Loader

בורקס – פיצה ללא גלוטן

2019-02-15

באו קצת נשבור את לבכם ונגלה את האמת על בורקס פיצה…

מעבר לזה שמדובר בשילוב שחביב מאוד על ילדים, בוקרס פיצה הוא תוצאה של "עודפי הבצק" בתעשייה.
הבדיחה אומרת שבתעשייה זורקים רק שני דברים, קליפות של ביצים ו… עובדים 🙁 , אז מה עושים עם בצק עלים שנשאר מהבורקס?
מקפלים אותו עוד פעם ומה עושים אם מה שנאשר אחרי הקיפול השני? זורקים? חס וחלילה! עושים בורקס פיצה!!

ובכן, מאז יצא מתוק (לפחות עבור הילדים שבנו) ונולד לו השילוב הנפלא שבין בורקס לפיצה.
כמובן שנסיכת הגלוטן שלי לא מוכנה לוותר על משהו שכול ילד אוהב ומהר מאוד נולד גם הבורקס פיצה ללא גלוטן, גרסת האב…(עבדכם הנאמן, שי ללא גלוטן)
בגלל שהבצק עלים לא כל כך משחק כאן תפקיד (אמרנו, זה השאריות של שני קיפולים),  אז מלכת הללא גלוטן קלה יותר עבורו.

בקלות נוכל להשתמש במתכון של הפרטה ללא גלוטן ונקבל תוצאה נפלא של בורקרס פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור או מתערובת (שי של הטבע).
אז כאמור, כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (גם מסדרת "שי של הטבע" או למען ההגינות מכל סדרה אחרת).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
תוספות - אופציה 1
תוספות - אופציה 2
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. פותחים את הבצק(הפעם מומלץ על נייר אפיה) ומוסיפים את הרוטב הרצוי. כאן בתמונה אפשר לראות את עלי המנגולד + הבצל המטוגן עם מעט שמן זית. חשוב לא לשים כמות גדולה מידי של מילוי שכן המילוי מתנפח ויוצא החוצה באפיה.
  9. מגלגלים בעזרת הרמת נייר אפיה(כמו סושי) את הבצק עם המילוי לצורת נקניק וחותכים בזהירות ובמהירות (דגש על מהירות) את הנקניק.
  10. מסדרים על תבנית (כאשר אחד משני החלקים הפותחים למטה) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ25-30 דקות.
  11. מצננים והחגיגה החלה!!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (1)

  1. posted by ענבל on 04/10/2021

    נראה מעולה. רק לא ברור לי: בשלב 8 "פותחים את הבצק" – למה הכוונה? לרדד עוד או לפתוח את הקיפולים שעשינו (זה בטח לא אפשרי אחרי שרידדנו בשלב 7). אשמח להבין, תודה רבה.
    ענבל

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה