17 ספטמבר, 2014
לחם רוויון עם צימוקים

לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין
לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת "רב תכליתי" מסדרת "שי של הטבע" או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 450 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע שקית פחות חצי כוס
קמח אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז 1.5 כוסות
- 130 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 70 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/3 כוס
- 7-8 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
יתר המצרכים
- 1 - שקית אבקת אפייה - 10 גרם
- 1 - כף סוכר
- 1 - כפית מלח
- 50 - גרם חמאה - מומסת
- 1 ביצה
- 1.5 - כוסות רוויון
- 60 מ"ל מים או חלב 1/4 כוס
- חופן תוספות - צימוקים / אגוזים / גרעיני חמניות / שבבי בצל וכד'
מנות: כיכר
הוראות
- לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
- לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
- להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
- לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
- מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
11 thoughts
הלחם נראה מעולה. הילד מדליק
לחם ריוויון עם צימוקים –
הי שי… נראה לך שאפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח אחר? כמו תירס, קינואה או אחר? יש לי כל כך הרבה קמחים, אבל לא דוחן.
תודה. ואגב אני מלאה התפעלות מהמאמצים שלך למוצוא אין סוף מתכונים ומהיצירתיות שלך. שוב תודה.
היי.
בהחלט ניתן להחליף לקמח אחר. שימי לב שהדוחן הוא די אנמי בטעם שלו ולכן אם תחליפי לקינואה או משהו עם טעם אגרסיבי זה ישפיע על הטעם של הלחם.
עם תירס, אורז, אורז מלא, דורה ואפילו טף אין שום בעיה.
בהצלחה.
אגב…ממש ממש בכייף 🙂
שלום 🙂
אשמח לדעת האם ניתן להכין כמות מהבצק ולהקפיא. כך ניתן יהיה להוציא כמות קטנה כל פעם ולאפות כלחמניות..
תודה על הכל!!!
היי אודליה.
כל עניין ההקפאה לפני אפיה הוא מעט בעייתי.
אם יש לך מקפיא טוב (ולא עמוס…) אז יתכן, אבל חשוב מאוד להפשיר באופן מאוד איטי ומבוקר.
אם המקפיא חלש ותהליך ההקפאה יהיה איטי, אז הנוזלים יהפכו להיות מעיין מחטים/סיכות של מים שיפגעו בבצק בזמן הפשרתו.
בעיה נוספת בהקפאה איטית היא שהשומן נפרד מהנוזלים ובהפשרה הוא לא תמיד חוזר לעצמו.
בקיצור…לא הכי מומלץ בעולם, אבל אם המקפיא טוב אז זה אפשרי.
הכנתי ויצא מצוין! תודה על המתכון והאתר
תודה!
תמיד כייף לשמוע 🙂
תודה על השיתוף.נראה טעים ביותר אנסה להכין
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס?
היי אדווה,
כן, אין בעיה להחליף את השמן זית בשמן קוקוס.
שי
האם אפשר להחליף את הרוויון בלבן?