Loader

לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

2021-01-09
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח איטלקי נותן לנו שילוב מדהים, בעיני, של צבעים (טף כהה עם עגבניות אדומות ועשבי תיבול ירוקים), טעמים ומרקם מופלא והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוכרז כמזון על ע"י משרד הבריאות האמריקאי והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 אפשר לעצב את צורתו לפי איך שאוהבים / רוצים, אבל משום מה, לי הוא מתחבר בצורה כפרית עם מעט קמח שפיזרתי למעלה לפני האפייה הנותן לו טיפונת מרירות וגרגיריות המשתלבת נהדר עם המרקם של הלחם. תהנו, שי ללא גלוטן.
לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
לחם טף כפרי עם אגוזי מלך
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דרקות 45-60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
אידוי בצל
  1. חותכים בצל לקוביות קטנות
  2. שמים את הבצל עם שתי כפות שמן זית וחצי כף סוכר במחבת ומאדים על אש נמוכה מאוד כ - 30-40 דקות. מערבבים מידי פעם
הכנת הלחם
  1. בעקרת המיקסר שמים 400 מ"ל מים קרירים + השמרים + הביצה
  2. מוסיפים לקערה את כל היבשים כולל הבצל המאודה
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה/בינונית
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד 4-5 דקות. אם הבצק מעט יבש (צריך לקבל מרקם של ממרח חומוס פחות או יותר) מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2 דקות
  5. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
  6. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
  7. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
  8. אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים.
  9. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר)
  10. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
  11. ועכשיו הזמן לארוחת בוקר מושלמת עם ביצת עין, סלט נפלא ולחם מושלם 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

  • פלוט צרפתי ללא גלוטן