fbpx

סופגניות אשל – ללא גלוטן

Comments : 17 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

סופגניות אשל – ללא גלוטן

חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים.
סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה.
גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה הזה, הקמח הרב תכליתי של "שי של הטבע" ) או אופציה 2 – ערבוב עצמי תוך כדי שימוש בקמחי מקור, לבחירתכם.
הערה קטנה לגבי ריבה ושאר ירקות…טוב נו לא באמת שאר ירקות אבל לא חסרים תוספות שאפשר להתפנק איתם בסופגניה.
הדבר החשוב, לדעתי, זה להשתמש בחומרי גלם טובים. אם הלכנו על ריבה, אז ריבה ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, נטו פרי. הכי טעים הכי בריא.
אם הלכנו על שוקולד אז לקחת שוקולד מריר איכותי 60% – 70% פולי קקאו ולהמתיק עם שמנת מתוקה 48%. פעם בשנה מותר.
כנ"ל לגבי ריבת חלב, סירופ מייפל(אמיתי ולא בטעם מייפל) וכו'.
לגבי הברנדי או כל אלכוהול אחר (יש לשים לב כי מדובר באלכוהול ללא גלוטן), מטרתו העיקרית של האלכוהול הוא למנוע, או להמעיט, את ספיגת השמן בסופגניה ופחות להשפיע על הטעם.
כאשר יוצאים אדי נוזלים מהסופגניה בזמן הטיגון, השמן אינו חודר פנימה.  במקרה הזה יש את הנוזלים מהאשל (מים) וזה אומר שהם יהפכו להיות אדים בטמפרטורה של 100 מעלות. עד אז השמן יספג בסופגניה. אלכוהול מתנדף (ומוציא אדים) בטמפ' של 78 מעלות ולכן תהליך מניעת חדירת השמן יתחיל מוקדם יותר.
גם כאן, יש שתי אופציות לשימוש בקמח ללא גלוטן. אופציה ראשונה היא תערובת מוכנה של "שי של הטבע". היות ומדובר במתוק ולא מלוח, התערובת המומלצת לשימוש היא תערובת רב תכליתית "שי של הטבע".
אופציה שנייה היא כמובן בשימוש ערבוב של קמחי מקור.

שי ללא גלוטן

סופגניות אשל - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
סופגניות אשל - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מרכיבים
לבצק - אופציה 1
לבצק - אופציה 2
יתר המצרכים
פינוקים - לא חובה ויש לבחור אחד
  • 2-3 כפות ברנדי ( או רום)
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים ( במקום גביע אשל. מוסיף רעננות וניחוח הדרים מושלם)
  • 100 גרם שוקולד מריר ( מריר מומס- 60% קקאו במקום גביע אשל. סופגנית שוקולד מגניבה)
מנות: יחידות
הוראות
  1. יש לערבב במיקסר את כל החומרים, לתת לבלילה 10-15 דקות לנוח.
  2. מחממים שמן עמוק לחום של 100-110 מעלות. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח. שמן רותח ישרוף את הסופגניות מבחוף וישאיר אותם ללא מוכנות מבפנים. ** תקף גם לאופציה 1 וגם לאופציה 2 ***
  3. אופציה 1: סופגניה עגולה טובלים שתי כפות בשמן החם ובעזרתן מעצבים את צורת הסופגניה. טבילת הכפות בשמן תגרום לבצק לא להידבק לכפות וכך יהיה לנו מאוד נוח לעצב את צורת העיגול.
  4. אופציה 2: סופגניה בצורת דונאטס אמריקאי שמים את הבלילה בשקית זילוף עם צנטר גדול (10-12) ללא צורה, למי שאין צנטר, אפשר גם בלי.. מזלפים את צורת הדונאטס על נייר אפיה חתוך לריבוע.
  5. מניחים בזהירות את הסופגניה עם נייר האפייה (כן, כן!) בתוך השמן. מטגנים עם נייר האפייה, אחרי 2-3 דקות הופכים ומסירים (בזהירות) את נייר האפייה מהשמן.
  6. ריבה, אבקת סוכר, שוקולד, סוכריות.... מוסיפים כל מה שרוצים ואהובים ונהנים מכל רגע 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

