פאי שזיפים וקרם שקדים
2019-08-01- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
מרכיבים
קרם שקדים
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר או סוכר ווניל
- 100 גרם קמח שקדים - שי של הטבע
- 1 יח' ביצה
- 1 כף קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1 כפית תמצית ווניל או ליקר שקדים
- 5-6 יח' שזיפים / נקטרינות חתוכים לשישיות
מנות:
הוראות
- מכניסים קמח, סוכר ואבקת אפייה למערבל עם וו גיטרה
- מוסיפים חמאה רכה, ביצה ומתחילים לערבל במהירות בינונית.
- לאחר כמה שניות, כשהבצק מתחיל להתגבש, מוסיפים כף מים קרים.
- ממשיכים לערבל עוד כמה שניות, אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד כף מים קרים.
- מוציאים את הבצק, משטחים לעובי של 2 ס"מ ומכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד
הכנת הקרם
- מכניסים למערבל עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר.
- מערבלים במהירות בינונית גבוהה עד איחוד מלא,
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות
- הבלילה צריכה להפוך בהירה ומעט תפוחה.
- מנמיכים למהירות ערבול איטית.
- מוספים קמח שקדים, רב תכליתי וליקר/תמצית וניל.
- מערבלים כמה שניות בלבד !!! עד איחוד החומרים.
- מכניסים לקירור
הרכבת המנה
- מרדדים את הבצק ע"ג נייר אפייה מקומח, לעובי של 1/2 ס"מ.
- הופכים ע"ג התבנית שבחרנו.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- בינתיים – מחממים תנור הל- 170 מעלות.
- מכניסים את הבצק ל- 10 דקות אפייה ראשונית.
- מוציאים מן התנור וממלאים בקרם בעזרת מרית.
- משקיעים את פלחי השזיפים עד חצי מגובהם ואופים למשך כ-30 דקות.
- כשהמאפה מזהיב – מוצאים ומניחים לצינון ע"ג רשת.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe