בורקס – פיצה ללא גלוטן
2019-02-15- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
באו קצת נשבור את לבכם ונגלה את האמת על בורקס פיצה…
מעבר לזה שמדובר בשילוב שחביב מאוד על ילדים, בוקרס פיצה הוא תוצאה של "עודפי הבצק" בתעשייה.
הבדיחה אומרת שבתעשייה זורקים רק שני דברים, קליפות של ביצים ו… עובדים 🙁 , אז מה עושים עם בצק עלים שנשאר מהבורקס?
מקפלים אותו עוד פעם ומה עושים אם מה שנאשר אחרי הקיפול השני? זורקים? חס וחלילה! עושים בורקס פיצה!!
ובכן, מאז יצא מתוק (לפחות עבור הילדים שבנו) ונולד לו השילוב הנפלא שבין בורקס לפיצה.
כמובן שנסיכת הגלוטן שלי לא מוכנה לוותר על משהו שכול ילד אוהב ומהר מאוד נולד גם הבורקס פיצה ללא גלוטן, גרסת האב…(עבדכם הנאמן, שי ללא גלוטן)
בגלל שהבצק עלים לא כל כך משחק כאן תפקיד (אמרנו, זה השאריות של שני קיפולים), אז מלכת הללא גלוטן קלה יותר עבורו.
בקלות נוכל להשתמש במתכון של הפרטה ללא גלוטן ונקבל תוצאה נפלא של בורקרס פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור או מתערובת (שי של הטבע).
אז כאמור, כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (גם מסדרת "שי של הטבע" או למען ההגינות מכל סדרה אחרת).
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 125 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 75 גרם קמח חומוס 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 3 כפות
- 1/2 כף קסנטן גאם
- 400 מ"ל מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- גבינה צהובה מגורדת
- גבית בולגרית מגורדת
- 1 יח' בצל גדול מטוגן עם מעט שמן זית
- 4-5 יח' עלי מנגולד חתוכים ומטוגנים עם הבצל
- 1/2 יח' לימון טרי סחוט
- במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
- נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
- מסדרים על תבנית (כאשר אחד משני החלקים הפותחים למטה) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ25-30 דקות.
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
posted by ענבל on 04/10/2021
נראה מעולה. רק לא ברור לי: בשלב 8 "פותחים את הבצק" – למה הכוונה? לרדד עוד או לפתוח את הקיפולים שעשינו (זה בטח לא אפשרי אחרי שרידדנו בשלב 7). אשמח להבין, תודה רבה.
ענבל