Loader

לביבות טבעוניות וללא גלוטן

2016-12-25

לא נמצאו תמונות נוספות.

אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום….

את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ.

האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון.
האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו אמורות "להדביק" את העיסה.
במתכון זה השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכילה קמח חומוס וקמח עדשים אדומות (שגם הוא עשיר בחלבון) , אבל למי שאין, אז קודם כל… נו..נו…נו… :-), אבל בהחלט ניתן להשתמש בקמח חומוס רגיל ולא לשכוח מעט קסנטן או גואר גאם.

צילם מוטי מילרוד.

שי ללא גלוטן

 

לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מגרדים בעזרת פומפיה (בחלקה הגס) את הבטטה, קישו, בצל וארטישוק ירושלמי. הערה: בד"כ נהוג להוציא את הנוזלים, במקרה שלנו (אין ביצים ויש קמח עשיר בדגנים) אין להוציא את הנוזלי הירקות.
  2. מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. מכינים את הלביבות מהתערובת, כאשר חשוב שהעיסה לא תהיה דחוסה אלא אוורירית.
  5. מטגנים את הלביבה משני הצדדים, מוצאים בזהירות וזוללים בהנאה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן

לביבות טבעוניות וללא גלוטן

2016-12-25

לא נמצאו תמונות נוספות.

אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום….

את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ.

האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון.
האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו אמורות "להדביק" את העיסה.
במתכון זה השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכילה קמח חומוס וקמח עדשים אדומות (שגם הוא עשיר בחלבון) , אבל למי שאין, אז קודם כל… נו..נו…נו… :-), אבל בהחלט ניתן להשתמש בקמח חומוס רגיל ולא לשכוח מעט קסנטן או גואר גאם.

צילם מוטי מילרוד.

שי ללא גלוטן

 

לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מנות זמן הכנה
15 יחידות 10 דקות
מרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מגרדים בעזרת פומפיה (בחלקה הגס) את הבטטה, קישו, בצל וארטישוק ירושלמי. הערה: בד"כ נהוג להוציא את הנוזלים, במקרה שלנו (אין ביצים ויש קמח עשיר בדגנים) אין להוציא את הנוזלי הירקות.
  2. מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. מכינים את הלביבות מהתערובת, כאשר חשוב שהעיסה לא תהיה דחוסה אלא אוורירית.
  5. מטגנים את הלביבה משני הצדדים, מוצאים בזהירות וזוללים בהנאה!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

  • בוריקיטס ללא גלוטן