פוקצ’ה ללא גלוטן
2015-12-26- Prep Time : 0m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
הפוקצ’ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ’ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ’ה.
רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות.
אז על מנת לא לוותר על התענוג הזה, גם הפוקצ’ה ללא גלוטן הגיעה למטבחנו נטול הגלוטן. הפוקצ’ה ללא גלוטן היא ללא ספק מעדן נפלא כמו אחותה עם הגלוטן וגם במקרה נטול הגלוטן, ניתן להתפנק עם כל תוספת שרוצים.
במתכון זה ניתן למצא את שתי האופציות להכנת הפוקצ’ה. שימוש בתערובת קמח מסדרת הקמחים “שי של הטבע” ( במקרה הזה אני משתמש בתערובת קמח דק “שי של הטבע” העשירה בקמח חומוס וקמח עדשים אדומות) או לערבב את הקמחים באופן עצמאי ולהגיע לתוצאות לא פחות טובות.
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 200 גרם קמח אורז מלא 1.5 כוסות
- 100 גרם עמילן טפיוקה 3/4 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 50 גרם קמח דוחן או דורה לבנה 1/4 כוס
- 100 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם חצי כפית
- 450 מ"ל מים 2 כוסות + טיפונת
- 10 גרם שמרים יבשים כף
- 20 גרם שמן זית 2-3 כפות
- 10 גרם מלח כף שטוחה
- 20 גרם סוכר 2 כפות
- שמים את כל הקמחים + סוכר בקערה.
- בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים.
- לאחר כדקה, הוסיפים את השמן.
- מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את כל הקמחים מהקערה בהדרגה.
- מוסיפים את המלח.
- לשים כ-10 דקות. נקבל בצק שהוא יחסית נוזלי, זה בסדר גמור.
- משמנים מעט עם שמן זית קערת התפחה מפלסטיק ומעבירים את הבצק להתפחה של כשעה. הקערה צריכה להיות מכוסה בשקית או מגבת, אבל לא בניילון נצמד.
- מקמחים מעט את הידיים ומחלקים את הבצק ליחידות של 200 גרם כל אחת. מרדדים כל יחידה לפוקצ'ה בצורה הרצויה. הבצק מאוד רטוב, לכן זה יהיה מעט קשה. אם לא מסתדרים, אפשר לקמח את הידיים, אבל לא יותר מידי.
- מתפיחים עוד 20-25 דקות.
- מרטיבים את האצבעות במעט שמן זית ונועצים בפוקצ'ה.
- מקשטים בעגבניות שרי חצויות, שמן זית, מלח גס, טימין, רוזמרין או כל תבלין אחר שרוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות תלוי בתנור) כ-5 עד 10 דקות תלוי בחום התנור.
- בתאבון
תגובות מתכון
תגובות (6)
כתיבת תגובה
פוקצ’ה ללא גלוטן
2015-12-26- Prep Time : 0m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
הפוקצ’ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ’ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ’ה.
רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות.
אז על מנת לא לוותר על התענוג הזה, גם הפוקצ’ה ללא גלוטן הגיעה למטבחנו נטול הגלוטן. הפוקצ’ה ללא גלוטן היא ללא ספק מעדן נפלא כמו אחותה עם הגלוטן וגם במקרה נטול הגלוטן, ניתן להתפנק עם כל תוספת שרוצים.
במתכון זה ניתן למצא את שתי האופציות להכנת הפוקצ’ה. שימוש בתערובת קמח מסדרת הקמחים “שי של הטבע” ( במקרה הזה אני משתמש בתערובת קמח דק “שי של הטבע” העשירה בקמח חומוס וקמח עדשים אדומות) או לערבב את הקמחים באופן עצמאי ולהגיע לתוצאות לא פחות טובות.
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 200 גרם קמח אורז מלא 1.5 כוסות
- 100 גרם עמילן טפיוקה 3/4 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 50 גרם קמח דוחן או דורה לבנה 1/4 כוס
- 100 גרם קמח דוחן 3/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם חצי כפית
- 450 מ"ל מים 2 כוסות + טיפונת
- 10 גרם שמרים יבשים כף
- 20 גרם שמן זית 2-3 כפות
- 10 גרם מלח כף שטוחה
- 20 גרם סוכר 2 כפות
- שמים את כל הקמחים + סוכר בקערה.
- בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים.
- לאחר כדקה, הוסיפים את השמן.
- מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את כל הקמחים מהקערה בהדרגה.
- מוסיפים את המלח.
- לשים כ-10 דקות. נקבל בצק שהוא יחסית נוזלי, זה בסדר גמור.
- משמנים מעט עם שמן זית קערת התפחה מפלסטיק ומעבירים את הבצק להתפחה של כשעה. הקערה צריכה להיות מכוסה בשקית או מגבת, אבל לא בניילון נצמד.
- מקמחים מעט את הידיים ומחלקים את הבצק ליחידות של 200 גרם כל אחת. מרדדים כל יחידה לפוקצ'ה בצורה הרצויה. הבצק מאוד רטוב, לכן זה יהיה מעט קשה. אם לא מסתדרים, אפשר לקמח את הידיים, אבל לא יותר מידי.
- מתפיחים עוד 20-25 דקות.
- מרטיבים את האצבעות במעט שמן זית ונועצים בפוקצ'ה.
- מקשטים בעגבניות שרי חצויות, שמן זית, מלח גס, טימין, רוזמרין או כל תבלין אחר שרוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות תלוי בתנור) כ-5 עד 10 דקות תלוי בחום התנור.
- בתאבון
posted by גבריאלה on ספטמבר 21, 2016
מה הכמויות לפי כוסות?
posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 3, 2016
הוספתי כמויות לפי כוסות.
שימי לב שהכוונה היא לכובות מדידה (240 מ”ל).
שי.
posted by מאיה on אפריל 12, 2018
יש לך רעיון מה עושים בלי מיקסר? ?
posted by שי ללא גלוטן on אפריל 14, 2018
בעייתי מאוד ללא מיקסר.
תנסי ללוש ביד מבלי להוסיף קמח ומבלי להוריד נוזלים. יהיה קשה מאוד (הבצק מאוד רטוב).
סביר להניח שמידי פעם תאלצי לקמח מעט את הידיים, נסי כמה שפחות.
שי
posted by ענבל on פברואר 15, 2019
הכנתי יצא מדהים הכי טוב שיצא לי להכין עד היום
תודה!
posted by שי ללא גלוטן on פברואר 17, 2019
תודה, איזה כייף לשמוע 🙂
שי