דובשניות ללא גלוטן
2015-01-15- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
דובשניות ללא גלוטן
חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות מזכירות את הילדות ללא ספק.
תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם.
לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין דובשניות. הופתעתי לשמוע שגם הנסיכה שלי מתגעגעת לדובשניות וזה משהו שחסר לה….
מהר מאוד מצאתי את עצמי במטבח אופה דובשניות אבל לא בטעם תעשייתי ולא דובשניות שהם חצי עוגת חנק חצי דובשניות.
דובשניות אמתיות עם דבר טהור ואיכותי, עם ציפורן וקינמון טרי, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, בקיצור כאלו שלא החזיקו מעמד יותר משעתיים…
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
35-45 דובשניות | 20 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 12 שעות במקרר |
|
|
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות.
התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה.
נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
|
- 120 גרם קמח דורה לבנה ניתן להחליף לדוחן או שיבולת שועל.
- 50 גרם קמח אורז עדיף אורז דביק אם יש.
- 50 גרם קמח שקדים
- 60 גרם קמח טפיוקה או תפו"א או קורנפלור
- 1/2 כפית קסנטן גאם
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/3 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/2 שקית אבקת סוכר לציפוי
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבוצה 1
- מקציפים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה (קבוצה 2)
- יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן ולאחר מכן את הדבש הנוזלי ומערבבים בכף. נזהרים לא "לשבור" את התערובת. (קבוצה 2)
- מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
- מעבירים לכלי ומשאירים במקרר ללילה או 3 שעות במקפיא. עדיף כלי שטוח וארוך מאשר כלי צר וגבוה.
- מפזרים אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. לוקחים בכפית כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ ומגלגלים מיד באבקת הסוכר. כל הכדור יצופה בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה. * אנחנו אוהבים את הדובשניות יחסית שטוחות, מעיין עוגייה. על מנת לקבל את הצורה היותר כדורית ועגולה יש לעשות כדור מעט גדול יותר.
- מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט. * חשוב לאפות מיד על מנת שהדובשניות לא יפשירו וישתטחו לפני כניסתם לתנור.
- מוציאים בזהירות, מצננים וחוגגים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
דובשניות ללא גלוטן
2015-01-15- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
דובשניות ללא גלוטן
חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות מזכירות את הילדות ללא ספק.
תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם.
לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין דובשניות. הופתעתי לשמוע שגם הנסיכה שלי מתגעגעת לדובשניות וזה משהו שחסר לה….
מהר מאוד מצאתי את עצמי במטבח אופה דובשניות אבל לא בטעם תעשייתי ולא דובשניות שהם חצי עוגת חנק חצי דובשניות.
דובשניות אמתיות עם דבר טהור ואיכותי, עם ציפורן וקינמון טרי, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, בקיצור כאלו שלא החזיקו מעמד יותר משעתיים…
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
35-45 דובשניות | 20 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 12 שעות במקרר |
|
|
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות.
התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה.
נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
|
- 120 גרם קמח דורה לבנה ניתן להחליף לדוחן או שיבולת שועל.
- 50 גרם קמח אורז עדיף אורז דביק אם יש.
- 50 גרם קמח שקדים
- 60 גרם קמח טפיוקה או תפו"א או קורנפלור
- 1/2 כפית קסנטן גאם
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/3 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/2 שקית אבקת סוכר לציפוי
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבוצה 1
- מקציפים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה (קבוצה 2)
- יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן ולאחר מכן את הדבש הנוזלי ומערבבים בכף. נזהרים לא "לשבור" את התערובת. (קבוצה 2)
- מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
- מעבירים לכלי ומשאירים במקרר ללילה או 3 שעות במקפיא. עדיף כלי שטוח וארוך מאשר כלי צר וגבוה.
- מפזרים אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. לוקחים בכפית כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ ומגלגלים מיד באבקת הסוכר. כל הכדור יצופה בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה. * אנחנו אוהבים את הדובשניות יחסית שטוחות, מעיין עוגייה. על מנת לקבל את הצורה היותר כדורית ועגולה יש לעשות כדור מעט גדול יותר.
- מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט. * חשוב לאפות מיד על מנת שהדובשניות לא יפשירו וישתטחו לפני כניסתם לתנור.
- מוציאים בזהירות, מצננים וחוגגים.
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by ברוריה וייס on 14/09/2017
איזה תחליף יש לקסנטן גאם
ולמה הוא משמש בעצם?
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי ברוריה,
הקסנטן גאם הוא חומר מייצב אשר מהווה תחליף, ברמה מסוימת, לגלוטן.
תפקידו להדביק / לקשור לנו את הבצק.
התחליף היחיד לו הוא גואר גאם.
שי.
posted by מרים on 26/09/2019
שלום, רציתי לשאול האם יש תערובת קמחים מוכנה שניתן להשתמש בה?
posted by שי ללא גלוטן on 05/10/2019
היי מרים,
כן בהחלט, יש שלושה סוגי תערובות. קודם כל, המשותף לשלושתם שהם מכילים אחוז גבוה של קמחי מקור (דוחן,דורה, חומס,טף וכו') בעלי ערך תזונתי גבוה ושימוש מנימלי בעמילן (מתחת ל 30%). כולם דלי נתרן, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל וללא חלבון תעשייתי.
1. קמח רב תכליתי: שמו מעיד עליו, קמח לכל מטרה מבוסס בעיקר על דוחן ודורה לבנה(סורגום) קמחים עדינים בטעמם ולכן הוא מתאים גם למלוח וגם למתוק.
2. קמח לבצק דק: מאוד דומה לרב תכליתי, אבל יש לו תוספת של קמח חומוס וקמח עדשים אדומות. קמחים אלו עשירים מאוד בחלבון (להזכירכם אין לי תוספת חלבון תעשייתי בקמחים!!!) ולכן קל יותר לעבוד איתו לרידוד, אבל יש לו טיפה טעם של חומוס ועדשים אדומות. מתאים לאפיה מלוחה בלבד (לחמים, פיצות, פיתות!, פוקצ'ה, קיש מלוח וכו').
3. קמח מיקס טף. מבוסס על הדגן טף (25%) דגן אתיופי שהוכרז כמזון על. עשיר מאוד בחלבון , ברזל, חומצות אמינו ועד.
צבעו מעט כהה ומתאים לאפיה מלוחה או מתוקה כאחד.