6 אפריל, 2019
מאפה שמרים גבינות, זעתר ועגבניות מיובשות

תמיד קיים החשש ממאפה שמרים ללא גלוטן. איך הבצק ללא הגלוטן יצא? האם הבצק לא יקרע? האם נוח לעבוד עם בצק ללא גלוטן?
אז האמת היא מאוד פשוטה, נוח מאוד לעבוד עם בצק איכותי ללא גלוטן, הבצק לא נקרע, למרות שאין בו גלוטן והטעם? הטעם מושלם!.
מאפה שמרים ללא גלוטן עם גבינה איכותית, עלי זעתר טריים, עגבניות מיובשות, חגיגה אמיתית והכל מקמחי מקור איכותיים ביותר שניתן להרכיב באופן עצמאי או להשתמש בתערובת מסדרת "שי של הטבע".
במתכון הזה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל בגלל שמדובר במאפה מלוח ולא מתוק, אפשר בדיוק באותה המידה להשתמש בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או מהתערובת מיקס טף, המבוסס על הדגן האתיופי טף העשיר מאוד בברזל, סידן, חלבונים ועוד (הטף הוכרז במזון על ואחד מהדגנים הבריאים ביותר והמזינים ביותר שיש).
בהצלחה 🙂
שי ללא גלוטן
מאפה שצמרים מלוח ללא גלוטן עם גבינה, זעתר ועגבניות מיובשות.
במתכון זה משתמשים בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להשתמש גם בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או קמח מיקס טף מסדרת "שי של הטבע".
מנות | זמן הכנה |
2 מנות | 30 דקות |
זמן בישול |
45 דקות |
|
|
מאפה שצמרים מלוח ללא גלוטן עם גבינה, זעתר ועגבניות מיובשות.
במתכון זה משתמשים בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להשתמש גם בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או קמח מיקס טף מסדרת "שי של הטבע".
|
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 450 גרם קמח רב תכליתי ניתן להמיר בקמח לבצק דק או מיקס טף
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז מלא
- 75 גרם קמח דוחן
- 75 גרם קמח סורגום או עדשים אדומות
- 80 גרם עמילן טפיוקה
- 80 גרם עמילן תפו"א
- 30 גרם קמח אורז לבן
- 10 גרם קסנטן גאם
יתר המצרכים
- 1/2 כף שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים) כ -5 גרם
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר כ- 10 גרם
- 320 מ"ל מים קרים מאוד!
- חופן עלי זעתר / אורגנו טריים
- 1 יח' ביצה
- 25 גרם קמח רב תכליתי או כל קמח אחר מסדרת "שי של הטבע"
מנות: מנות
הוראות
- בקערת מיקסר שמים את כל הרכיבים של הבצק לפי הסדר הבא: מים, שמרים,קמח,סוכר ומלח.
- בעזרת וו לישה מערבבים על מהירות נמוכה/בינונית כ 5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד במרקם גמיש ונוח.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ 45 דקות.
- מוציאים, מורחים מעט שמן זית על המאפה. חשוב לעשות פעולה זאת ישר כאשר מוצאים את המאפה מהתנור, כל עוד המאפה רותח. מצננים על רשת צינון.
- בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe