איטליה ללא גלוטן – טורטליני

2018-05-12
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי !
התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה.

מה צריך?

לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו.

גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת “שי של הטבע” (כאן יש לשלב בין קמח לבצק דק מסדרת “שי של הטבע” וקמח רב תכליתי מסדרת “שי של הטבע”) או לערבב לבד קמחי מקור.

בגלל שאנחנו רוצים בצק גמיש עם מעט נוזלים, חובה להעשיר את הבצק בקמח עשיר בחלבון כגון חומוס, טף, אמרנט, עדשים אדומות (ולכן השימוש בקמח לבצק דק) ומנגד, אנו רוצים טעם עדין ולכן יש שימוש בקמח רב תכליתי – “שי של הטבע”.

תהנו.

שי ללא גלוטן

איטליה ללא גלוטן - טורטליני
Print Recipe
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. טורטליני ללא גלוטן מקמח רב תכליתי וקמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע
    איטליה ללא גלוטן - טורטליני
    Print Recipe
    להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. טורטליני ללא גלוטן מקמח רב תכליתי וקמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע
      מרכיבים
      קמח - אופציה 2
      יתר הרכיבים
      מנות:
      הוראות
      הבצק
      1. מערבלים הכל היטב במיקסר בעל וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות. עד הגעה לבצק אחיד לחלוטין.
      2. חותכים מן הבצק פרוסות של כ-50 גרם ומשטחים כמה שניתן בעזרת מערוך עד לעובי של 2 מילימטר (ניתן לפזר מעט קורנפלור לרידוד קל).
      3. לאחר מכן ניתן לרדד במכונת פסטה בהדרגה עד לעובי כמעט הדק ביותר של המכונה (קליק אחד מעל).
      4. מניחים את רצועות הבצק על שולחן מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית של בטטה .
      המלית
      1. מכניסים בטטות קטנות למיקרוגל. מפעילים לדקה ובודקים. כך ממשיכים עד שהבטטות רכות לחלוטין.
      2. מוציאים את בשר הבטטה לתוך קערה. מוסיפים עלי אורגנו קצוצים גס. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
      3. קיפול הטורטליני - מרטיבים את שולי העיגול במעט מים. מקפלים כל עיגול עם מלית ליצירת חצי עיגול. מהדקים הקצוות זה לזה.
      4. מקרבים את 2 קצות חצי העיגול זה לזה ומצמידים ליצירת שקיק טורטליני.
      5. בישול של 2 דקות במים רותחים יספיק להכנת הטורטליני.
      6. הוסיפו לטורטליני רוטב על בסיס שמנת או שמן זית.
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe

      כותרת לדוגמא פנימית