6 נובמבר, 2014
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן

מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן
קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים.
קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" והפעם בקמח הרב תכליתי או תערובת Mix טף (נקבל מאפינס שחום) או האפשרות השניה היא לערבב את הקמחים לבד.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 200 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1.5 כוסות - ניתן להמיר לקמח Mix טף
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
קמח - אופציה 2
- 1/2 כוס קמח אורז מלא
- 2-3 כפות קמח שקדים לא חובה
- 3/4 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח דוחן
- 1 כפית קסנטן גאם
מנות: מאפינס
הוראות
- מערבבים בקערה את כל היבשים (למעט הסוכר).
- בעזרת מזלג מועכים את הבננות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר על מהירות גבוהה כ-6-7 דקות.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את תמצית הווניל , השמן והבננות.
- לאחר דקה או שתיים של ערבוב ,מוסיפים את תוכן הקערה עם היבשיים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים נוזלים לפי הצורך.
- בעזרת מצקת מוזגים את התערובת לתבנית המאפינס ולתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות. קל,פשוט וטעים בטירוף והכי חשוב ללא גלוטן.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
4 thoughts
שלום ובוקר טוב
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בכל המתכונים בקמח רב תכליתי במקום במס' סוגי קמחים?
לתשובתך אודה
היי,
אני לא משתמש בתערובות מוכנות כי אז מאבדים את כל אפרט הטעם השונה וכמובן מבחינת ערכים תזונתיים, ערבוב קמחים בבית עדיף, היות ואנו יכולים לשלוט בכמות העמילן שאנחנו מוסיפים.
שלום שי,
הכנתי ויצא פשוט מעולה, המאפינז הכי טובים שהכנתי- רציתי לומר תודה רבה! בתערובת הקמחים השתמשתי בקמח טף (חצי כוס) קמח דוחן (חצי כוס) קמח שקדים (רבע כוס) וקמח חיטה רגיל (רבע כוס). יצא פשוט מעולה, בטוחה שאכין שוב (אנסה ללא קמח חיטה בכלל).
תודה, כייף לשמוע (או לקרא…)