fbpx

דובשניות ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

דובשניות ללא גלוטן

חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות  מזכירות את הילדות ללא ספק.
תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם.

לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין דובשניות. הופתעתי לשמוע שגם הנסיכה שלי מתגעגעת לדובשניות וזה משהו שחסר לה….

מהר מאוד מצאתי את עצמי במטבח אופה דובשניות אבל לא בטעם תעשייתי ולא דובשניות שהם חצי עוגת חנק חצי דובשניות.
דובשניות אמתיות עם דבר טהור ואיכותי, עם ציפורן וקינמון טרי, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, בקיצור כאלו שלא החזיקו מעמד יותר משעתיים…

בתאבון.

שי ללא גלוטן

דובשניות ללא גלוטן
Print Recipe
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות. התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה. נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
דובשניות ללא גלוטן
Print Recipe
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות. התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה. נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מרכיבים
קבוצה מרכיבים 1
קבוצת מרכיבים 2
קבוצת מרכיבים 3
מנות: דובשניות
הוראות
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבוצה 1
  2. מקציפים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה (קבוצה 2)
  3. יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן ולאחר מכן את הדבש הנוזלי ומערבבים בכף. נזהרים לא "לשבור" את התערובת. (קבוצה 2)
  4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
  5. מעבירים לכלי ומשאירים במקרר ללילה או 3 שעות במקפיא. עדיף כלי שטוח וארוך מאשר כלי צר וגבוה.
  6. מפזרים אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. לוקחים בכפית כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ ומגלגלים מיד באבקת הסוכר. כל הכדור יצופה בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה. * אנחנו אוהבים את הדובשניות יחסית שטוחות, מעיין עוגייה. על מנת לקבל את הצורה היותר כדורית ועגולה יש לעשות כדור מעט גדול יותר.
  7. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט. * חשוב לאפות מיד על מנת שהדובשניות לא יפשירו וישתטחו לפני כניסתם לתנור.
  8. מוציאים בזהירות, מצננים וחוגגים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דובשניות ללא גלוטן

Comments : 4 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

דובשניות ללא גלוטן

חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות  מזכירות את הילדות ללא ספק.
תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם.

לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין דובשניות. הופתעתי לשמוע שגם הנסיכה שלי מתגעגעת לדובשניות וזה משהו שחסר לה….

מהר מאוד מצאתי את עצמי במטבח אופה דובשניות אבל לא בטעם תעשייתי ולא דובשניות שהם חצי עוגת חנק חצי דובשניות.
דובשניות אמתיות עם דבר טהור ואיכותי, עם ציפורן וקינמון טרי, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים, בקיצור כאלו שלא החזיקו מעמד יותר משעתיים…

בתאבון.

שי ללא גלוטן

דובשניות ללא גלוטן
Print Recipe
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות. התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה. נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
דובשניות ללא גלוטן
Print Recipe
הכנת דובשניות היא מאוד מאוד פשוטה וקלה, אבל לוקחות זמן בשל הקירור הארוך שהבלילה צריכה על מנת להתקשות. התוצאה, אגב, שווה בהחלט את הזמן ההמתנה. נ.ב. ניתן לקצר את זמן ההמתנה במקפיא.
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מנות זמן הכנה
35-45 דובשניות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 12 שעות במקרר
מרכיבים
קבוצה מרכיבים 1
קבוצת מרכיבים 2
קבוצת מרכיבים 3
מנות: דובשניות
הוראות
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבוצה 1
  2. מקציפים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה (קבוצה 2)
  3. יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן ולאחר מכן את הדבש הנוזלי ומערבבים בכף. נזהרים לא "לשבור" את התערובת. (קבוצה 2)
  4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
  5. מעבירים לכלי ומשאירים במקרר ללילה או 3 שעות במקפיא. עדיף כלי שטוח וארוך מאשר כלי צר וגבוה.
  6. מפזרים אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. לוקחים בכפית כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ ומגלגלים מיד באבקת הסוכר. כל הכדור יצופה בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה. * אנחנו אוהבים את הדובשניות יחסית שטוחות, מעיין עוגייה. על מנת לקבל את הצורה היותר כדורית ועגולה יש לעשות כדור מעט גדול יותר.
  7. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט. * חשוב לאפות מיד על מנת שהדובשניות לא יפשירו וישתטחו לפני כניסתם לתנור.
  8. מוציאים בזהירות, מצננים וחוגגים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

4s COMMENTS

4 thoughts

  • ברוריה וייס
    ספטמבר 14, 2017 at 12:06 pm

    איזה תחליף יש לקסנטן גאם
    ולמה הוא משמש בעצם?

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:11 am

      היי ברוריה,
      הקסנטן גאם הוא חומר מייצב אשר מהווה תחליף, ברמה מסוימת, לגלוטן.
      תפקידו להדביק / לקשור לנו את הבצק.
      התחליף היחיד לו הוא גואר גאם.
      שי.

  • מרים
    ספטמבר 26, 2019 at 9:59 am

    שלום, רציתי לשאול האם יש תערובת קמחים מוכנה שניתן להשתמש בה?

    • אוקטובר 5, 2019 at 9:25 am

      היי מרים,
      כן בהחלט, יש שלושה סוגי תערובות. קודם כל, המשותף לשלושתם שהם מכילים אחוז גבוה של קמחי מקור (דוחן,דורה, חומס,טף וכו') בעלי ערך תזונתי גבוה ושימוש מנימלי בעמילן (מתחת ל 30%). כולם דלי נתרן, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל וללא חלבון תעשייתי.
      1. קמח רב תכליתי: שמו מעיד עליו, קמח לכל מטרה מבוסס בעיקר על דוחן ודורה לבנה(סורגום) קמחים עדינים בטעמם ולכן הוא מתאים גם למלוח וגם למתוק.
      2. קמח לבצק דק: מאוד דומה לרב תכליתי, אבל יש לו תוספת של קמח חומוס וקמח עדשים אדומות. קמחים אלו עשירים מאוד בחלבון (להזכירכם אין לי תוספת חלבון תעשייתי בקמחים!!!) ולכן קל יותר לעבוד איתו לרידוד, אבל יש לו טיפה טעם של חומוס ועדשים אדומות. מתאים לאפיה מלוחה בלבד (לחמים, פיצות, פיתות!, פוקצ'ה, קיש מלוח וכו').
      3. קמח מיקס טף. מבוסס על הדגן טף (25%) דגן אתיופי שהוכרז כמזון על. עשיר מאוד בחלבון , ברזל, חומצות אמינו ועד.
      צבעו מעט כהה ומתאים לאפיה מלוחה או מתוקה כאחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.