סופגניות אשל – ללא גלוטן
2014-11-07- רמת קושי:קל
- Add to favorites
סופגניות אשל – ללא גלוטן
חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים.
סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה.
גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה הזה, הקמח הרב תכליתי של "שי של הטבע" ) או אופציה 2 – ערבוב עצמי תוך כדי שימוש בקמחי מקור, לבחירתכם.
הערה קטנה לגבי ריבה ושאר ירקות…טוב נו לא באמת שאר ירקות אבל לא חסרים תוספות שאפשר להתפנק איתם בסופגניה.
הדבר החשוב, לדעתי, זה להשתמש בחומרי גלם טובים. אם הלכנו על ריבה, אז ריבה ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, נטו פרי. הכי טעים הכי בריא.
אם הלכנו על שוקולד אז לקחת שוקולד מריר איכותי 60% – 70% פולי קקאו ולהמתיק עם שמנת מתוקה 48%. פעם בשנה מותר.
כנ"ל לגבי ריבת חלב, סירופ מייפל(אמיתי ולא בטעם מייפל) וכו'.
לגבי הברנדי או כל אלכוהול אחר (יש לשים לב כי מדובר באלכוהול ללא גלוטן), מטרתו העיקרית של האלכוהול הוא למנוע, או להמעיט, את ספיגת השמן בסופגניה ופחות להשפיע על הטעם.
כאשר יוצאים אדי נוזלים מהסופגניה בזמן הטיגון, השמן אינו חודר פנימה. במקרה הזה יש את הנוזלים מהאשל (מים) וזה אומר שהם יהפכו להיות אדים בטמפרטורה של 100 מעלות. עד אז השמן יספג בסופגניה. אלכוהול מתנדף (ומוציא אדים) בטמפ' של 78 מעלות ולכן תהליך מניעת חדירת השמן יתחיל מוקדם יותר.
גם כאן, יש שתי אופציות לשימוש בקמח ללא גלוטן. אופציה ראשונה היא תערובת מוכנה של "שי של הטבע". היות ומדובר במתוק ולא מלוח, התערובת המומלצת לשימוש היא תערובת רב תכליתית "שי של הטבע".
אופציה שנייה היא כמובן בשימוש ערבוב של קמחי מקור.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
לבצק - אופציה 1
- 350 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע כ- 2.5 כוסות
לבצק - אופציה 2
- 125 גרם קמח אורז מלא כוס
- 125 גרם קמח דוחן כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 1/2 כפית קסנטן גאם
פינוקים - לא חובה ויש לבחור אחד
- 2-3 כפות ברנדי ( או רום)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים ( במקום גביע אשל. מוסיף רעננות וניחוח הדרים מושלם)
- 100 גרם שוקולד מריר ( מריר מומס- 60% קקאו במקום גביע אשל. סופגנית שוקולד מגניבה)
מנות: יחידות
הוראות
- יש לערבב במיקסר את כל החומרים, לתת לבלילה 10-15 דקות לנוח.
- מחממים שמן עמוק לחום של 100-110 מעלות. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח. שמן רותח ישרוף את הסופגניות מבחוף וישאיר אותם ללא מוכנות מבפנים. ** תקף גם לאופציה 1 וגם לאופציה 2 ***
- אופציה 1: סופגניה עגולה טובלים שתי כפות בשמן החם ובעזרתן מעצבים את צורת הסופגניה. טבילת הכפות בשמן תגרום לבצק לא להידבק לכפות וכך יהיה לנו מאוד נוח לעצב את צורת העיגול.
- ריבה, אבקת סוכר, שוקולד, סוכריות.... מוסיפים כל מה שרוצים ואהובים ונהנים מכל רגע 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (17)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
סופגניות אשל – ללא גלוטן
2014-11-07- רמת קושי:קל
- Add to favorites
סופגניות אשל – ללא גלוטן
חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים.
סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה.
גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה הזה, הקמח הרב תכליתי של "שי של הטבע" ) או אופציה 2 – ערבוב עצמי תוך כדי שימוש בקמחי מקור, לבחירתכם.
הערה קטנה לגבי ריבה ושאר ירקות…טוב נו לא באמת שאר ירקות אבל לא חסרים תוספות שאפשר להתפנק איתם בסופגניה.
הדבר החשוב, לדעתי, זה להשתמש בחומרי גלם טובים. אם הלכנו על ריבה, אז ריבה ללא סוכר, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, נטו פרי. הכי טעים הכי בריא.
אם הלכנו על שוקולד אז לקחת שוקולד מריר איכותי 60% – 70% פולי קקאו ולהמתיק עם שמנת מתוקה 48%. פעם בשנה מותר.
כנ"ל לגבי ריבת חלב, סירופ מייפל(אמיתי ולא בטעם מייפל) וכו'.
לגבי הברנדי או כל אלכוהול אחר (יש לשים לב כי מדובר באלכוהול ללא גלוטן), מטרתו העיקרית של האלכוהול הוא למנוע, או להמעיט, את ספיגת השמן בסופגניה ופחות להשפיע על הטעם.
כאשר יוצאים אדי נוזלים מהסופגניה בזמן הטיגון, השמן אינו חודר פנימה. במקרה הזה יש את הנוזלים מהאשל (מים) וזה אומר שהם יהפכו להיות אדים בטמפרטורה של 100 מעלות. עד אז השמן יספג בסופגניה. אלכוהול מתנדף (ומוציא אדים) בטמפ' של 78 מעלות ולכן תהליך מניעת חדירת השמן יתחיל מוקדם יותר.
גם כאן, יש שתי אופציות לשימוש בקמח ללא גלוטן. אופציה ראשונה היא תערובת מוכנה של "שי של הטבע". היות ומדובר במתוק ולא מלוח, התערובת המומלצת לשימוש היא תערובת רב תכליתית "שי של הטבע".
אופציה שנייה היא כמובן בשימוש ערבוב של קמחי מקור.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
לבצק - אופציה 1
- 350 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע כ- 2.5 כוסות
לבצק - אופציה 2
- 125 גרם קמח אורז מלא כוס
- 125 גרם קמח דוחן כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 1/2 כפית קסנטן גאם
פינוקים - לא חובה ויש לבחור אחד
- 2-3 כפות ברנדי ( או רום)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים ( במקום גביע אשל. מוסיף רעננות וניחוח הדרים מושלם)
- 100 גרם שוקולד מריר ( מריר מומס- 60% קקאו במקום גביע אשל. סופגנית שוקולד מגניבה)
מנות: יחידות
הוראות
- יש לערבב במיקסר את כל החומרים, לתת לבלילה 10-15 דקות לנוח.
- מחממים שמן עמוק לחום של 100-110 מעלות. השמן צריך להיות חם אבל לא רותח. שמן רותח ישרוף את הסופגניות מבחוף וישאיר אותם ללא מוכנות מבפנים. ** תקף גם לאופציה 1 וגם לאופציה 2 ***
- אופציה 1: סופגניה עגולה טובלים שתי כפות בשמן החם ובעזרתן מעצבים את צורת הסופגניה. טבילת הכפות בשמן תגרום לבצק לא להידבק לכפות וכך יהיה לנו מאוד נוח לעצב את צורת העיגול.
- ריבה, אבקת סוכר, שוקולד, סוכריות.... מוסיפים כל מה שרוצים ואהובים ונהנים מכל רגע 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by אביטל on 13/12/2014
היי שי
אני אמא לילדה בת שנתיים ושמונה שרק לפני כמה שבועות גילו לה צליאק. נעים להכיר 🙂
הפרוייקט הראשון שלי הוא להכין לה סופגניות 🙂
רציתי לדעת במה ניתן להחליף את הקמח דוחן? קניתי את כל הקמחים שיש חוץ מהקמח הזה…
תודה וסופש מקסים
אביטל
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2014
היי,
בהחלט נעים להכיר.
ראשית אני חייב להרגיע אותך (במידה ויש צורך…) ולהגיד לך שהשד אינו כזה נורא. מהר מאוד תגלי שאת יכולה להכין הכל ואפילו טעים.
קמח דוחן הוא קמח מעולה הן מבחינת הערך התזונתי שלו והן מבחינת המרקם שהוא נותן לבצק ולמאפה בכלל.
נכון שמעט קשה להשיגו ואכן זו בעיה.
את קמח הדוחן ניתן להמיר ב- 50% קמח דורה לבנה ו-50 קמח אורז.
אם אין לך דורה לבנה…את יכולה להמיר את הדורה בטפיוקה עם תוספת של חלבון (ניתן להשיג חלבון אפונה).
בהצלחה.
posted by רחל on 11/12/2017
כרגיל קמח היה מעולה
posted by תמי on 17/12/2014
שי שלום,
האם אפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח שקדים?
posted by שי ללא גלוטן on 18/12/2014
שאלה מעולה.
ברוב המקרים אפשר להחליף בן קמח דוחן לקמח שקדים (צריך בדרך כלל להוריד מכמות השמן המקורי במתכון כי קמח השקדים הרבה יותר שומני מקמח דוחן), אבל כאן יכולה להיות בעיה עם הטיגון.
שקדים בטיגון מקבלים טעם מר. למרות זאת בגלל שלא מדובר בטיגון בשמן רותח אלא בשמו חם יתכן ולא נקבל את המרירות של הטיגון.
אני הייתי מנסה.
אשמח לשמוע ממך איך יצא.
שי.
posted by תמי on 30/12/2014
שי,
הכנתי את הסופגניות.
החלפתי את קמח הדוחן בקמח שקדים והעיסה יצאה נוזלית מדי.
אחרי הוספת עוד קמח טפיוקה וגם קצת קמח תמי יצאה בלילה שממנה ניתן היה להכין את הסופגניות.
הם יצאו טעימות מאד גם לחיך הצליאקי שלי (בן שנתיים ו3 חודשים)
וגם לחיך כל שאר האורחים.
תודה רבה על המתכון ועל כך שהיתה אפשרות לסופגניה טעימה בכל מסיבות החנוכה .
תמי
posted by שי ללא גלוטן on 30/12/2014
הקמח דוחן סופח את הנוזלים בצורה טובה יותר מקמח שקדים שהוא מאוד שומני ולכן אינו סופח טוב את הנוזלים.
לכן העיסה יצא לך נוזלית מידי.
שמח שבסוף הכל הסתדר ויצאו לך סופגניות שגם (ובעיקר…) הבן שלך אהב
posted by אודליה on 20/12/2016
שלום. יש אפשרות להמיר את האשל במשהו ללא לקטוז? תודה רבה
posted by לימור on 20/12/2016
כתוב למעלה שאפשר מיץ תפוזים
posted by קרן on 05/12/2017
האם אפשר להקפיא?
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2017
אפשר להקפיא ולחמם במיקרו לאחר מכן.
כמובן שאי אפשר לחמם ולהמתין יותר מידי, כי הסופגניה מתייבשת אחרי חימום מיקרו.
שי.
posted by אמא on 03/12/2018
המתכון של הסופגניה עם מיץ תפוז פשוט יצא מעולה וקל להכנה כולם התלהבו
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018
תודה 🙂
איזה כייף לשמוע
posted by טל on 08/12/2018
מעניין שיטת נייר האפייה
צריך נייר לכל סופגניה או שאפשר לעשות שימוש חוזר באותו נייר לטיגון?
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018
אפשר בהחלט להשתמש באותו הנייר.
10-15 שניות אחרי שהסופגניה עם הנייר בשמן, אפשר להוציא אותו.
שי
posted by שרה on 01/12/2019
שלום וברכה, כמה זמן יש לערבב את המצרכים במיקסר?
posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020
היי שרה,
עד קבלת מסה אחיד וללא גושים.