לאפה ללא גלוטן
מנות זמן הכנה
10לאפות 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
20דקות 30דקות
מנות זמן הכנה
10לאפות 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
20דקות 30דקות
מרכיבים
קמח – אופציה 1
קמח – אופציה 2
יתר המצרכים
הוראות
הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים תערובת קמח בצק דק – שי של הטבע(אופציה 1) או את כל הקמחים, קסנטן גאם (אופציה 2) עם השמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
  3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. לשים עד קבלת מרקם אחיד.
  5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים של 200 גר` כל אחד.
  7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של לאפה
אפייה – אופציה 1
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול. שמים את לאפה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. 
אפיה – אופציה 2
  1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
  2. שמים בזהירות את לאפה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הלאפה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.