fbpx

פוקצ’ה ללא גלוטן

Comments : 8 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

הפוקצ’ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ’ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ’ה.
רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות.

אז על מנת לא לוותר על התענוג הזה, גם הפוקצ’ה ללא גלוטן הגיעה למטבחנו נטול הגלוטן. הפוקצ’ה ללא גלוטן היא ללא ספק מעדן נפלא כמו אחותה עם הגלוטן וגם במקרה נטול הגלוטן, ניתן להתפנק עם כל תוספת שרוצים.

במתכון זה ניתן למצא את שתי האופציות להכנת הפוקצ’ה. שימוש בתערובת קמח מסדרת הקמחים “שי של הטבע” ( במקרה הזה אני משתמש בתערובת קמח דק “שי של הטבע” העשירה בקמח חומוס וקמח עדשים אדומות) או לערבב את הקמחים באופן עצמאי ולהגיע לתוצאות לא פחות טובות.

בתאבון

שי ללא גלוטן

פוקצ'ה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
פוקצ'ה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פוקצ'ות
הוראות
  1. שמים את כל הקמחים + סוכר בקערה.
  2. בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים.
  3. לאחר כדקה, הוסיפים את השמן.
  4. מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את כל הקמחים מהקערה בהדרגה.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. לשים כ-10 דקות. נקבל בצק שהוא יחסית נוזלי, זה בסדר גמור.
  7. משמנים מעט עם שמן זית קערת התפחה מפלסטיק ומעבירים את הבצק להתפחה של כשעה. הקערה צריכה להיות מכוסה בשקית או מגבת, אבל לא בניילון נצמד.
  8. מקמחים מעט את הידיים ומחלקים את הבצק ליחידות של 200 גרם כל אחת. מרדדים כל יחידה לפוקצ'ה בצורה הרצויה. הבצק מאוד רטוב, לכן זה יהיה מעט קשה. אם לא מסתדרים, אפשר לקמח את הידיים, אבל לא יותר מידי.
  9. מתפיחים עוד 20-25 דקות.
  10. מרטיבים את האצבעות במעט שמן זית ונועצים בפוקצ'ה.
  11. מקשטים בעגבניות שרי חצויות, שמן זית, מלח גס, טימין, רוזמרין או כל תבלין אחר שרוצים.
  12. אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות תלוי בתנור) כ-5 עד 10 דקות תלוי בחום התנור.
  13. בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

8s COMMENTS

8 thoughts

  • גבריאלה
    ספטמבר 21, 2016 at 3:49 pm

    מה הכמויות לפי כוסות?

    • דצמבר 3, 2016 at 8:37 am

      הוספתי כמויות לפי כוסות.
      שימי לב שהכוונה היא לכובות מדידה (240 מ”ל).
      שי.

  • מאיה
    אפריל 12, 2018 at 6:51 am

    יש לך רעיון מה עושים בלי מיקסר? ?

    • אפריל 14, 2018 at 12:59 pm

      בעייתי מאוד ללא מיקסר.
      תנסי ללוש ביד מבלי להוסיף קמח ומבלי להוריד נוזלים. יהיה קשה מאוד (הבצק מאוד רטוב).
      סביר להניח שמידי פעם תאלצי לקמח מעט את הידיים, נסי כמה שפחות.
      שי

  • ענבל
    פברואר 15, 2019 at 4:27 pm

    הכנתי יצא מדהים הכי טוב שיצא לי להכין עד היום
    תודה!

  • נחום
    אפריל 5, 2021 at 10:38 pm

    עם אפשר לעשות תבצק ולהקפי אותו עד השימוש?

    • מאי 7, 2021 at 11:06 am

      היי נחום,
      כן, בצק פוקצ’ה אין בעיה להקפיא, להפשיר, להתפיח ולאפות.

      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוקצ’ה ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

הפוקצ’ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ’ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ’ה.
רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות.

אז על מנת לא לוותר על התענוג הזה, גם הפוקצ’ה ללא גלוטן הגיעה למטבחנו נטול הגלוטן. הפוקצ’ה ללא גלוטן היא ללא ספק מעדן נפלא כמו אחותה עם הגלוטן וגם במקרה נטול הגלוטן, ניתן להתפנק עם כל תוספת שרוצים.

במתכון זה ניתן למצא את שתי האופציות להכנת הפוקצ’ה. שימוש בתערובת קמח מסדרת הקמחים “שי של הטבע” ( במקרה הזה אני משתמש בתערובת קמח דק “שי של הטבע” העשירה בקמח חומוס וקמח עדשים אדומות) או לערבב את הקמחים באופן עצמאי ולהגיע לתוצאות לא פחות טובות.

בתאבון

שי ללא גלוטן

פוקצ'ה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
פוקצ'ה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
4 פוקצ'ות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פוקצ'ות
הוראות
  1. שמים את כל הקמחים + סוכר בקערה.
  2. בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים.
  3. לאחר כדקה, הוסיפים את השמן.
  4. מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את כל הקמחים מהקערה בהדרגה.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. לשים כ-10 דקות. נקבל בצק שהוא יחסית נוזלי, זה בסדר גמור.
  7. משמנים מעט עם שמן זית קערת התפחה מפלסטיק ומעבירים את הבצק להתפחה של כשעה. הקערה צריכה להיות מכוסה בשקית או מגבת, אבל לא בניילון נצמד.
  8. מקמחים מעט את הידיים ומחלקים את הבצק ליחידות של 200 גרם כל אחת. מרדדים כל יחידה לפוקצ'ה בצורה הרצויה. הבצק מאוד רטוב, לכן זה יהיה מעט קשה. אם לא מסתדרים, אפשר לקמח את הידיים, אבל לא יותר מידי.
  9. מתפיחים עוד 20-25 דקות.
  10. מרטיבים את האצבעות במעט שמן זית ונועצים בפוקצ'ה.
  11. מקשטים בעגבניות שרי חצויות, שמן זית, מלח גס, טימין, רוזמרין או כל תבלין אחר שרוצים.
  12. אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות תלוי בתנור) כ-5 עד 10 דקות תלוי בחום התנור.
  13. בתאבון
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *