בוריקיטס ללא גלוטן

2018-06-09
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

מתכון מושלם של השף אמיר נבו (אמיר נבו – סדנאות בישול)

הגרסה היוונית לבורקס בצק עלים.
הבוריקיטס הוא מבצק פריך, דבר המקל על חיינו הצליאקים. הכנת בצק עלים ללא גלוטן היא משימה אפשרית, אבל בהחלט לא פשוטה. הכנת בצק פריך ללא גלוטן, פשוטה וקלה הרבה יותר.

החלק החשוב כאן הוא המלית, שימוש בחומר גלם (גבינות) איכותי ותבלינים טריים יעשה את ההבדל, אז אל תהססו לפרגן לעצמכם עם איכות 🙂

גם כאן, ניתן להשתמש באחד מתערובות הקמחים מסדרת "שי של הטבע", במתכון זה, השתמשתי בתערובות לבצק דק, בשל העושר החלבוני שלה ונוחות העבודה איתה.
טעמה של התערובת לבצק דק, מושלם למתכונים מסוג זה, היות ומדובר במתכון מלוח והשילוב של קמח החומוס וקמח העדשים האדומות אשר נמצאים בתערובות בצק דק, משתלב באופן מושלם.
ניתן כמובן גם לערבב את הקמחים באופן עצמאי כפי שמופיע באופציה 2.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

 

בוריקיטס ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    10 יח' 30 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    25 דקות 15 דקות
    מנות זמן הכנה
    10 יח' 30 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    25 דקות 15 דקות
    בוריקיטס ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      10 יח' 30 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      25 דקות 15 דקות
      מנות זמן הכנה
      10 יח' 30 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      25 דקות 15 דקות
      מרכיבים
      בצק פריך - אופציה 1 (קמח)
      בצק פריך - אופציה 2 (קמח)
      יתר המצרכים
      מנות: יח'
      הוראות
      1. במעבד מזון עם להב פלסטיק מערבבים את המרכיבים היבשים.
      2. מוסיפים חמאה/שמן ומגיעים למרקם חול גס.
      3. מוסיפים ביצה טרופה ומים . מגיעים לבצק נעים.
      4. משטחים לעלה דק בין 2 ניירות אפייה - בעזרת מערוך. מניחים במקרר רבע שעה.
      5. בזמן שהבצק במקרר, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
      6. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי. (8 ס''מ ומעלה)
      7. מניחים במרכז כל עיגול מעט מלית. מרטיבים עם מעט מים על האצבע, את דפנות העיגול
      8. מקפלים בזהירות לחצי סהר. אם נקרע מעט- מהדקים. יש להשתדל שנקודת החיבור בין הבנקים לא תהיה עבה מדי.
      9. מורחים בחלמון הנותר. מפזרים קצח / שומשום...
      10. אופים ע"ג נייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה. מוציאים לצינון ע"ג רשת.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (4)

      1. posted by דבורה on אוגוסט 24, 2018

        האם ניתן להקפיא לפני האפייה.
        או לחילופין לאחר האפייה. והאם המרקם נשאר טעים?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 3, 2018

          היי דבורה,
          בהחלט ניתן להקפיא לאחר אפיה.
          ממליץ להחמם במיקרו לאחר הקפאה.
          שי

            הגב
      2. posted by מאיה וכטל on נובמבר 24, 2018

        היי האם חייב לערבב קמחים או שאפשר להשתמש בקמח אחד…נגיד אמרנט?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 8, 2018

          היי מאיה,
          חוגה לערבב.
          שימוש בקמח אחד שאינו תערובת, יגרום לך לקבל מוצר מאוד קשה ולא אכיל.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe