קוקילידה טף ושקדים

2019-05-29
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

פעם היה רק קסטה, שוקו ווניל. ובדיוק כמו הוויכוח הנצחי על הקרמבו (מה אוכלים קודם, את הקצפת או הביסקוויט), ככה היה עם הקסטה. היו כאלו שאכלו רק את הווניל ו זרקו את השוקו (כמוני…) והיו להפך…

אחרי כמה גלגולים, נולדה לה הקוקילידה, גלידה נחמדה עם עוגיה הרבה יותר איכותית וטעימה מהקסטה המקורית.
עוד כמה שנים עברו ועכשיו הגיע הזמן לקוקילידה ללא גלוטן ואם כבר קוקילידה ללא גלוטן אז עם קמח טף, קמח שקדים וגלידה ביתית וסופר איכותי, שגם היא – ללא גלוטן, מיותר לציין.

כאן בחרתי להשתמש בתערובת הקמחים מיקס טף מסדרת שי של הטבע וקמח שקדים.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

קוקילידה טף ושקדים
Print Recipe
    מנות
    10 יח
    מנות
    10 יח
    קוקילידה טף ושקדים
    Print Recipe
      מנות
      10 יח
      מנות
      10 יח
      מרכיבים
      לעוגיות
      למילוי - גלידת וניל
      מנות: יח
      הוראות
      עוגיות
      1. ללוש בזריזות לבצק אחיד. הבצק צריך להיות די רטוב אבל לא נוזלי.
      2. לקרר כחצי שעה במקרר עטוף בניילון נצמד עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא (עדיף מקרר).
      3. יוצרים עיגולים ושמים על נייר אפיה ובעדינות קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ניתן לקמח מעט את הידיים.
      4. אופים ב- 160 מעלות כ-15 דק עד הזהבה. מצננים.
      הגלידה והרכבת המנה
      1. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את שאר מרכיבי הגלידה וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.
      2. מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, ומכניסים למקפיא לכארבע שעות.
      3. מאפשרים לגלידה להתרכך מעט מחוץ למקפיא. משטחים על תבנית בעלת נייר אפיה, לעובי של 2 ס"מ לערך. מקפיאים בשנית.
      4. מוצאים מן המקפיא, הופכים וקורצים עיגולים בדרגה אחת קטנה מגודל העוגיה. מרכיבים את ה"קוקילידה" .
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      Comment (1)

      1. posted by רחל דשא on מאי 29, 2019

        איזו יצירתיות.נשמח לטעום.גאווה

          הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe