סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
2014-12-18- רמת קושי:קל
- Add to favorites
סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
אמריקאי, לבנוני וישראלי נפגשים… טוב נו זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל כאשר הדונאטס האמריקאי פוגש את הסופגניה הישראלית ושניהם מרימים כוסית עם העוואמה הלבנונית, אנו מקבלים בחנוכה סופגניה מושלמת עם חור, עם בצק קליל, מרקם פריך יותר, טעם ומשובח וללא גלוטן – מיותר לציין.
הסופגניה הלבנונית (עוואמה) מאופיינת במחית תפוחי אדמה (פירה) שאותו נוסיף לבצק הסופגניה הרגילה שלנו ונוסיף את החור באמצע כיאה לדונאטס אמריקאית.
את הכל, איך לא, נצפה בסוכר וקינמון.
חידוש נוסף או שיטה חדשה, שיש בהכנת ה"סופגדונאטס" הוא שההתפחה נעשת אחרי עיצוב הצורה. כלומר אין צורך להתפיח את הבצק לאחר הכנתו, פשוט מעצבים את ה"סופגדונאטס" ללא גלוטן, מתפיחים ומטגנים.
גם כאן, יש אפשרות להשתמש בסדרת קמחי "שי של הטבע" (במתכון הזה, קמח רב תכליתי, "שי של הטבע") או להערבב את הקמחים בעצמנו.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 300 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 2.5 כוסות
- 100 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 50 גרם קמח טפיוקה חצי כוס
- 50 גרם קמח תפו"א חצי כוס
- 5 גרם קסנטאן גאם חצי כף
- 10 גרם סיבים תזונתיים לא חייב - רק אם יש
- מערבבים את כל החומרים ביחד בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים לעבודה. * חשוב * לא מתפיחים את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל -15 יחידות שוות (בערך 90-100 גרם ליחידה)
- מגלגלים את כדורי הבצק לנקניק וסוגרים לצורת דונאטס או שיוצרים בכל כדור חור בעזרת האצבע ומסובבים על מנת להרחיבו ולשטח את הכדור.
- עכשיו מתפיחים כשעתיים, במקום מעט חמים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. השמן אמור להיות חם אבל לא רותח (כ-150-160 מעלות). מטגנים כל צד עד השחמה והופכים.
- מוציאים מהשמן לנייר סופג וטובילים מייד בתערובת של סוכר וקינמון (כל עוד הדונאטס חם, הסוכר והקינמון ידבקו בו ולא יפלו לאחר מכן)
- מגישים חם. אם עשינו את הדונאטס יום לפני, יש לחמם לפני הגשה.
תגובות (3)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by איריס עפרוני on 20/11/2017
תודה
posted by ורד on 12/12/2017
שי מה שלומך
תודה על המתכונים המצוינים
במה אפשר להחליף את קמח הדורה הלבנה?
יש לי קמח עדשים אדומות
קמח כוסמת
קמח קינואה
וקמח טף
תודה רבה
ורד
posted by שי ללא גלוטן on 29/12/2017
היי,
את הדורה לבנה (סורגום) הכי טוב להחליף בדוחן (שאין לך) או במקרה שלך בטף.
שאר הקמחים הם דומיננטים בטעמם.
שי