לחם רוויון עם צימוקים
2014-09-17לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין
לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת "רב תכליתי" מסדרת "שי של הטבע" או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 450 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע שקית פחות חצי כוס
קמח אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז 1.5 כוסות
- 130 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 70 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/3 כוס
- 7-8 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
יתר המצרכים
- 1 - שקית אבקת אפייה - 10 גרם
- 1 - כף סוכר
- 1 - כפית מלח
- 50 - גרם חמאה - מומסת
- 1 ביצה
- 1.5 - כוסות רוויון
- 60 מ"ל מים או חלב 1/4 כוס
- חופן תוספות - צימוקים / אגוזים / גרעיני חמניות / שבבי בצל וכד'
מנות: כיכר
הוראות
- לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
- לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
- להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
- לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
- מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (11)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחם רוויון עם צימוקים
2014-09-17לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין
לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת "רב תכליתי" מסדרת "שי של הטבע" או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 450 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע שקית פחות חצי כוס
קמח אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז 1.5 כוסות
- 130 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 70 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/3 כוס
- 7-8 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
יתר המצרכים
- 1 - שקית אבקת אפייה - 10 גרם
- 1 - כף סוכר
- 1 - כפית מלח
- 50 - גרם חמאה - מומסת
- 1 ביצה
- 1.5 - כוסות רוויון
- 60 מ"ל מים או חלב 1/4 כוס
- חופן תוספות - צימוקים / אגוזים / גרעיני חמניות / שבבי בצל וכד'
מנות: כיכר
הוראות
- לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
- לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
- להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
- לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
- מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by רחל on 05/01/2015
הלחם נראה מעולה. הילד מדליק
posted by לנה on 09/03/2015
לחם ריוויון עם צימוקים –
הי שי… נראה לך שאפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח אחר? כמו תירס, קינואה או אחר? יש לי כל כך הרבה קמחים, אבל לא דוחן.
תודה. ואגב אני מלאה התפעלות מהמאמצים שלך למוצוא אין סוף מתכונים ומהיצירתיות שלך. שוב תודה.
posted by שי ללא גלוטן on 09/03/2015
היי.
בהחלט ניתן להחליף לקמח אחר. שימי לב שהדוחן הוא די אנמי בטעם שלו ולכן אם תחליפי לקינואה או משהו עם טעם אגרסיבי זה ישפיע על הטעם של הלחם.
עם תירס, אורז, אורז מלא, דורה ואפילו טף אין שום בעיה.
בהצלחה.
אגב…ממש ממש בכייף 🙂
posted by אודליה on 17/05/2015
שלום 🙂
אשמח לדעת האם ניתן להכין כמות מהבצק ולהקפיא. כך ניתן יהיה להוציא כמות קטנה כל פעם ולאפות כלחמניות..
תודה על הכל!!!
posted by שי ללא גלוטן on 17/05/2015
היי אודליה.
כל עניין ההקפאה לפני אפיה הוא מעט בעייתי.
אם יש לך מקפיא טוב (ולא עמוס…) אז יתכן, אבל חשוב מאוד להפשיר באופן מאוד איטי ומבוקר.
אם המקפיא חלש ותהליך ההקפאה יהיה איטי, אז הנוזלים יהפכו להיות מעיין מחטים/סיכות של מים שיפגעו בבצק בזמן הפשרתו.
בעיה נוספת בהקפאה איטית היא שהשומן נפרד מהנוזלים ובהפשרה הוא לא תמיד חוזר לעצמו.
בקיצור…לא הכי מומלץ בעולם, אבל אם המקפיא טוב אז זה אפשרי.
posted by אביטל on 28/11/2015
הכנתי ויצא מצוין! תודה על המתכון והאתר
posted by שי ללא גלוטן on 29/11/2015
תודה!
תמיד כייף לשמוע 🙂
posted by יפה בן חור on 04/06/2016
תודה על השיתוף.נראה טעים ביותר אנסה להכין
posted by אדוה on 24/03/2017
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס?
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי אדווה,
כן, אין בעיה להחליף את השמן זית בשמן קוקוס.
שי
posted by תמה on 24/09/2017
האם אפשר להחליף את הרוויון בלבן?