 3, 2016 at 9:59 am

      שלום שי,
      אני חולת צליאק ומאוד רוצה ללמוד לאפות ללא גלוטן.
      תתקיים גם סדנה בספטמבר באזור תל אביב?

    • אהובה קופרמן
      ספטמבר 4, 2016 at 8:23 am

      אשמח להשתתף בסדנאות שלך אבל באיזור הרצליה רמת השרון

    • טלי
      ספטמבר 4, 2016 at 8:48 pm

      שלום
      מעוניינת לקבל פרטים על סדנה בצפון

    • נימי נחמה עידן
      ספטמבר 23, 2016 at 1:14 pm

      הי שי. מעוניינת בסדנא באזור המרכז ת׳א גבעתיים ר׳ג
      אחרי החגים. כבר רשמתי לך. רק לתזכורת…תודה.

    • גליה קיין
      נובמבר 3, 2016 at 3:43 pm

      אשמח להשתתף בסדנא לאפיית לחמים באיזור ראשון, נס ציונה או רחובות.

    • אורנה
      פברואר 8, 2017 at 6:41 am

      שלום שי,

      אני מתעניינת בסדנא ואני מאזור רחובות – אני רואה שהסדנא הקרובה בנס ציונה מלאה – אשמח אם תתכנן אחת נוספת באזור 🙂

      יש לי שאלה קטנה – האם במאפים שלך כמו פיתות ולחמים אתה משתמש גם בביצה. אצלנו יש גם ילד עם רגישות לביצים.

      תודה מראש,

      • פברואר 8, 2017 at 7:49 pm

        אורנה שלום.
        רק בחלה לשבת יש ביצים, ביתר המתכונים (פיצה, פוקצ’ה, לחמים ופיתות) אין.
        שי

    • סיגל
      פברואר 18, 2017 at 6:46 pm

      הי שי
      אשמח להיצטרף לסדנא באזור יוקנעם חיפה והצפון
      יש לך כבר לוח סדנאות ?

    • תם אור
      אפריל 15, 2017 at 9:26 pm

      שלום שי
      אני מאוד מעוניינת להשתתף בסדנא אבל יש לי עוד מגבלות חוץ מגלוטן…. בעייתית שכמותי…
      אני רגישה לחיטה, לתירס ולדבש.
      יש לך סדנא שתוכל להתאים לי?
      תודה רבה, תם.

      • מאי 28, 2017 at 5:56 pm

        היי תם.
        בסדנא אני משתמש בקורנפלור ובדבש.
        על שניהם אין בעיה לוותר.
        דברי איתי בפרטי ונראה מה עושים.
        שי.

    • תהילה לבל
      נובמבר 14, 2017 at 5:16 pm

      ערב טוב!
      בדקות האחרונות התוודעתי לאתר הנוכחי ולתכנו,
      הייתי שמחה לשמוע האם תתקיים סדנא באזור הצפון? אני תושבת צפת
      אשמח מאד להתעדכן.

      • נובמבר 20, 2017 at 9:36 pm

        היי,
        סדנאות בצפון אני מעביר בד”כ בחנתון.
        ממולץ לבדוק בעמוד הסדנאות שלי.
        שי.

    • יולי 23, 2019 at 4:52 pm

      שלום, אשמח במידה ותהיה סדנא באזור רמת גן .

      תודה
      נעמה

    • מיכל
      ינואר 21, 2020 at 8:34 pm

      שלום,
      האם תתקיים סדנה בראשון לציון או בקרבתה?

      • פברואר 1, 2020 at 1:20 pm

        היי מיכל, בהחלט.
        הכל תלוי במציאת בית מארח.
        שי

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *