fbpx

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן

Comments : 3 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן

 

אמריקאי, לבנוני וישראלי נפגשים… טוב נו זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל כאשר הדונאטס האמריקאי פוגש את הסופגניה הישראלית ושניהם מרימים כוסית עם העוואמה הלבנונית, אנו מקבלים בחנוכה סופגניה מושלמת עם חור, עם בצק קליל, מרקם פריך יותר, טעם ומשובח וללא גלוטן – מיותר לציין.

הסופגניה הלבנונית (עוואמה) מאופיינת במחית תפוחי אדמה (פירה) שאותו נוסיף לבצק הסופגניה הרגילה שלנו ונוסיף את החור באמצע כיאה לדונאטס אמריקאית.
את הכל, איך לא, נצפה בסוכר וקינמון.

חידוש נוסף או שיטה חדשה, שיש בהכנת ה”סופגדונאטס” הוא שההתפחה נעשת אחרי עיצוב הצורה. כלומר אין צורך להתפיח את הבצק לאחר הכנתו, פשוט מעצבים את ה”סופגדונאטס” ללא גלוטן, מתפיחים ומטגנים.

גם כאן, יש אפשרות להשתמש בסדרת קמחי “שי של הטבע” (במתכון הזה, קמח רב תכליתי, “שי של הטבע”) או להערבב את הקמחים בעצמנו.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים את כל החומרים ביחד בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים לעבודה. * חשוב * לא מתפיחים את הבצק.
  2. מחלקים את הבצק ל -15 יחידות שוות (בערך 90-100 גרם ליחידה)
  3. מגלגלים את כדורי הבצק לנקניק וסוגרים לצורת דונאטס או שיוצרים בכל כדור חור בעזרת האצבע ומסובבים על מנת להרחיבו ולשטח את הכדור.
  4. עכשיו מתפיחים כשעתיים, במקום מעט חמים.
  5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. השמן אמור להיות חם אבל לא רותח (כ-150-160 מעלות). מטגנים כל צד עד השחמה והופכים.
  6. מוציאים מהשמן לנייר סופג וטובילים מייד בתערובת של סוכר וקינמון (כל עוד הדונאטס חם, הסוכר והקינמון ידבקו בו ולא יפלו לאחר מכן)
  7. מגישים חם. אם עשינו את הדונאטס יום לפני, יש לחמם לפני הגשה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

3s COMMENTS

3 thoughts

  • איריס עפרוני
    נובמבר 20, 2017 at 10:43 am

    תודה

  • ורד
    דצמבר 12, 2017 at 10:21 am

    שי מה שלומך
    תודה על המתכונים המצוינים
    במה אפשר להחליף את קמח הדורה הלבנה?
    יש לי קמח עדשים אדומות
    קמח כוסמת
    קמח קינואה
    וקמח טף
    תודה רבה
    ורד

    • דצמבר 29, 2017 at 2:47 pm

      היי,
      את הדורה לבנה (סורגום) הכי טוב להחליף בדוחן (שאין לך) או במקרה שלך בטף.
      שאר הקמחים הם דומיננטים בטעמם.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן

 

אמריקאי, לבנוני וישראלי נפגשים… טוב נו זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל כאשר הדונאטס האמריקאי פוגש את הסופגניה הישראלית ושניהם מרימים כוסית עם העוואמה הלבנונית, אנו מקבלים בחנוכה סופגניה מושלמת עם חור, עם בצק קליל, מרקם פריך יותר, טעם ומשובח וללא גלוטן – מיותר לציין.

הסופגניה הלבנונית (עוואמה) מאופיינת במחית תפוחי אדמה (פירה) שאותו נוסיף לבצק הסופגניה הרגילה שלנו ונוסיף את החור באמצע כיאה לדונאטס אמריקאית.
את הכל, איך לא, נצפה בסוכר וקינמון.

חידוש נוסף או שיטה חדשה, שיש בהכנת ה”סופגדונאטס” הוא שההתפחה נעשת אחרי עיצוב הצורה. כלומר אין צורך להתפיח את הבצק לאחר הכנתו, פשוט מעצבים את ה”סופגדונאטס” ללא גלוטן, מתפיחים ומטגנים.

גם כאן, יש אפשרות להשתמש בסדרת קמחי “שי של הטבע” (במתכון הזה, קמח רב תכליתי, “שי של הטבע”) או להערבב את הקמחים בעצמנו.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
סופגניה/דונאטס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים את כל החומרים ביחד בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים לעבודה. * חשוב * לא מתפיחים את הבצק.
  2. מחלקים את הבצק ל -15 יחידות שוות (בערך 90-100 גרם ליחידה)
  3. מגלגלים את כדורי הבצק לנקניק וסוגרים לצורת דונאטס או שיוצרים בכל כדור חור בעזרת האצבע ומסובבים על מנת להרחיבו ולשטח את הכדור.
  4. עכשיו מתפיחים כשעתיים, במקום מעט חמים.
  5. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. השמן אמור להיות חם אבל לא רותח (כ-150-160 מעלות). מטגנים כל צד עד השחמה והופכים.
  6. מוציאים מהשמן לנייר סופג וטובילים מייד בתערובת של סוכר וקינמון (כל עוד הדונאטס חם, הסוכר והקינמון ידבקו בו ולא יפלו לאחר מכן)
  7. מגישים חם. אם עשינו את הדונאטס יום לפני, יש לחמם לפני הגשה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *