לביבות טבעוניות וללא גלוטן

2016-12-25
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום….

את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ.

האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון.
האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו אמורות "להדביק" את העיסה.
במתכון זה השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכילה קמח חומוס וקמח עדשים אדומות (שגם הוא עשיר בחלבון) , אבל למי שאין, אז קודם כל… נו..נו…נו… :-), אבל בהחלט ניתן להשתמש בקמח חומוס רגיל ולא לשכוח מעט קסנטן או גואר גאם.

צילם מוטי מילרוד.

שי ללא גלוטן

 

לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    15 יחידות 10 דקות
    מנות זמן הכנה
    15 יחידות 10 דקות
    לביבות טבעוניות וללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      15 יחידות 10 דקות
      מנות זמן הכנה
      15 יחידות 10 דקות
      מרכיבים
      מנות: יחידות
      הוראות
      1. מגרדים בעזרת פומפיה (בחלקה הגס) את הבטטה, קישו, בצל וארטישוק ירושלמי. הערה: בד"כ נהוג להוציא את הנוזלים, במקרה שלנו (אין ביצים ויש קמח עשיר בדגנים) אין להוציא את הנוזלי הירקות.
      2. מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
      3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
      4. מכינים את הלביבות מהתערובת, כאשר חשוב שהעיסה לא תהיה דחוסה אלא אוורירית.
      5. מטגנים את הלביבה משני הצדדים, מוצאים בזהירות וזוללים בהנאה!
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe