Loader

פנקייק ריבת תפוחי עץ, דבש וקינמון

2022-09-21

כשנגמר הכוח מהבישולים לחג ורוצים קינוח משולם, קל להכנה וללא גלוטן מיותר לציין 🙂 – פנקייק קליל עם ריבת תפוחי עץ (מדהימה!!!) בקינמון ושקדים וכן… גלידה מסביב, פקאן סיני ודבש תמיד עושים את העבודה.
חג שמח וטעים.

שי ללא גלוטן

פנקייק תפוחים, דבש וקינמון לראש השנה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20 יח 10 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יח 10 דקות
זמן בישול
30 דקות
פנקייק תפוחים, דבש וקינמון לראש השנה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
20 יח 10 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יח 10 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
בלית הפנקייק
ריבת תפוחי עץ
מנות: יח
הוראות
ריבת תפוחים
  1. חותכים את תפוחי העץ לקוביות בינוניות מינוס (אפשר אבל - לא חובה לקלוף את התפוחים) ושמים בקערה עם מים שלא ישחירו
  2. מקרמלים מעט (דקה או שתיים) את הסוכר על מחבת על אש נמוכה. שימו לב לא לשרוף את הסוכר.
  3. מסננים את התפוחים מהמים ומוסיפים בזהירות למחבת עם הסוכר המקורמל
  4. מוסיפים את החמאה, מקל הקינמון והצימוקים
  5. מבשלים הכל יחדיו עד שהתפוחים מתרככים. מצננים בצד
פנקייק
  1. בקערת מיקסר שמים את כל ה"רטובים" (חלב/מים (+שמן - לפרווה) ,שמנת וביצה) ואח"כ את תערובת הקמח פנקייק / קרפ - שי של הטבע
  2. בהתחלה מערבבים, עם בלון הקצפה, על מהירות נמוכה ואחרי כמה שניות ניתן להגביר. ** ניתן לערבב ביד עם מקצפת ידנית **
  3. אם הבלילה קשה מידי יש להוסיף מים (גם במתכון החלבי, עדיף להוסיף מים ולא חלב) עד קבלת בלילה חלקה אחידה.
  4. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית/נמוכה (בד"כ אין צורך לשמן את המחבת - תלוי אם הטפלון טוב או לא) ובעזרת כף שופכים את הבלילה. פנקייקים קטנים = כף וחצי בלילה פנקייקים גדולים = 3 כפות בלילה
  5. כאשר מופיעות בועות בבלילה יש להפוך את הפנקייק לעוד דקה או שתיים.
הרכבת המנה
  1. החלק הכייף בסיפור - יאללה לצלחת את המנה !
  2. מפזרים פקאן סיני על הצלחת, את הפנקייק שמים במרכז הצלחת, ריבת תפוחים בצד, דבש מעל הכל ומי שרוצה ואוהב ניתן לפזר גם קמח שקדים על כל החגיגה.
  3. בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe