12 דצמבר, 2016
סופגניות טבעוניות

חנוכה וסופגניות, סופגניות וחנוכה אי אפשר להפריד בין השניים, אבל על מנת קצת לאתגר את החיים במטבח, נלך על סופגניות ללא גלוטן, ואם האתגר לא מספיק, אז נלך על סופגניות ללא גלוטן וטבעוניות….שיהיה שמח במטבח 🙂
המתכון נולד עבור רחל טלשיר, מעיתון הארץ, לסופגניה ללא גלוטן, שאינה מכילה רק עמילנים וגם טבעונית. האמת שבהתחלה חשבתי שזה בלתי אפשרי, ללא גלוטן? קטן עלי…אבל גם ללא גלוטן וגם טבעוני?
בסופו של יום, התברר לי שהשד אינו כזה נורא. רסק תפוח עץ, עושה עבודה נפלאה כתחליף ביצה ואת השמנת והחמאה, ניתן להמיר בקלות לשמנת צמחית.
כמו בכל המתכונים שלי, יש לנו שתי אופציות לקמח. ניתן להשתמש בתערובות קמחים מסדרת "שי של הטבע" (השתמשתי בקמח רב תכליתי – "שי של הטבע") או לערבב את הקמחים לבד.
בתאבון
שי ללא גלוטן
- 250 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1.5 כוסות
- 100 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 60 גרם קמח דוחן 1/2 כוס
- 40 גרם קמח דורה לבנה 1/3 כוס
- 25 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 25 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס
- 2-3 גרם קסנטן גאם 1 כפית שטוחה
- 5 גרם שמרים יבשים 1/2 כף
- 30 גרם סוכר קצת פחות מ 1/4 כוס
- 125 גרם שמנת צמחית 1/2 כוס
- 125 גרם רסק תפוחי עץ 1/2 כוס
- 80 מ"ל שמן 1/3 כוס
- 125 מ"ל מים קרים 1/2 כוס
- 1/4 כפית מלח
- ריבה לפי הטעם
- אבקת סוכר לפי הטעם
- במערבל עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים ורסק התפוחים.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים ואת השמנת לסירוגין (מתחילים עם המים).
- מוסיפים את המלח.
- מוסיפים בהדרגה את השמן.
- לשים כ- 7 דקות עד קבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט דביק.
- קורצים כדורים במשקל של כ-100 גרם (כדור טניס או קצת פחות), מקמחים ממש מעט מסביב. מסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
- בסיר נמוך מחממים את השמן לחום נמוך/בינוני (כ150-170 מעלות). כמות השמן צריכה להיות בגובה של חצי סופגנייה לאחר התפחה, פחות או יותר.
- מטגנים את הסופגניה על צד אחד ולאחר כמה דקות הופכים בזהירות
- מוצאים עושים חור במרכז הסופגניה ומוסיפים ריבה לפי הטעם או כל מילוי אחר.
- מפזרים מעט אבקת סוכר.
8 thoughts
האם אפשרי עם קרם קוקוס במקום שמנת צמחית?
כן בהחלט, הטעם של שמן הקוקוס (שהוא די עדין) ישתלב די טוב במקרה של סופגניה.
מתי שמים את הסוכר?
את הסוכר שמים עם כל היבשים.
שי
כן, בהחלט.
שלום שי, אשמח לדעת מה ההבדל בין עמילן תפו"א לקמח תפו"א?
היי קרן,
אין הבדל, זאת טעות די נפוצה.
השם הנכון לקמח תפו"א או טפיוקה הוא עמילן.
שי
כן יש הבדל והוא גדול מאוד. אינני יודעת לגבי קמחים בישראל , אך כאן בארה״ב יד קמח תפו״א ויש עמילן תפוא״א. עמילן תפו״א דומה לעמילן טפיוקה, ואילו קמח תפו״א הוא לא עמילני, הוא יותר גרגירי דק מאוד והוא בצבע צהבהב. מי שמתגורר בחו״ל חייב לדעת שאם ישתמש בקמח תפו״א התוצאה אפילו לא תהיה קרובה למקור. רק לידיעת תושבי חו״ל.