Loader

קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

2024-04-18

קרפ צרפתי ללא גלוטן

מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.

במתכון זה אני משתמש בתערובת ייעודית לפנקייק וקרפ צרפתי מסדרת שי של הטבע, אשר מכילה כבר היבשים שצריך כולל הסוכר, ווניל, אבקת אפיה וכו'
מה שנשאר זה להוסיף את הרטובים ותוך 5 דקות יש לנו קרפ צרפתי מושלם וללא גלוטן מיותר לציין

שי ללא גלוטן

 

קרפ צרפתי
Print Recipe
קרפ צרפתי עם טעם מושלם, ריח משכר בבית והכל מתערובת ייעודית מסדרת התערובת של שי של הטבע. מוסיפים את הרטובים (חלב, מים, ביצים) , עבודה של 5 דקות ויש לנו קרפים מושלמים שהם באמת שי של הטבע , וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
קרפ צרפתי
Print Recipe
קרפ צרפתי עם טעם מושלם, ריח משכר בבית והכל מתערובת ייעודית מסדרת התערובת של שי של הטבע. מוסיפים את הרטובים (חלב, מים, ביצים) , עבודה של 5 דקות ויש לנו קרפים מושלמים שהם באמת שי של הטבע , וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
  2. מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט שמן.
  3. לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

  • אוזני המן במילוי פסטו קשיו