בוריקיטס ללא גלוטן
2018-06-09מתכון מושלם של השף אמיר נבו (אמיר נבו – סדנאות בישול)
הגרסה היוונית לבורקס בצק עלים.
הבוריקיטס הוא מבצק פריך, דבר המקל על חיינו הצליאקים. הכנת בצק עלים ללא גלוטן היא משימה אפשרית, אבל בהחלט לא פשוטה. הכנת בצק פריך ללא גלוטן, פשוטה וקלה הרבה יותר.
החלק החשוב כאן הוא המלית, שימוש בחומר גלם (גבינות) איכותי ותבלינים טריים יעשה את ההבדל, אז אל תהססו לפרגן לעצמכם עם איכות 🙂
גם כאן, ניתן להשתמש באחד מתערובות הקמחים מסדרת "שי של הטבע", במתכון זה, השתמשתי בתערובות לבצק דק, בשל העושר החלבוני שלה ונוחות העבודה איתה.
טעמה של התערובת לבצק דק, מושלם למתכונים מסוג זה, היות ומדובר במתכון מלוח והשילוב של קמח החומוס וקמח העדשים האדומות אשר נמצאים בתערובות בצק דק, משתלב באופן מושלם.
ניתן כמובן גם לערבב את הקמחים באופן עצמאי כפי שמופיע באופציה 2.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 250 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
- 50 גרם קמח דוחן
- 30 גרם קמח סורגום דורה לבנה
- 50 גרם קמח אורז מלא
- 20 גרם קמח חומוס או עדשים אדומות
- 20 גרם טפיוקה
- 25 גרם תפו"א
- 5 גרם קסנטן גאם
- 1/4 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה / שמן זית
- 1 יח' ביצה
- 1 כף מים קרים
- 100 גרם גבינה כחושה לאפיה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 30 גרם מוצרלה
- 1 כף אורגנו קצוץ/פסטו / ממרח עגבניות יובשות
- 1 יח חלבון טרוף
- פלפל
- מלח
- במעבד מזון עם להב פלסטיק מערבבים את המרכיבים היבשים.
- מוסיפים חמאה/שמן ומגיעים למרקם חול גס.
- מוסיפים ביצה טרופה ומים . מגיעים לבצק נעים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי. (8 ס''מ ומעלה)
- מורחים בחלמון הנותר. מפזרים קצח / שומשום...
- אופים ע"ג נייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה. מוציאים לצינון ע"ג רשת.
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by דבורה on 24/08/2018
האם ניתן להקפיא לפני האפייה.
או לחילופין לאחר האפייה. והאם המרקם נשאר טעים?
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי דבורה,
בהחלט ניתן להקפיא לאחר אפיה.
ממליץ להחמם במיקרו לאחר הקפאה.
שי
posted by מאיה וכטל on 24/11/2018
היי האם חייב לערבב קמחים או שאפשר להשתמש בקמח אחד…נגיד אמרנט?
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018
היי מאיה,
חוגה לערבב.
שימוש בקמח אחד שאינו תערובת, יגרום לך לקבל מוצר מאוד קשה ולא אכיל.
שי