אז מי אמר שבפסח אין דברים טעימים ? הנה מתכון לעוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח ומתאימה לאלרגניים לגלוטן. והפעם תורם של מה בסיר, אתר למתכונים לחלוק איתנו מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן שכמובן גם כשרה לפסח. אז, המון תודה לאתר המתכונים מה בסיר וכולם כמובן מוזמנים להכנס ולהנות מהאתר. שי ...
עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?! אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף. יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא ...
דובשניות ללא גלוטן חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות מזכירות את הילדות ללא ספק. תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם. לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין ...
סופגניה/דונאטס ללא גלוטן אמריקאי, לבנוני וישראלי נפגשים… טוב נו זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל כאשר הדונאטס האמריקאי פוגש את הסופגניה הישראלית ושניהם מרימים כוסית עם העוואמה הלבנונית, אנו מקבלים בחנוכה סופגניה מושלמת עם חור, עם בצק קליל, מרקם פריך יותר, טעם ומשובח וללא גלוטן – מיותר לציין. ...
סופגניות שמרים ללא גלוטן חנוכה, חג נס פח השמן וכיאה למסורת גם אנו חוגגים אותו עם הרבה שמן… זה טעים, זה כייף ופעם בשנה זה גם מותר. סופגניות עם ריבה, אבקת סוכר עם שוקולד, עם קוקוס, עם שקדים עם כל מה שאנחנו רוצים (וללא גלוטן – מיותר לציין), הן מעדן ...
עוגה רכה ונימוחה עם טעמים מאוד חזקים של שוקולד וקפה. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים (שוקולד 60% לפחות, קפה איכותי) על מנת שהחגיגה תהיה מושלמת והיא תהיה! בתאבון, שי ללא גלוטן
סופגניות אשל – ללא גלוטן חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים. סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה. גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה ...
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים. קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים. גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).