פרעצל ללא גלוטן
2020-06-29- רמת קושי:בנוני, קל
-
Add to favorites
מרכיבים
- 800 מ"ל מים קרים
- 1 ק"ג קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 80 גרם סוכר
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות שמרים יבשיים
- 80 גרם חמאה
- 1 כף מלח
מנות: יח
הוראות
- לערבב מים, סוכר סילאן ושמרים בקערת מיקסר.
- כעבור 10 דקות להוסיף קמח וללוש בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה
- להוסיף את החמאה (שמן) ומלח. ממשיכים ללוש עד שמקבלים תערובת אחידה.
- ליצור כדורים במשקל 120 גרם.
- ליצור נקניקיה ארוכה באורך של 30 ס"מ ולקלוע לצמת פרעצל (יש הדרכה ביוטיוב). ** ניתן להכין פרעצלים קטנים יותר למי שרוצה
- להתפיח כ 45 דקות במקום חמים ולח.
- בינתיים למלא סיר מים ולשים בתוכו כף סודה לשתיה.
- ..כשהמים רותחים (וההתפחה הסתיימה, כמובן) מכניסים בזהירות את הפרעצל התפוח לדקה ולהפוך לעוד 20 שניות.
- להוציא מהמים ולפזר מה שאוהבים, קצח/שומשום/מלח גס/זעתר.
- לאפות בחום של כ 200 מעלות עד להזהבה
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by מיכל on 10/05/2022
שלום שי, תודה על אתר בריא ומקסים. באיזה קמחים אפשר להשתמש במקום המיקס?