17s COMMENTS

17 thoughts

  • אביטל
    דצמבר 13, 2014 at 6:29 am

    היי שי
    אני אמא לילדה בת שנתיים ושמונה שרק לפני כמה שבועות גילו לה צליאק. נעים להכיר 🙂
    הפרוייקט הראשון שלי הוא להכין לה סופגניות 🙂
    רציתי לדעת במה ניתן להחליף את הקמח דוחן? קניתי את כל הקמחים שיש חוץ מהקמח הזה…
    תודה וסופש מקסים
    אביטל

    • דצמבר 13, 2014 at 6:35 pm

      היי,
      בהחלט נעים להכיר.
      ראשית אני חייב להרגיע אותך (במידה ויש צורך…) ולהגיד לך שהשד אינו כזה נורא. מהר מאוד תגלי שאת יכולה להכין הכל ואפילו טעים.
      קמח דוחן הוא קמח מעולה הן מבחינת הערך התזונתי שלו והן מבחינת המרקם שהוא נותן לבצק ולמאפה בכלל.
      נכון שמעט קשה להשיגו ואכן זו בעיה.
      את קמח הדוחן ניתן להמיר ב- 50% קמח דורה לבנה ו-50 קמח אורז.
      אם אין לך דורה לבנה…את יכולה להמיר את הדורה בטפיוקה עם תוספת של חלבון (ניתן להשיג חלבון אפונה).
      בהצלחה.

    • רחל
      דצמבר 11, 2017 at 8:37 pm

      כרגיל קמח היה מעולה

  • תמי
    דצמבר 17, 2014 at 11:24 am

    שי שלום,
    האם אפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח שקדים?

    • דצמבר 18, 2014 at 2:07 pm

      שאלה מעולה.
      ברוב המקרים אפשר להחליף בן קמח דוחן לקמח שקדים (צריך בדרך כלל להוריד מכמות השמן המקורי במתכון כי קמח השקדים הרבה יותר שומני מקמח דוחן), אבל כאן יכולה להיות בעיה עם הטיגון.
      שקדים בטיגון מקבלים טעם מר. למרות זאת בגלל שלא מדובר בטיגון בשמן רותח אלא בשמו חם יתכן ולא נקבל את המרירות של הטיגון.
      אני הייתי מנסה.
      אשמח לשמוע ממך איך יצא.
      שי.

  • תמי
    דצמבר 30, 2014 at 3:22 pm

    שי,
    הכנתי את הסופגניות.
    החלפתי את קמח הדוחן בקמח שקדים והעיסה יצאה נוזלית מדי.
    אחרי הוספת עוד קמח טפיוקה וגם קצת קמח תמי יצאה בלילה שממנה ניתן היה להכין את הסופגניות.
    הם יצאו טעימות מאד גם לחיך הצליאקי שלי (בן שנתיים ו3 חודשים)
    וגם לחיך כל שאר האורחים.
    תודה רבה על המתכון ועל כך שהיתה אפשרות לסופגניה טעימה בכל מסיבות החנוכה .
    תמי

    • דצמבר 30, 2014 at 8:05 pm

      הקמח דוחן סופח את הנוזלים בצורה טובה יותר מקמח שקדים שהוא מאוד שומני ולכן אינו סופח טוב את הנוזלים.
      לכן העיסה יצא לך נוזלית מידי.
      שמח שבסוף הכל הסתדר ויצאו לך סופגניות שגם (ובעיקר…) הבן שלך אהב

  • אודליה
    דצמבר 20, 2016 at 10:20 am

    שלום. יש אפשרות להמיר את האשל במשהו ללא לקטוז? תודה רבה

    • לימור
      דצמבר 20, 2016 at 3:18 pm

      כתוב למעלה שאפשר מיץ תפוזים

  • קרן
    דצמבר 5, 2017 at 9:10 am

    האם אפשר להקפיא?

    • דצמבר 8, 2017 at 7:15 pm

      אפשר להקפיא ולחמם במיקרו לאחר מכן.
      כמובן שאי אפשר לחמם ולהמתין יותר מידי, כי הסופגניה מתייבשת אחרי חימום מיקרו.
      שי.

  • אמא
    דצמבר 3, 2018 at 8:05 pm

    המתכון של הסופגניה עם מיץ תפוז פשוט יצא מעולה וקל להכנה כולם התלהבו

  • טל
    דצמבר 8, 2018 at 10:09 am

    מעניין שיטת נייר האפייה
    צריך נייר לכל סופגניה או שאפשר לעשות שימוש חוזר באותו נייר לטיגון?

    • דצמבר 8, 2018 at 6:48 pm

      אפשר בהחלט להשתמש באותו הנייר.
      10-15 שניות אחרי שהסופגניה עם הנייר בשמן, אפשר להוציא אותו.
      שי

  • שרה
    דצמבר 1, 2019 at 9:27 pm

    שלום וברכה, כמה זמן יש לערבב את המצרכים במיקסר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סופגניות אשל – ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

סופגניות אשל – ללא גלוטן

חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים.
סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה.
גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה הזה, הקמח הרב תכליתי של "שי של הטבע" ) או אופציה 2 – ערבוב עצמי תוך כדי שימוש בקמחי מקור, לבחירתכם.
הערה קטנה לגבי ריבה ושאר ירקות…טוב נו לא באמת שאר ירקות אבל לא חסרים תוספות שאפשר להתפנק איתם בסופגניה.
הדבר החשוב, לדעתי, זה להשתמש בחומרי גלם טובים. אם הלכנו על ריבה, אז ריבה ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, נטו פרי. הכי טעים הכי בריא.
אם הלכנו על שוקולד אז לקחת שוקולד מריר איכותי 60% – 70% פולי קקאו ולהמתיק עם שמנת מתוקה 48%. פעם בשנה מותר.
כנ"ל לגבי ריבת חלב, סירופ מייפל(אמיתי ולא בטעם מייפל) וכו'.
לגבי הברנדי או כל אלכוהול אחר (יש לשים לב כי מדובר באלכוהול ללא גלוטן), מטרתו העיקרית של האלכוהול הוא למנוע, או להמעיט, את ספיגת השמן בסופגניה ופחות להשפיע על הטעם.
כאשר יוצאים אדי נוזלים מהסופגניה בזמן הטיגון, השמן אינו חודר פנימה.  במקרה הזה יש את הנוזלים מהאשל (מים) וזה אומר שהם יהפכו להיות אדים בטמפרטורה של 100 מעלות. עד אז השמן יספג בסופגניה. אלכוהול מתנדף (ומוציא אדים) בטמפ' של 78 מעלות ולכן תהליך מניעת חדירת השמן יתחיל מוקדם יותר.
גם כאן, יש שתי אופציות לשימוש בקמח ללא גלוטן. אופציה ראשונה היא תערובת מוכנה של "שי של הטבע". היות ומדובר במתוק ולא מלוח, התערובת המומלצת לשימוש היא תערובת רב תכליתית "שי של הטבע".
אופציה שנייה היא כמובן בשימוש ערבוב של קמחי מקור.

שי ללא גלוטן

סופגניות אשל - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
סופגניות אשל - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15-20 יחידות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 10 דקות
מרכיבים
לבצק - אופציה 1
לבצק - אופציה 2
יתר המצרכים
פינוקים - לא חובה ויש לבחור אחד
  • 2-3 כפות ברנדי ( או רום)
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים ( במקום גביע אשל. מוסיף רעננות וניחוח הדרים מושלם)
  • 100 גרם שוקולד מריר ( מריר מומס- 60% קקאו במקום גביע אשל. סופגנית שוקולד מגניבה)
מנות: יחידות
הוראות
  1. יש לערבב במיקסר את כל החומרים, לתת לבלילה 10-15 דקות לנוח.
  2. מחממים שמן עמוק לחום של 100-110 מעלות. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח. שמן רותח ישרוף את הסופגניות מבחוף וישאיר אותם ללא מוכנות מבפנים. ** תקף גם לאופציה 1 וגם לאופציה 2 ***
  3. אופציה 1: סופגניה עגולה טובלים שתי כפות בשמן החם ובעזרתן מעצבים את צורת הסופגניה. טבילת הכפות בשמן תגרום לבצק לא להידבק לכפות וכך יהיה לנו מאוד נוח לעצב את צורת העיגול.
  4. אופציה 2: סופגניה בצורת דונאטס אמריקאי שמים את הבלילה בשקית זילוף עם צנטר גדול (10-12) ללא צורה, למי שאין צנטר, אפשר גם בלי.. מזלפים את צורת הדונאטס על נייר אפיה חתוך לריבוע.
  5. מניחים בזהירות את הסופגניה עם נייר האפייה (כן, כן!) בתוך השמן. מטגנים עם נייר האפייה, אחרי 2-3 דקות הופכים ומסירים (בזהירות) את נייר האפייה מהשמן.
  6. ריבה, אבקת סוכר, שוקולד, סוכריות.... מוסיפים כל מה שרוצים ואהובים ונהנים מכל רגע 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *