Loader

סופגניות שמרים ללא גלוטן

2014-11-28

סופגניות שמרים ללא גלוטן

חנוכה, חג נס פח השמן וכיאה למסורת גם אנו חוגגים אותו עם הרבה שמן…
זה טעים, זה כייף ופעם בשנה זה גם מותר. סופגניות עם ריבה, אבקת סוכר עם שוקולד, עם קוקוס, עם שקדים עם כל מה שאנחנו רוצים (וללא גלוטן – מיותר לציין), הן מעדן נפלא ברגע שהן יוצאות ישר מהסיר או מהתנור. קטנות או גדולות עם שמרים או עם אשל, ממש לא משנה, פשוט לטרוף.

רוב השנים הכנתי לנסיכה שלי סופגניות אשל. הן מהירות להכנה, קלות מאוד להכנה וטעימות בטירוף. הרכב מנצח לא מחליפים , כך אמרו לי.
השנה הנסיכה שלי ביקשה גם וגם.
סופגניות האשל הרבה יותר קלילות. אפשר די בקלות לטרוף 3-4 סופגניות. סופגניות השמרים הרבה יותר מלאות וכבדות, אבל טעימות לא פחות (ויש הטוענים אף יותר).

הכנת סופגניות שמרים ללא גלוטן אינה משימה כה קשה. כמובן שיש את זמן ההתפחה ואופן הטיגון מעט שונה מטיגון סופגניות האשל, אבל בסה"כ מדובר במשימה די פשוטה.

גם את המתכון ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות "שי של הטבע" (במקרה הזה תערובת רב תכליתי – "שי של הטבע" ) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.

 

לגבי הברנדי או כל אלכוהול אחר (יש לשים לב כי מדובר באלכוהול ללא גלוטן), מטרתו העיקרית של האלכוהול הוא למנוע, או להמעיט, את ספיגת השמן בסופגניה ופחות להשפיע על הטעם.
כאשר יוצאים אדי נוזלים מהסופגניה בזמן הטיגון, השמן אינו חודר פנימה.  במקרה הזה יש את הנוזלים מהאשל (מים) וזה אומר שהם יהפכו להיות אדים בטמפרטורה של 100 מעלות. עד אז השמן יספג בסופגניה. אלהוכול מתנדף (ומוציא אדים) בטמפ' של 78 מעלות ולכן תהליך מניעת חדירת השמן יתחיל מוקדם יותר.

שי ללא גלוטן

 

סופגניות שמרים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12-15 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
12-15 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
סופגניות שמרים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12-15 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
12-15 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. לפני שנתחיל הערה קטנה. ניסיתי לסדר את המרכיבים לפי קבוצות, הסיבה העיקרית לכך היא שימוש מועט ככל האפשר בכלים, כוסות, צלחות ובמילים אחרות לכלוך, בלאגן ושטיפה. אין סיבה שאת כל היבשים לא נשים מראש! בקערה אחת, את המים והחלב ביחד וכו' בהצלחה.
  2. במערבל עם וו לישה מערבבים כחצי דקה את כל היבשים למעט המלח.
  3. מוסיפים את הביצים, חמאה וגרידת לימון.
  4. מוסיפים בהדרגה את המים וחלב
  5. מוסיפים את המלח.
  6. לשים במערבל המזון לפחות 7 דקות עד חיבור כל החומרים וקבלת מרקם רך ונוח לעבודה. נקבל בצק די שומני בגלל החמאה כמובן.
    סופגניות ללא גלוטן
  7. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון (לא ניילון נצמד על מנת שהשמרים ינשמו) ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
  8. קורצים מהבצק חתיכות של 80-100 גרם (תלוי בגודל שרוצים - בערך כדור טניס למי שאין משקל), עושים עיגול ומשאירים לתפיחה שניה של כ- 35-40 דקות. מי שרוצה יכול להכניס כבר בשלב זה (לפני שעושים את צורת העיגול), שתי קוביית שוקולד לבצק ואז לעשות את צורת העיגול. השוקולד יכול להיות בכל טעם שתרצו, כמובן. אם מכניסים שתי קוביית יש להוריד את כמות הבצק ב- 15-20 גרם.
  9. בסיר נמוך מחממים את השמן לחום נמוך/בינוני (משהו באזור 150-170 מעלות). כמות השמן צריכה להיות בגובה של חצי סופגנייה לאחר התפחה, פחות או יותר.
  10. בעזרת כף (כדאי לטבול את הכף בשמן על מנת שהסופגנייה לא תידבק) מניחים את הסופגנייה בשמן. אחרי 4-5 הופכים דקות. אם יש צורך הופכים בשנית.
    סופגנייה ללא גלוטן
  11. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  12. בוחרים עם מה אנחנו רוצים להתפנק: - ממלאים בכל טוב - ריבה, שוקולד, קרם פטיסייר, קרם חלבה - מצפים בכל טוב....גנאש שוקולד מריר או לבן, גנאש חלבה, סוכריות וכו' - ריבה ואבקת סוכר. אין כמו ה- Good Old Days
    סופגנייה ללא גלוטן
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (13)

  1. posted by אוריתה on 29/11/2014

    אפשר לערבב ללא מיקסר מקצועי ?

      הגב
  2. posted by שי ללא גלוטן on 29/11/2014

    אוריתה היי,
    כמובן שאפשר לערבב/ללוש במיקסר לא מקצועי או בידיים.
    העיקר היא התוצאה והתוצאה שאנחנו מחפשים זה ערבוב טוב של כל הקמחים, בצק אחיד ונוח לעבודה.
    בכמויות האלו (ביתי ולא מסחרי) אין שום בעיה, אולי זה ייקח עוד דקה או שתיים, אבל להזכירך יש לנו שמונה ימיים בחנוכה 🙂
    שי

      הגב
  3. posted by אוריתה on 29/11/2014

    תודה רבה. 🙂

      הגב
  4. posted by הודיה on 10/12/2016

    היי האם אפשר להמיר את החמאה בשמן???

      הגב
  5. posted by קטי on 20/11/2017

    במה אפשר להחליף עמילן תפיאוקה ותפוח אדמה? בקמח תפיאוקה ותפוח אדמה? או במשהו אחר?קמח טף?קונדיטור?קמח דוחן?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017

      היי קטי,
      עמילן טפיוקה זה קמח טפיוקה ואותו הדבר לגבי עמילן תפו"א וקמח תפו"א. הקונדיטור הוא עמילן תירס (קורנפלור) עם תוספת סוכר.
      הטף והדוחן הם באמת קמחים היות והם דגנים ולא עמילנים ולכן אי אפשר להחליף אותם בעמילן.
      שי

        הגב
  6. posted by הדס on 29/11/2017

    מה אפשר לשים במקום ברנדי? אלכוהול אחר?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2017

      אפשר לוותר.
      האלכוהול עוזר לאטום את הסופגניה ולשמור אותה אוורירית יותר, אבל אפשר לוותר, אם זה בעייתי.
      שי

        הגב
  7. posted by קובי on 29/11/2017

    האם אפשר להקפיא את כדורי הבצק?
    אם כן באיזה שלב וכמה זמן הפשרה צריך לתת?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2017

      כן, ניתן להקפיא את הבצק לפני התפחה, להוציא, להפשיר ולהתפיח.
      שי

        הגב
  8. posted by זוהרה on 28/11/2018

    הי שי ניסיתי להכין את הסופגניות בעזרת הקמח הרב תכליתי ונתקלתי ב-2 בעיות: הסופגניות לא תפחו מספיק ובמגע עם השמן נהיו מאוד כהות ולא היו עשויות מבפנים. תוכל להגיד לי מה בתהליך פספסתי.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018

      היי זוהרה.
      לגבי לא תפחו מספיק אולי יש בעיה בשמרים או שהם לא היו בסביבה חמימה עבור השמרים.
      לגבי הטיגון, לפי התיאור שלך, נראה שהשמן היה חם מידי.
      חושב לזכור השמן צריך להיות באזור 100-110 מעלות, כלומר אש בינונית מינוס. חשוב שלא יהיה שמן רותח, שמן רותח ישרוף אות מבחוץ לפני שהם יהיו מוכנות מבפנים.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן