לחם טף כפרי בניחוח צרפתי
2021-01-09- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 150 גרם קמח אורז מלא
- 130 גרם קמח טף מומלץ לשלב טף כהה וטף בהיר
- 70 גרם קמח דורה לבנה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 90 גרם עמילן טפיוקה
- 5 גרם קסנטן גאם כפית
- 5 גרם גואר גאם כפית - אם אין ניתן להמיר בקסנטן גאם
מנות: כיכר
הוראות
אידוי בצל
- חותכים בצל לקוביות קטנות
- שמים את הבצל עם שתי כפות שמן זית וחצי כף סוכר במחבת ומאדים על אש נמוכה מאוד כ - 30-40 דקות. מערבבים מידי פעם
הכנת הלחם
- בעקרת המיקסר שמים 400 מ"ל מים קרירים + השמרים + הביצה
- מוסיפים לקערה את כל היבשים כולל הבצל המאודה
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה/בינונית
- מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד 4-5 דקות. אם הבצק מעט יבש (צריך לקבל מרקם של ממרח חומוס פחות או יותר) מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2 דקות
- לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
- מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
- אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
- בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
- מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe