קוקילידה טף ושקדים
2019-05-29- Prep Time : 0m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
פעם היה רק קסטה, שוקו ווניל. ובדיוק כמו הוויכוח הנצחי על הקרמבו (מה אוכלים קודם, את הקצפת או הביסקוויט), ככה היה עם הקסטה. היו כאלו שאכלו רק את הווניל ו זרקו את השוקו (כמוני…) והיו להפך…
אחרי כמה גלגולים, נולדה לה הקוקילידה, גלידה נחמדה עם עוגיה הרבה יותר איכותית וטעימה מהקסטה המקורית.
עוד כמה שנים עברו ועכשיו הגיע הזמן לקוקילידה ללא גלוטן ואם כבר קוקילידה ללא גלוטן אז עם קמח טף, קמח שקדים וגלידה ביתית וסופר איכותי, שגם היא – ללא גלוטן, מיותר לציין.
כאן בחרתי להשתמש בתערובת הקמחים מיקס טף מסדרת שי של הטבע וקמח שקדים.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
לעוגיות
- 250 גרם קמח מיקס טף - שי של הטבע
- 50 גרם קמח שקדים - שי של הטבע
- 150 גרם חמאה
- 90 גרם סוכר
- 1 יח' ביצה
- 1 כפית קינמון
למילוי - גלידת וניל
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 3/4 פחית חלב משומר
- 100 מ"ל חלב
- 1 כפית תמצית וניל
מנות: יח
הוראות
עוגיות
- לקרר כחצי שעה במקרר עטוף בניילון נצמד עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא (עדיף מקרר).
- אופים ב- 160 מעלות כ-15 דק עד הזהבה. מצננים.
הגלידה והרכבת המנה
- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את שאר מרכיבי הגלידה וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, ומכניסים למקפיא לכארבע שעות.
- מאפשרים לגלידה להתרכך מעט מחוץ למקפיא. משטחים על תבנית בעלת נייר אפיה, לעובי של 2 ס"מ לערך. מקפיאים בשנית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
posted by רחל דשא on מאי 29, 2019
איזו יצירתיות.נשמח לטעום.גאווה