לאפה ללא גלוטן

2018-04-14
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

פעם קראו לזה פיתה עיראקית, אח”כ זה הפך להיות לאפה ועכשיו הגיע הזמן לגרסת הפיתה עיראקית / לאפה ללא גלוטן.

בסך הכל מדובר בפיתה גדולה שלא נוצר בה הכיס המפורסם של הפיתה הקטנה ולכן יותר קל לנו להכין אותה.

גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת “שי של הטבע” (כאן השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים “שי של הטבע” המכיל קמח חומוס) או במקמחי מקור( גם אותם ניתן למצא בסדרת קמחי המקור “שי של הטבע”) ולערבב את התערובת לבד.

שי ללא גלוטן

לאפה ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    10 לאפות 15 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    20 דקות 30 דקות
    מנות זמן הכנה
    10 לאפות 15 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    20 דקות 30 דקות
    לאפה ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      10 לאפות 15 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      20 דקות 30 דקות
      מנות זמן הכנה
      10 לאפות 15 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      20 דקות 30 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: לאפות
      הוראות
      הבצק
      1. במיקסר עם וו לישה מערבבים תערובת קמח בצק דק - שי של הטבע(אופציה 1) או את כל הקמחים, קסנטן גאם (אופציה 2) עם השמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
      2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
      3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
      4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. לשים עד קבלת מרקם אחיד.
      5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
      6. מחלקים את הבצק לכדורים של 200 גר` כל אחד.
      7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של לאפה
      אפייה - אופציה 1
      1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול. שמים את לאפה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. 
      אפיה - אופציה 2
      1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
      2. שמים בזהירות את לאפה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הלאפה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (3 / 5)

      3 5 2
      Rate this recipe

      2 people rated this recipe

      כותרת לדוגמא פנימית