איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי
2019-03-17- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי !
התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה.
מה צריך?
לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו.
את הטורטליני הזה בחרתי לעשות עם מילוי בשר, אפשר כמובן כל מילוי אחר, אבל אם בוחרים בבשר, חייבים תיבול איכותי על מנת לא לקבל טעם תפל של הבשר.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת "שי של הטבע" (כאן יש לשלב בין קמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" וקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע") או לערבב לבד קמחי מקור.
בגלל שאנחנו רוצים בצק גמיש עם מעט נוזלים, חובה להעשיר את הבצק בקמח עשיר בחלבון כגון חומוס, טף, אמרנט, עדשים אדומות (ולכן השימוש בקמח לבצק דק) ומנגד, אנו רוצים טעם עדין ולכן יש שימוש בקמח רב תכליתי – "שי של הטבע".
תהנו.
שי ללא גלוטן
- 100 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
- 100 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 35 גרם קמח דוחן
- 35 גרם קמח סורגום דורה לבנה
- 35 גרם קמח חומוס או אמרנט / עדשים אדומות / מש
- 40 גרם עמילן טפיוקה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 5 גרם קסנטן גאם
- 100 גרם בשר בקר טחון - מעט שמן
- 10 גרם שמן זית
- 10 מ"ל מים
- 1 כפית עלי טימין
- 1 כפית עלי אורגנו
- 1/2 יח' בצל - קצוץ דק
- קורט מלח
- קורט פלפל
- מערבלים הכל היטב במיקסר בעל וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות. עד הגעה לבצק אחיד לחלוטין.
- חותכים מן הבצק פרוסות של כ-50 גרם ומשטחים כמה שניתן בעזרת מערוך עד לעובי של 2 מילימטר (ניתן לפזר מעט קורנפלור לרידוד קל).
- לאחר מכן ניתן לרדד במכונת פסטה בהדרגה עד לעובי כמעט הדק ביותר של המכונה (קליק אחד מעל).
- מניחים את רצועות הבצק על שולחן מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית של בטטה .
- מערבבים את כל רכיבי המלית.
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by שרון on 18/03/2019
נראה מעולה!!!
כמה יחידות טורטליני מתקבלות מהמתכון הזה?