פנקייק ריבת תפוחי עץ, דבש וקינמון
2022-09-21
מרכיבים
בלית הפנקייק
- 500 גרם תערובת פנקייק / קרפ - שי של הטבע 1 שקית
- 200 מייל חלב ניתן להמיר למים + 1/4 כוס שמן
- 1 יח ביצה גודל L
- 100 מייל שמנת מתוקה ניתן להמיר שמנת צמחית
ריבת תפוחי עץ
- 1 יח מקל קינמון גדול
- 4 יח' תפוחי עץ גראנד סמית’
- חופן צימוקים
- 80 גרם סוכר
- 20 גרם חמאה
תוספות
- דבש
- 2 כפות קמח שקדים - שי של הטבע לא חובה
- גלידה
- אגוזי פקאן
מנות: יח
הוראות
ריבת תפוחים
- חותכים את תפוחי העץ לקוביות בינוניות מינוס (אפשר אבל - לא חובה לקלוף את התפוחים) ושמים בקערה עם מים שלא ישחירו
- מקרמלים מעט (דקה או שתיים) את הסוכר על מחבת על אש נמוכה. שימו לב לא לשרוף את הסוכר.
- מסננים את התפוחים מהמים ומוסיפים בזהירות למחבת עם הסוכר המקורמל
- מוסיפים את החמאה, מקל הקינמון והצימוקים
- מבשלים הכל יחדיו עד שהתפוחים מתרככים. מצננים בצד
פנקייק
- בקערת מיקסר שמים את כל ה"רטובים" (חלב/מים (+שמן - לפרווה) ,שמנת וביצה) ואח"כ את תערובת הקמח פנקייק / קרפ - שי של הטבע
- בהתחלה מערבבים, עם בלון הקצפה, על מהירות נמוכה ואחרי כמה שניות ניתן להגביר. ** ניתן לערבב ביד עם מקצפת ידנית **
- אם הבלילה קשה מידי יש להוסיף מים (גם במתכון החלבי, עדיף להוסיף מים ולא חלב) עד קבלת בלילה חלקה אחידה.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית/נמוכה (בד"כ אין צורך לשמן את המחבת - תלוי אם הטפלון טוב או לא) ובעזרת כף שופכים את הבלילה. פנקייקים קטנים = כף וחצי בלילה פנקייקים גדולים = 3 כפות בלילה
- כאשר מופיעות בועות בבלילה יש להפוך את הפנקייק לעוד דקה או שתיים.
הרכבת המנה
- החלק הכייף בסיפור - יאללה לצלחת את המנה !
- מפזרים פקאן סיני על הצלחת, את הפנקייק שמים במרכז הצלחת, ריבת תפוחים בצד, דבש מעל הכל ומי שרוצה ואוהב ניתן לפזר גם קמח שקדים על כל החגיגה.
- בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe