עוגת שוקולד, אספרסו ו…סלק!
2015-02-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?!
אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף.
יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא "מחזיק" את העוגה, שומר על הגובה שלה ובעצם אין שום צורך להשתמש במייצבים כגון קסנטן גאם או גואר גאם.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
- טוחנים את הסלק במעבד מזון או רמבו למחית חלקה.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי או במיקרו (להיזהר לא לשרוף את השוקולד במיקרו!!! - אפשר לחמם לעשרים שניות להוציא ולערבב ושוב לעשרים שניות, עד להמסה).
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרסו החם. מערבבים טוב טוב על מנת שלא יווצרו גושים
- מקררים מעט ומוסיפים את כל החלמונים תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
- בקערת המערבל מקציפים חלבונים וסוכר עד לקצף יציב (מקור חסידה)
- מקפלים את החלבונים בתנועה סיבובית לתוך בלילת השוקולד/סלק
- מקפלים את היבשים בתנועה סיבובית לתוך הבלילה.
- אופים כ- 30-35 דקות. ניתן לבדוק באופן הרגיל והמוכר עם הקיסם במרכז העוגה.
- ממיסים על בן מארי או מיקרו (זהירות מלשרוף במקרו כבר אמרנו...?) את השוקולד, שמנת ודבש.
- בעזרת שיפוד או קיסם מחוררים מספר חורים בעוגה (לא חובה אם אין שיפוד או קיסם) ושופכים את הציפוי.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת שוקולד, אספרסו ו…סלק!
2015-02-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?!
אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף.
יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא "מחזיק" את העוגה, שומר על הגובה שלה ובעצם אין שום צורך להשתמש במייצבים כגון קסנטן גאם או גואר גאם.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
- טוחנים את הסלק במעבד מזון או רמבו למחית חלקה.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי או במיקרו (להיזהר לא לשרוף את השוקולד במיקרו!!! - אפשר לחמם לעשרים שניות להוציא ולערבב ושוב לעשרים שניות, עד להמסה).
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרסו החם. מערבבים טוב טוב על מנת שלא יווצרו גושים
- מקררים מעט ומוסיפים את כל החלמונים תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
- בקערת המערבל מקציפים חלבונים וסוכר עד לקצף יציב (מקור חסידה)
- מקפלים את החלבונים בתנועה סיבובית לתוך בלילת השוקולד/סלק
- מקפלים את היבשים בתנועה סיבובית לתוך הבלילה.
- אופים כ- 30-35 דקות. ניתן לבדוק באופן הרגיל והמוכר עם הקיסם במרכז העוגה.
- ממיסים על בן מארי או מיקרו (זהירות מלשרוף במקרו כבר אמרנו...?) את השוקולד, שמנת ודבש.
- בעזרת שיפוד או קיסם מחוררים מספר חורים בעוגה (לא חובה אם אין שיפוד או קיסם) ושופכים את הציפוי.
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by מונה דקל on 15/01/2017
פשוט טעימה. עשירה ורכה. אהובה על ילדים ומבוגרים, גם אלה שפחות מתלהבים מעוגות שוקולד
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
תודה 🙂