לביבות טבעוניות וללא גלוטן
2016-12-25- רמת קושי:קל
- Add to favorites
אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום….
את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ.
האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון.
האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו אמורות "להדביק" את העיסה.
במתכון זה השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכילה קמח חומוס וקמח עדשים אדומות (שגם הוא עשיר בחלבון) , אבל למי שאין, אז קודם כל… נו..נו…נו… :-), אבל בהחלט ניתן להשתמש בקמח חומוס רגיל ולא לשכוח מעט קסנטן או גואר גאם.
צילם מוטי מילרוד.
שי ללא גלוטן
- 1 יחידה בטטה בינונית
- 1 יחידה קישו
- 1 יחידה בצל
- 1 יחידה ארטישוק ירושלמי
- 2 יחידות תפו"א
- מעט עלי סלרי
- 3 כפות קמח בצק דק - שי של הטבע או כף קמח חומוס, כף קמח אורז וחצי כפית קסנטן גאם
- 5 גרם אבקת אפיה חצי שקית
- 3 כפות שמן זית
- מעט מלח + פלפל
- מגרדים בעזרת פומפיה (בחלקה הגס) את הבטטה, קישו, בצל וארטישוק ירושלמי. הערה: בד"כ נהוג להוציא את הנוזלים, במקרה שלנו (אין ביצים ויש קמח עשיר בדגנים) אין להוציא את הנוזלי הירקות.
- מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
- מחממים מחבת עם מעט שמן.
- מכינים את הלביבות מהתערובת, כאשר חשוב שהעיסה לא תהיה דחוסה אלא אוורירית.
- מטגנים את הלביבה משני הצדדים, מוצאים בזהירות וזוללים בהנאה!
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לביבות טבעוניות וללא גלוטן
2016-12-25- רמת קושי:קל
- Add to favorites
אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום….
את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ.
האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון.
האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו אמורות "להדביק" את העיסה.
במתכון זה השתמשתי בקמח בצק דק מסדרת הקמחים "שי של הטבע" המכילה קמח חומוס וקמח עדשים אדומות (שגם הוא עשיר בחלבון) , אבל למי שאין, אז קודם כל… נו..נו…נו… :-), אבל בהחלט ניתן להשתמש בקמח חומוס רגיל ולא לשכוח מעט קסנטן או גואר גאם.
צילם מוטי מילרוד.
שי ללא גלוטן
- 1 יחידה בטטה בינונית
- 1 יחידה קישו
- 1 יחידה בצל
- 1 יחידה ארטישוק ירושלמי
- 2 יחידות תפו"א
- מעט עלי סלרי
- 3 כפות קמח בצק דק - שי של הטבע או כף קמח חומוס, כף קמח אורז וחצי כפית קסנטן גאם
- 5 גרם אבקת אפיה חצי שקית
- 3 כפות שמן זית
- מעט מלח + פלפל
- מגרדים בעזרת פומפיה (בחלקה הגס) את הבטטה, קישו, בצל וארטישוק ירושלמי. הערה: בד"כ נהוג להוציא את הנוזלים, במקרה שלנו (אין ביצים ויש קמח עשיר בדגנים) אין להוציא את הנוזלי הירקות.
- מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
- מחממים מחבת עם מעט שמן.
- מכינים את הלביבות מהתערובת, כאשר חשוב שהעיסה לא תהיה דחוסה אלא אוורירית.
- מטגנים את הלביבה משני הצדדים, מוצאים בזהירות וזוללים בהנאה!
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe