מתכון מרכיבים: קמח שקדים - שי של הטבע
פנקייק ריבת תפוחי עץ, דבש וקינמון
כשנגמר הכוח מהבישולים לחג ורוצים קינוח משולם, קל להכנה וללא גלוטן מיותר לציין :) - פנקייק קליל עם תפוחי עץ בקינמון ושקדים וכן... גלידה מסביב, פקאן סיני ודבש תמיד עושים את העבודה. חג שמח וטעים.
קראו עודהחרוסת של סבתא
אין בעיה לקנות חרוסת מוכנה ללא גלוטן, אבל ההבדל בין חרוסת ביתית מושלמת לבין הקנויה זה הבדל של שמיים וארץ. חרוסת של פעם (המתכון המקורי של סבתא של אשתי, עם קצת ימינה ושמאלה כי חייבים…) לפסח וללא גלוטן מיותר לציין.תמרים, קמח שקדים (שי של הטבע), אגוזים והכי חשוב יין אדום ...
קראו עודאזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן
מזמן אוזני המן הם לא "סתם" אוזני המן עם תמרים או שוקולד. אוזני המן מושלמים מבצק פריך עם קמח רב תכליתי מסדרת הקמחים של "שי של הטבע" בתוספת של קמח שקדים ומילוי של פסטו קשיו, טעים ומושלם בדיוק כמו שזה נשמע 🙂 בתאבון, שי ללא גלוטן תאריכי סדנאות רשימת חנויות
קראו עודאוזני המן במילוי פסטו קשיו
מזמן אוזני המן הם לא "סתם" אוזני המן עם תמרים או שוקולד. אוזני המן מושלמים מבצק פריך עם קמח רב תכליתי מסדרת הקמחים של "שי של הטבע" בתוספת של קמח שקדים ומילוי של פסטו קשיו, טעים ומושלם בדיוק כמו שזה נשמע 🙂 בתאבון, שי ללא גלוטן תאריכי סדנאות רשימת חנויות ...
קראו עודפאי תפוח בדבש וקרם שקדים עם שטרוייזל קראנצ'י
סדנאות רשימת חנויות
קראו עודפודינג אורז ללא גלוטן
סדנאות רשימת חנויות
קראו עודפאי שזיפים וקרם שקדים
סדנאות אפיה רשימת חנויות
קראו עודקוקילידה טף ושקדים
פעם היה רק קסטה, שוקו ווניל. ובדיוק כמו הוויכוח הנצחי על הקרמבו (מה אוכלים קודם, את הקצפת או הביסקוויט), ככה היה עם הקסטה. היו כאלו שאכלו רק את הווניל ו זרקו את השוקו (כמוני…) והיו להפך… אחרי כמה גלגולים, נולדה לה הקוקילידה, גלידה נחמדה עם עוגיה הרבה יותר איכותית וטעימה ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,449)
- חנוכה – החג שלנו! (3,210)