Loader

מאפה שמרים גבינות, זעתר ועגבניות מיובשות

2019-04-06

תמיד קיים החשש ממאפה שמרים ללא גלוטן. איך הבצק ללא הגלוטן יצא? האם הבצק לא יקרע? האם נוח לעבוד עם בצק ללא גלוטן?

אז האמת היא מאוד פשוטה, נוח מאוד לעבוד עם בצק איכותי ללא גלוטן, הבצק לא נקרע, למרות שאין בו גלוטן והטעם? הטעם מושלם!.
מאפה שמרים ללא גלוטן עם גבינה איכותית, עלי זעתר טריים, עגבניות מיובשות, חגיגה אמיתית והכל מקמחי מקור איכותיים ביותר שניתן להרכיב באופן עצמאי או להשתמש בתערובת מסדרת "שי של הטבע".

במתכון הזה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל בגלל שמדובר במאפה מלוח ולא מתוק, אפשר בדיוק באותה המידה להשתמש בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע"  או מהתערובת מיקס טף, המבוסס על הדגן האתיופי טף העשיר מאוד בברזל, סידן, חלבונים ועוד (הטף הוכרז במזון על ואחד מהדגנים הבריאים ביותר והמזינים ביותר שיש).

בהצלחה 🙂

שי ללא גלוטן

מאפה שמרים גבינות, זעתר ועגבניות מיובשות
Print Recipe
מאפה שצמרים מלוח ללא גלוטן עם גבינה, זעתר ועגבניות מיובשות. במתכון זה משתמשים בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להשתמש גם בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או קמח מיקס טף מסדרת "שי של הטבע".
מנות זמן הכנה
2 מנות 30 דקות
זמן בישול
45 דקות
מנות זמן הכנה
2 מנות 30 דקות
זמן בישול
45 דקות
מאפה שמרים גבינות, זעתר ועגבניות מיובשות
Print Recipe
מאפה שצמרים מלוח ללא גלוטן עם גבינה, זעתר ועגבניות מיובשות. במתכון זה משתמשים בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להשתמש גם בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או קמח מיקס טף מסדרת "שי של הטבע".
מנות זמן הכנה
2 מנות 30 דקות
זמן בישול
45 דקות
מנות זמן הכנה
2 מנות 30 דקות
זמן בישול
45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: מנות
הוראות
  1. בקערת מיקסר שמים את כל הרכיבים של הבצק לפי הסדר הבא: מים, שמרים,קמח,סוכר ומלח.
  2. בעזרת וו לישה מערבבים על מהירות נמוכה/בינונית כ 5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד במרקם גמיש ונוח.
  3. מניחים את הבצק במקרר ובינתיים בקערה נפרדת מכינים את המלית. שמים את כל רכיבי המלית בקערה ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה
  4. חוזרים לבצק... לוקחים כמחצית מהבצק ומרדדים בתוך תבנית עגולה (אפשר גם תבנית חד פעמית). הבצק צריך להיות יחסית עבה (כס"מ) ובמרכז העיגול, יש לעשות חור בעזרת כוס.
  5. שמים את המילוי סביב הבצק ומכסים בעזרת יתרת הבצק
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ 45 דקות.
  7. מוציאים, מורחים מעט שמן זית על המאפה. חשוב לעשות פעולה זאת ישר כאשר מוצאים את המאפה מהתנור, כל עוד המאפה רותח. מצננים על רשת צינון.
  8. בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה