Loader

סופגניות טבעוניות

2016-12-12

חנוכה וסופגניות, סופגניות וחנוכה אי אפשר להפריד בין השניים, אבל על מנת קצת לאתגר את החיים במטבח, נלך על סופגניות ללא גלוטן, ואם האתגר לא מספיק, אז נלך על סופגניות ללא גלוטן וטבעוניות….שיהיה שמח במטבח 🙂

המתכון נולד עבור רחל טלשיר, מעיתון הארץ, לסופגניה ללא גלוטן, שאינה מכילה רק עמילנים וגם טבעונית. האמת שבהתחלה חשבתי שזה בלתי אפשרי, ללא גלוטן? קטן עלי…אבל גם ללא גלוטן וגם טבעוני?

בסופו של יום, התברר לי שהשד אינו כזה נורא. רסק תפוח עץ, עושה עבודה נפלאה כתחליף ביצה ואת השמנת והחמאה, ניתן להמיר בקלות לשמנת צמחית.

כמו בכל המתכונים שלי, יש לנו שתי אופציות לקמח. ניתן להשתמש בתערובות קמחים מסדרת "שי של הטבע" (השתמשתי בקמח רב תכליתי – "שי של הטבע") או לערבב את הקמחים לבד.

בתאבון

שי ללא גלוטן

סופגניות טבעוניות ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8 יחידות קטנות 40 דקות
זמן המתנה
45 דקות
מנות זמן הכנה
8 יחידות קטנות 40 דקות
זמן המתנה
45 דקות
סופגניות טבעוניות ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8 יחידות קטנות 40 דקות
זמן המתנה
45 דקות
מנות זמן הכנה
8 יחידות קטנות 40 דקות
זמן המתנה
45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות קטנות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים ורסק התפוחים.
  2. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים ואת השמנת לסירוגין (מתחילים עם המים).
  3. מוסיפים את המלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן.
  5. לשים כ- 7 דקות עד קבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט דביק.
  6. קורצים כדורים במשקל של כ-100 גרם (כדור טניס או קצת פחות), מקמחים ממש מעט מסביב. מסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
  7. בסיר נמוך מחממים את השמן לחום נמוך/בינוני (כ150-170 מעלות). כמות השמן צריכה להיות בגובה של חצי סופגנייה לאחר התפחה, פחות או יותר.
  8. מטגנים את הסופגניה על צד אחד ולאחר כמה דקות הופכים בזהירות
  9. מוצאים עושים חור במרכז הסופגניה ומוסיפים ריבה לפי הטעם או כל מילוי אחר.
  10. מפזרים מעט אבקת סוכר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (8)

  1. posted by רונה on 18/12/2016

    האם אפשרי עם קרם קוקוס במקום שמנת צמחית?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017

      כן בהחלט, הטעם של שמן הקוקוס (שהוא די עדין) ישתלב די טוב במקרה של סופגניה.

        הגב
  2. posted by מיקה on 24/12/2016

    מתי שמים את הסוכר?

      הגב
  3. posted by קרן מגן on 11/11/2017

    שלום שי, אשמח לדעת מה ההבדל בין עמילן תפו"א לקמח תפו"א?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017

      היי קרן,
      אין הבדל, זאת טעות די נפוצה.
      השם הנכון לקמח תפו"א או טפיוקה הוא עמילן.
      שי

        הגב
      • posted by יעל מימון on 09/12/2017

        כן יש הבדל והוא גדול מאוד. אינני יודעת לגבי קמחים בישראל , אך כאן בארה״ב יד קמח תפו״א ויש עמילן תפוא״א. עמילן תפו״א דומה לעמילן טפיוקה, ואילו קמח תפו״א הוא לא עמילני, הוא יותר גרגירי דק מאוד והוא בצבע צהבהב. מי שמתגורר בחו״ל חייב לדעת שאם ישתמש בקמח תפו״א התוצאה אפילו לא תהיה קרובה למקור. רק לידיעת תושבי חו״ל.

          הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • החרוסת של סבתא