פאי שזיפים וקרם שקדים

2019-08-01
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
פאי שזיפים וקרם שקדים
Print Recipe
    פאי שזיפים וקרם שקדים
    Print Recipe
      מרכיבים
      קלתית
      קרם שקדים
      מנות:
      הוראות
      1. מכניסים קמח, סוכר ואבקת אפייה למערבל עם וו גיטרה
      2. מוסיפים חמאה רכה, ביצה ומתחילים לערבל במהירות בינונית.
      3. לאחר כמה שניות, כשהבצק מתחיל להתגבש, מוסיפים כף מים קרים.
      4. ממשיכים לערבל עוד כמה שניות, אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד כף מים קרים.
      5. מוציאים את הבצק, משטחים לעובי של 2 ס"מ ומכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד
      הכנת הקרם
      1. מכניסים למערבל עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר.
      2. מערבלים במהירות בינונית גבוהה עד איחוד מלא,
      3. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות
      4. הבלילה צריכה להפוך בהירה ומעט תפוחה.
      5. מנמיכים למהירות ערבול איטית.
      6. מוספים קמח שקדים, רב תכליתי וליקר/תמצית וניל.
      7. מערבלים כמה שניות בלבד !!! עד איחוד החומרים.
      8. מכניסים לקירור
      הרכבת המנה
      1. מרדדים את הבצק ע"ג נייר אפייה מקומח, לעובי של 1/2 ס"מ.
      2. הופכים ע"ג התבנית שבחרנו.
      3. "מסדרים" את הבצק בעזרת אצבעות הידיים. (קצוות מיותרים, ניתן "לגלח" בעזרת סכין)
      4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
      5. בינתיים – מחממים תנור הל- 170 מעלות.
      6. מכניסים את הבצק ל- 10 דקות אפייה ראשונית.
      7. מוציאים מן התנור וממלאים בקרם בעזרת מרית.
      8. משקיעים את פלחי השזיפים עד חצי מגובהם ואופים למשך כ-30 דקות.
      9. כשהמאפה מזהיב – מוצאים ומניחים לצינון ע"ג רשת.
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe