fbpx

עוגת שוקולד, אספרסו ו…סלק!

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?!

אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף.

יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא "מחזיק" את העוגה, שומר על הגובה שלה ובעצם אין שום צורך להשתמש במייצבים כגון קסנטן גאם או גואר גאם.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד, אספרסו ו...סלק!
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
עוגת שוקולד, אספרסו ו...סלק!
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מרכיבים
לעוגה
לציפוי השוקולד
מנות: תבנית עגולה
הוראות
שלב 1
  1. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
  2. טוחנים את הסלק במעבד מזון או רמבו למחית חלקה.
  3. ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי או במיקרו (להיזהר לא לשרוף את השוקולד במיקרו!!! - אפשר לחמם לעשרים שניות להוציא ולערבב ושוב לעשרים שניות, עד להמסה).
  4. מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרסו החם. מערבבים טוב טוב על מנת שלא יווצרו גושים
  5. מקררים מעט ומוסיפים את כל החלמונים תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
  6. מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
שלב 2
  1. בקערת המערבל מקציפים חלבונים וסוכר עד לקצף יציב (מקור חסידה)
  2. מקפלים את החלבונים בתנועה סיבובית לתוך בלילת השוקולד/סלק
  3. מקפלים את היבשים בתנועה סיבובית לתוך הבלילה.
אפיה
  1. אופים כ- 30-35 דקות. ניתן לבדוק באופן הרגיל והמוכר עם הקיסם במרכז העוגה.
הכנת הציפוי
  1. ממיסים על בן מארי או מיקרו (זהירות מלשרוף במקרו כבר אמרנו...?) את השוקולד, שמנת ודבש.
  2. בעזרת שיפוד או קיסם מחוררים מספר חורים בעוגה (לא חובה אם אין שיפוד או קיסם) ושופכים את הציפוי.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת שוקולד, אספרסו ו…סלק!

Comments : 2 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?!

אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף.

יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא "מחזיק" את העוגה, שומר על הגובה שלה ובעצם אין שום צורך להשתמש במייצבים כגון קסנטן גאם או גואר גאם.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד, אספרסו ו...סלק!
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
עוגת שוקולד, אספרסו ו...סלק!
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית עגולה 40 דקות
זמן בישול
35 דקות
מרכיבים
לעוגה
לציפוי השוקולד
מנות: תבנית עגולה
הוראות
שלב 1
  1. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
  2. טוחנים את הסלק במעבד מזון או רמבו למחית חלקה.
  3. ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי או במיקרו (להיזהר לא לשרוף את השוקולד במיקרו!!! - אפשר לחמם לעשרים שניות להוציא ולערבב ושוב לעשרים שניות, עד להמסה).
  4. מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרסו החם. מערבבים טוב טוב על מנת שלא יווצרו גושים
  5. מקררים מעט ומוסיפים את כל החלמונים תוך כדי ערבוב עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
  6. מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
שלב 2
  1. בקערת המערבל מקציפים חלבונים וסוכר עד לקצף יציב (מקור חסידה)
  2. מקפלים את החלבונים בתנועה סיבובית לתוך בלילת השוקולד/סלק
  3. מקפלים את היבשים בתנועה סיבובית לתוך הבלילה.
אפיה
  1. אופים כ- 30-35 דקות. ניתן לבדוק באופן הרגיל והמוכר עם הקיסם במרכז העוגה.
הכנת הציפוי
  1. ממיסים על בן מארי או מיקרו (זהירות מלשרוף במקרו כבר אמרנו...?) את השוקולד, שמנת ודבש.
  2. בעזרת שיפוד או קיסם מחוררים מספר חורים בעוגה (לא חובה אם אין שיפוד או קיסם) ושופכים את הציפוי.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

  • מונה דקל
    ינואר 15, 2017 at 9:33 pm

    פשוט טעימה. עשירה ורכה. אהובה על ילדים ומבוגרים, גם אלה שפחות מתלהבים מעוגות שוקולד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.