איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי
2019-03-17- רמת קושי למתכון:בנוני
- Prep Time : 0m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי !
התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה.
מה צריך?
לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו.
את הטורטליני הזה בחרתי לעשות עם מילוי בשר, אפשר כמובן כל מילוי אחר, אבל אם בוחרים בבשר, חייבים תיבול איכותי על מנת לא לקבל טעם תפל של הבשר.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת “שי של הטבע” (כאן יש לשלב בין קמח לבצק דק מסדרת “שי של הטבע” וקמח רב תכליתי מסדרת “שי של הטבע”) או לערבב לבד קמחי מקור.
בגלל שאנחנו רוצים בצק גמיש עם מעט נוזלים, חובה להעשיר את הבצק בקמח עשיר בחלבון כגון חומוס, טף, אמרנט, עדשים אדומות (ולכן השימוש בקמח לבצק דק) ומנגד, אנו רוצים טעם עדין ולכן יש שימוש בקמח רב תכליתי – “שי של הטבע”.
תהנו.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 100 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
- 100 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 35 גרם קמח דוחן
- 35 גרם קמח סורגום דורה לבנה
- 35 גרם קמח חומוס או אמרנט / עדשים אדומות / מש
- 40 גרם עמילן טפיוקה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 5 גרם קסנטן גאם
מילוי
- 100 גרם בשר בקר טחון - מעט שמן
- 10 גרם שמן זית
- 10 מ"ל מים
- 1 כפית עלי טימין
- 1 כפית עלי אורגנו
- 1/2 יח' בצל - קצוץ דק
- קורט מלח
- קורט פלפל
מנות:
הוראות
הבצק
- מערבלים הכל היטב במיקסר בעל וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות. עד הגעה לבצק אחיד לחלוטין.
- חותכים מן הבצק פרוסות של כ-50 גרם ומשטחים כמה שניתן בעזרת מערוך עד לעובי של 2 מילימטר (ניתן לפזר מעט קורנפלור לרידוד קל).
- לאחר מכן ניתן לרדד במכונת פסטה בהדרגה עד לעובי כמעט הדק ביותר של המכונה (קליק אחד מעל).
- מניחים את רצועות הבצק על שולחן מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית של בטטה .
מלית הבשר
- מערבבים את כל רכיבי המלית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
posted by שרון on מרץ 18, 2019
נראה מעולה!!!
כמה יחידות טורטליני מתקבלות מהמתכון הזה?