11 נובמבר, 2017
פיתות חומוס ללא גלוטן

פיתות חומוס ללא גלוטן
הרבה מאוד חוששים מטעמו הדומיננטי של החומוס וכיצד הוא ישפיע על הפיתות.
במתכון זה, יש כ- 15% קמח חומוס ולכן טעמו לא יורגש באופן אגרסיבי ומצד שני נהנה מעושרו החלבוני של החומוס.
החומוס עשיר מאוד בחלבון (18%-23%) וככול שיש לנו יותר חלבון בקמח ללא גלוטן, ככה קל לנו יותר לעבוד עם הבצק. דבר זה מביא אותנו למתכון מושלם לפיתות ללא גלוטן עם קמח חומוס, דוחן, אורז מלא, ללא חומרים משמרים או תוספים תעשייתיים וכאמור, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת "שי של הטבע" (כאן השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכיל קמח חומוס) או במקמחי מקור( גם אותם ניתן למצא בסדרת קמחי המקור "שי של הטבע") ולערבב את התערובת לבד.
שי ללא גלוטן
- 800 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
- 310 גרם קמח אורז מלא 2 כוסות
- 120 גרם קמח חומוס 1 כוס
- 130 גרם קמח דוחן 1 כוס + כף
- 100 גרם עמילן טפיוקה 3/4 כוס
- 85 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 65 גרם קורנפלור 1/4 כוס
- 7 גרם קסנטן גאם כף שטוחה
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כף שמרים יבשים 10 גר' או 30 גר' שמרים טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- 700 -750 מ"ל מים 3.5 כוסות
- 1 כף שטוחה מלח 6-7 גרם
- במיקסר עם וו לישה מערבבים תערובת קמח בצק דק - שי של הטבע(אופציה 1) או את כל הקמחים, קסנטן גאם (אופציה 2) עם השמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
- מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
- מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
- בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
- מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
- מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
- האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד). שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
- תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
- שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.