לחם רוויון עם צימוקים

2014-09-17
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין

לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן.
טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂
כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ניתן להשתמש בתערובת “רב תכליתי” מסדרת “שי של הטבע” או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
לחם רוויון עם צימוקים
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    1 כיכר 10 דקות
    זמן בישול
    40 דקות
    מנות זמן הכנה
    1 כיכר 10 דקות
    זמן בישול
    40 דקות
    לחם רוויון עם צימוקים
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      1 כיכר 10 דקות
      זמן בישול
      40 דקות
      מנות זמן הכנה
      1 כיכר 10 דקות
      זמן בישול
      40 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: כיכר
      הוראות
      1. לחמם תנור לחום גבוה - 210 מעלות.
      2. לערבב את כל החומרים ביחד, עדיף במערבל מזון עם וו לישה עד קבלת עיסה אחידה.
      3. להעביר לתבנית לחם או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
      4. לאפות כ- 40 דקות עד השחמה.
      5. מוציאים מהתבנית, מצננים על רשת וטורפים עם ריבה/חמאה או כל ממרח אחר שמתאים לתוספת ששמנו.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (11)

      1. posted by רחל on ינואר 5, 2015

        הלחם נראה מעולה. הילד מדליק

          הגב
      2. posted by לנה on מרץ 9, 2015

        לחם ריוויון עם צימוקים –
        הי שי… נראה לך שאפשר להחליף את קמח הדוחן בקמח אחר? כמו תירס, קינואה או אחר? יש לי כל כך הרבה קמחים, אבל לא דוחן.
        תודה. ואגב אני מלאה התפעלות מהמאמצים שלך למוצוא אין סוף מתכונים ומהיצירתיות שלך. שוב תודה.

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 9, 2015

          היי.
          בהחלט ניתן להחליף לקמח אחר. שימי לב שהדוחן הוא די אנמי בטעם שלו ולכן אם תחליפי לקינואה או משהו עם טעם אגרסיבי זה ישפיע על הטעם של הלחם.
          עם תירס, אורז, אורז מלא, דורה ואפילו טף אין שום בעיה.
          בהצלחה.
          אגב…ממש ממש בכייף 🙂

            הגב
      3. posted by אודליה on מאי 17, 2015

        שלום 🙂
        אשמח לדעת האם ניתן להכין כמות מהבצק ולהקפיא. כך ניתן יהיה להוציא כמות קטנה כל פעם ולאפות כלחמניות..
        תודה על הכל!!!

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on מאי 17, 2015

          היי אודליה.
          כל עניין ההקפאה לפני אפיה הוא מעט בעייתי.
          אם יש לך מקפיא טוב (ולא עמוס…) אז יתכן, אבל חשוב מאוד להפשיר באופן מאוד איטי ומבוקר.
          אם המקפיא חלש ותהליך ההקפאה יהיה איטי, אז הנוזלים יהפכו להיות מעיין מחטים/סיכות של מים שיפגעו בבצק בזמן הפשרתו.
          בעיה נוספת בהקפאה איטית היא שהשומן נפרד מהנוזלים ובהפשרה הוא לא תמיד חוזר לעצמו.
          בקיצור…לא הכי מומלץ בעולם, אבל אם המקפיא טוב אז זה אפשרי.

            הגב
      4. posted by אביטל on נובמבר 28, 2015

        הכנתי ויצא מצוין! תודה על המתכון והאתר

          הגב
      5. posted by יפה בן חור on יוני 4, 2016

        תודה על השיתוף.נראה טעים ביותר אנסה להכין

          הגב
      6. posted by אדוה on מרץ 24, 2017

        האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 16, 2017

          היי אדווה,
          כן, אין בעיה להחליף את השמן זית בשמן קוקוס.
          שי

            הגב
      7. posted by תמה on ספטמבר 24, 2017

        האם אפשר להחליף את הרוויון בלבן?

          הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe

      כותרת לדוגמא פנימית