פיתות חומוס ללא גלוטן

2017-11-11
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

פיתות חומוס ללא גלוטן
הרבה מאוד חוששים מטעמו הדומיננטי של החומוס וכיצד הוא ישפיע על הפיתות.
במתכון זה, יש כ- 15% קמח חומוס ולכן טעמו לא יורגש באופן אגרסיבי ומצד שני נהנה מעושרו החלבוני של החומוס.
החומוס עשיר מאוד בחלבון (18%-23%) וככול שיש לנו יותר חלבון בקמח ללא גלוטן, ככה קל לנו יותר לעבוד עם הבצק. דבר זה מביא אותנו למתכון מושלם לפיתות ללא גלוטן עם קמח חומוס, דוחן, אורז מלא, ללא חומרים משמרים או תוספים תעשייתיים וכאמור, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת "שי של הטבע" (כאן השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכיל קמח חומוס) או במקמחי מקור( גם אותם ניתן למצא בסדרת קמחי המקור "שי של הטבע") ולערבב את התערובת לבד.
שי ללא גלוטן

פיתות חומוס ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    13 פיתות 1 שעה
    זמן בישול זמן המתנה
    15 דקות 1 שעה
    מנות זמן הכנה
    13 פיתות 1 שעה
    זמן בישול זמן המתנה
    15 דקות 1 שעה
    פיתות חומוס ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      13 פיתות 1 שעה
      זמן בישול זמן המתנה
      15 דקות 1 שעה
      מנות זמן הכנה
      13 פיתות 1 שעה
      זמן בישול זמן המתנה
      15 דקות 1 שעה
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: פיתות
      הוראות
      הבצק
      1. במיקסר עם וו לישה מערבבים תערובת קמח בצק דק - שי של הטבע(אופציה 1) או את כל הקמחים, קסנטן גאם (אופציה 2) עם השמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
      2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
      3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
      4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
      5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
      6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
      7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
      אפייה - אופציה 1
      1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד).שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
      אפיה - אופציה 2
      1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
      2. שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (3 / 5)

      3 5 2
      Rate this recipe

      2 people rated this recipe