fbpx

לחם רוויון עם צימוקים

Comments : 11 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין

לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת "רב תכליתי" מסדרת "שי של הטבע" או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
לחם רוויון עם צימוקים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
לחם רוויון עם צימוקים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר
הוראות
  1. לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
  2. לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
  3. להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
  4. לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
  5. מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

11s COMMENTS

11 thoughts

  • רחל
    ינואר 5, 2015 at 7:34 pm

    הלחם נראה מעולה. הילד מדליק

  • לנה
    מרץ 9, 2015 at 12:11 am

    לחם ריוויון עם צימוקים –
    הי שי… נראה לך שאפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח אחר? כמו תירס, קינואה או אחר? יש לי כל כך הרבה קמחים, אבל לא דוחן.
    תודה. ואגב אני מלאה התפעלות מהמאמצים שלך למוצוא אין סוף מתכונים ומהיצירתיות שלך. שוב תודה.

    • מרץ 9, 2015 at 11:13 am

      היי.
      בהחלט ניתן להחליף לקמח אחר. שימי לב שהדוחן הוא די אנמי בטעם שלו ולכן אם תחליפי לקינואה או משהו עם טעם אגרסיבי זה ישפיע על הטעם של הלחם.
      עם תירס, אורז, אורז מלא, דורה ואפילו טף אין שום בעיה.
      בהצלחה.
      אגב…ממש ממש בכייף 🙂

  • אודליה
    מאי 17, 2015 at 4:00 pm

    שלום 🙂
    אשמח לדעת האם ניתן להכין כמות מהבצק ולהקפיא. כך ניתן יהיה להוציא כמות קטנה כל פעם ולאפות כלחמניות..
    תודה על הכל!!!

    • מאי 17, 2015 at 6:07 pm

      היי אודליה.
      כל עניין ההקפאה לפני אפיה הוא מעט בעייתי.
      אם יש לך מקפיא טוב (ולא עמוס…) אז יתכן, אבל חשוב מאוד להפשיר באופן מאוד איטי ומבוקר.
      אם המקפיא חלש ותהליך ההקפאה יהיה איטי, אז הנוזלים יהפכו להיות מעיין מחטים/סיכות של מים שיפגעו בבצק בזמן הפשרתו.
      בעיה נוספת בהקפאה איטית היא שהשומן נפרד מהנוזלים ובהפשרה הוא לא תמיד חוזר לעצמו.
      בקיצור…לא הכי מומלץ בעולם, אבל אם המקפיא טוב אז זה אפשרי.

  • אביטל
    נובמבר 28, 2015 at 7:47 pm

    הכנתי ויצא מצוין! תודה על המתכון והאתר

  • יפה בן חור
    יוני 4, 2016 at 12:07 pm

    תודה על השיתוף.נראה טעים ביותר אנסה להכין

  • אדוה
    מרץ 24, 2017 at 3:13 pm

    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס?

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:27 am

      היי אדווה,
      כן, אין בעיה להחליף את השמן זית בשמן קוקוס.
      שי

  • תמה
    ספטמבר 24, 2017 at 10:01 am

    האם אפשר להחליף את הרוויון בלבן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחם רוויון עם צימוקים

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין

לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת "רב תכליתי" מסדרת "שי של הטבע" או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
לחם רוויון עם צימוקים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
לחם רוויון עם צימוקים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר
הוראות
  1. לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
  2. לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
  3. להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
  4. לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
  5. מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.