לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן
2015-01-13- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן
מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף?
למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים בארץ.
אז מה היה לנו שם….כמות ברזל ב-100 גרם השווה לכמות ברזל בק"ג בשר!, סידן וחלבון בכמות השווה ל-10 ביצים, הוכרז “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה, סיבים תזונתיים, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B ועוד.
מה אין בו? גלוטן ולכן הוא הופך אותו למושלם עבורנו.
בתאבון!
שי ללא גלוטן
- 650 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע 4.5 כוסות
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 150 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 100 גרם קמח תפו"א 3/4 כוס
- 50 גרם קורנפלור 1/3 כוס
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גרם
- 1 כף קסנטן גאם 8 גרם
- 1 כף שמרים יבשים 10 גרם או 30 גרם שמרים טריים
- 2 כפות תערובת זעתר
- 5 עגבניות מיובשות בשמן זית + מעט מהשמן (2-3 כפות)
- 2 כפות סוכר חום 20 גרם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 500-500 מ"ל מים
- מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח והשמרים.
- מערבבים כחצי דקה במיקסר עם וו לישה.
- מוסיפים את השמרים ובהדרגה את רוב המים.
- מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
- לשים כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה ומתחילים להוסיף בהדרגה את השמן.
- לשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד (נקבל בצק די רטוב).
- חותכים באופן גס ולא אחיד את העגבניות המיובשות ומוסיפים אותם. מערבבים במהירות נמוכה עוד כחצי דקה - דקה.
- מעבירים את הבצק ישירות להתפחה בתוך תבנית הלחם. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח במקום חמים ובעל לחות גבוהה (הכי טוב בתור תנור כבוי עם כוס מים רותחים ליצירת אדים)
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות כ- 25 דקות. מנמיכים את החום ל -200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש אבן שמוט, מוציאים את הלחם מהתבנית (לאחר ה- 25 דקות) ואופים את ה-מ 20 דקות האחרונות ישירות על האבן.
- מצננים היטב וטורפים.
תגובות (10)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן
2015-01-13- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן
מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף?
למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים בארץ.
אז מה היה לנו שם….כמות ברזל ב-100 גרם השווה לכמות ברזל בק"ג בשר!, סידן וחלבון בכמות השווה ל-10 ביצים, הוכרז “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה, סיבים תזונתיים, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B ועוד.
מה אין בו? גלוטן ולכן הוא הופך אותו למושלם עבורנו.
בתאבון!
שי ללא גלוטן
- 650 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע 4.5 כוסות
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 150 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 100 גרם קמח תפו"א 3/4 כוס
- 50 גרם קורנפלור 1/3 כוס
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גרם
- 1 כף קסנטן גאם 8 גרם
- 1 כף שמרים יבשים 10 גרם או 30 גרם שמרים טריים
- 2 כפות תערובת זעתר
- 5 עגבניות מיובשות בשמן זית + מעט מהשמן (2-3 כפות)
- 2 כפות סוכר חום 20 גרם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 500-500 מ"ל מים
- מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח והשמרים.
- מערבבים כחצי דקה במיקסר עם וו לישה.
- מוסיפים את השמרים ובהדרגה את רוב המים.
- מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
- לשים כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה ומתחילים להוסיף בהדרגה את השמן.
- לשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד (נקבל בצק די רטוב).
- חותכים באופן גס ולא אחיד את העגבניות המיובשות ומוסיפים אותם. מערבבים במהירות נמוכה עוד כחצי דקה - דקה.
- מעבירים את הבצק ישירות להתפחה בתוך תבנית הלחם. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח במקום חמים ובעל לחות גבוהה (הכי טוב בתור תנור כבוי עם כוס מים רותחים ליצירת אדים)
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות כ- 25 דקות. מנמיכים את החום ל -200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש אבן שמוט, מוציאים את הלחם מהתבנית (לאחר ה- 25 דקות) ואופים את ה-מ 20 דקות האחרונות ישירות על האבן.
- מצננים היטב וטורפים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by אוריתה on 24/07/2015
ערב טוב שי, מה יכול להחליף את הקמח mix- b ?
posted by שי on 24/07/2015
היי אוריתה,
אפשר להחליף את ה- MIX B בקמח אורז מלא
posted by לנה on 12/08/2015
טוב לדעת. תודה.
posted by לנה on 12/08/2015
הי שי, אני אופה את הלחם הזה כבר כמה פעמים אמנם בלי העגבניות ואני תוהה למה הוא מתכווץ ומאבד גובה ברגע שאני שמה אותו בתנור לאפיה?
posted by דיאנה on 05/01/2016
הי שי, מה הקמח הזה mix b? ואיפה משיגים אותו וגם במה ניתן להחליף אותו?
תודה רבה
posted by שי ללא גלוטן on 13/01/2016
מיקס בי זה תערובת קמחים של חברת שר.
ניתן להחליף ב60% אורז מלא ו 40% עמילן.
סביר להניח שתצטרכי להוסיף גם מעט קסנטן / גואר גאם.
posted by תמר on 29/05/2016
תודה שי!
אתה יכול לפרט לגבי סיבים תזונתיים, על איזה מוצר בדיוק מדובר ומה שמו המסחרי?
posted by שי ללא גלוטן on 29/05/2016
אין משהו מיוחד. סיבים תזונתיים ללא גלוטן.
אני קונה בד"כ במחלקת גרין של שופרסל, אבל אין בעיה למצא.
חשוב שהם יהיו ללא גלוטן, כמובן.
posted by רן on 15/07/2016
הי שי, האם ניתן להחליף את קמח הדורה ב 100 גרם נוספים של טף?
posted by שי ללא גלוטן on 16/07/2016
היי,
בהחלט.