מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן
2014-11-06- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן
קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים.
קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" והפעם בקמח הרב תכליתי או תערובת Mix טף (נקבל מאפינס שחום) או האפשרות השניה היא לערבב את הקמחים לבד.
שי ללא גלוטן
- 200 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1.5 כוסות - ניתן להמיר לקמח Mix טף
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
- 1/2 כוס קמח אורז מלא
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
- 3/4 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח דוחן
- 1 כפית קסנטן גאם
- מערבבים בקערה את כל היבשים (למעט הסוכר).
- בעזרת מזלג מועכים את הבננות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר על מהירות גבוהה כ-6-7 דקות.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את תמצית הווניל , השמן והבננות.
- לאחר דקה או שתיים של ערבוב ,מוסיפים את תוכן הקערה עם היבשיים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים נוזלים לפי הצורך.
- בעזרת מצקת מוזגים את התערובת לתבנית המאפינס ולתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות. קל,פשוט וטעים בטירוף והכי חשוב ללא גלוטן.
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן
2014-11-06- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן
קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים.
קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" והפעם בקמח הרב תכליתי או תערובת Mix טף (נקבל מאפינס שחום) או האפשרות השניה היא לערבב את הקמחים לבד.
שי ללא גלוטן
- 200 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1.5 כוסות - ניתן להמיר לקמח Mix טף
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
- 1/2 כוס קמח אורז מלא
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
- 3/4 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח דוחן
- 1 כפית קסנטן גאם
- מערבבים בקערה את כל היבשים (למעט הסוכר).
- בעזרת מזלג מועכים את הבננות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר על מהירות גבוהה כ-6-7 דקות.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את תמצית הווניל , השמן והבננות.
- לאחר דקה או שתיים של ערבוב ,מוסיפים את תוכן הקערה עם היבשיים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים נוזלים לפי הצורך.
- בעזרת מצקת מוזגים את התערובת לתבנית המאפינס ולתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות. קל,פשוט וטעים בטירוף והכי חשוב ללא גלוטן.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by נינה on 13/12/2015
שלום ובוקר טוב
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בכל המתכונים בקמח רב תכליתי במקום במס' סוגי קמחים?
לתשובתך אודה
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2015
היי,
אני לא משתמש בתערובות מוכנות כי אז מאבדים את כל אפרט הטעם השונה וכמובן מבחינת ערכים תזונתיים, ערבוב קמחים בבית עדיף, היות ואנו יכולים לשלוט בכמות העמילן שאנחנו מוסיפים.
posted by רעות on 26/05/2019
שלום שי,
הכנתי ויצא פשוט מעולה, המאפינז הכי טובים שהכנתי- רציתי לומר תודה רבה! בתערובת הקמחים השתמשתי בקמח טף (חצי כוס) קמח דוחן (חצי כוס) קמח שקדים (רבע כוס) וקמח חיטה רגיל (רבע כוס). יצא פשוט מעולה, בטוחה שאכין שוב (אנסה ללא קמח חיטה בכלל).
posted by שי ללא גלוטן on 30/05/2019
תודה, כייף לשמוע (או לקרא…)