איטליה ללא גלוטן – טורטליני
2018-05-12- רמת קושי:בנוני
-
Add to favorites
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי !
התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה.
מה צריך?
לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת "שי של הטבע" (כאן יש לשלב בין קמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" וקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע") או לערבב לבד קמחי מקור.
בגלל שאנחנו רוצים בצק גמיש עם מעט נוזלים, חובה להעשיר את הבצק בקמח עשיר בחלבון כגון חומוס, טף, אמרנט, עדשים אדומות (ולכן השימוש בקמח לבצק דק) ומנגד, אנו רוצים טעם עדין ולכן יש שימוש בקמח רב תכליתי – "שי של הטבע".
תהנו.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 100 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע
- 100 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 35 גרם קמח דוחן
- 35 גרם קמח סורגום דורה לבנה
- 35 גרם קמח חומוס או אמרנט / עדשים אדומות / מש
- 40 גרם עמילן טפיוקה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 5 גרם קסנטן גאם
מנות:
הוראות
הבצק
- מערבלים הכל היטב במיקסר בעל וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות. עד הגעה לבצק אחיד לחלוטין.
- חותכים מן הבצק פרוסות של כ-50 גרם ומשטחים כמה שניתן בעזרת מערוך עד לעובי של 2 מילימטר (ניתן לפזר מעט קורנפלור לרידוד קל).
- לאחר מכן ניתן לרדד במכונת פסטה בהדרגה עד לעובי כמעט הדק ביותר של המכונה (קליק אחד מעל).
- מניחים את רצועות הבצק על שולחן מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית של בטטה .
המלית
- מכניסים בטטות קטנות למיקרוגל. מפעילים לדקה ובודקים. כך ממשיכים עד שהבטטות רכות לחלוטין.
- מוציאים את בשר הבטטה לתוך קערה. מוסיפים עלי אורגנו קצוצים גס. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- קיפול הטורטליני - מרטיבים את שולי העיגול במעט מים. מקפלים כל עיגול עם מלית ליצירת חצי עיגול. מהדקים הקצוות זה לזה.
- מקרבים את 2 קצות חצי העיגול זה לזה ומצמידים ליצירת שקיק טורטליני.
- בישול של 2 דקות במים רותחים יספיק להכנת הטורטליני.
- הוסיפו לטורטליני רוטב על בסיס שמנת או שמן זית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe