fbpx

לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן

Comments : 10 Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן

מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף?

למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים בארץ.

אז מה היה לנו שם….כמות ברזל ב-100 גרם השווה לכמות ברזל בק"ג בשר!, סידן וחלבון בכמות השווה ל-10 ביצים, הוכרז “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה, סיבים תזונתיים, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B ועוד.
מה אין בו? גלוטן ולכן הוא הופך אותו למושלם עבורנו.

 

בתאבון!

שי ללא גלוטן

 

 

 

לחם טף ועגבניות מיובשות - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
לחם טף ועגבניות מיובשות - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח והשמרים.
  2. מערבבים כחצי דקה במיקסר עם וו לישה.
  3. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את רוב המים.
  4. מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
  5. לשים כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה ומתחילים להוסיף בהדרגה את השמן.
  6. לשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד (נקבל בצק די רטוב).
  7. חותכים באופן גס ולא אחיד את העגבניות המיובשות ומוסיפים אותם. מערבבים במהירות נמוכה עוד כחצי דקה - דקה.
  8. מעבירים את הבצק ישירות להתפחה בתוך תבנית הלחם. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח במקום חמים ובעל לחות גבוהה (הכי טוב בתור תנור כבוי עם כוס מים רותחים ליצירת אדים)
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות כ- 25 דקות. מנמיכים את החום ל -200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש אבן שמוט, מוציאים את הלחם מהתבנית (לאחר ה- 25 דקות) ואופים את ה-מ 20 דקות האחרונות ישירות על האבן.
  10. מצננים היטב וטורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

10s COMMENTS

10 thoughts

  • אוריתה
    יולי 24, 2015 at 3:56 pm

    ערב טוב שי, מה יכול להחליף את הקמח mix- b ?

    • שי
      יולי 24, 2015 at 5:43 pm

      היי אוריתה,
      אפשר להחליף את ה- MIX B בקמח אורז מלא

      • לנה
        אוגוסט 12, 2015 at 5:12 am

        טוב לדעת. תודה.

  • לנה
    אוגוסט 12, 2015 at 5:12 am

    הי שי, אני אופה את הלחם הזה כבר כמה פעמים אמנם בלי העגבניות ואני תוהה למה הוא מתכווץ ומאבד גובה ברגע שאני שמה אותו בתנור לאפיה?

  • דיאנה
    ינואר 5, 2016 at 8:46 pm

    הי שי, מה הקמח הזה mix b? ואיפה משיגים אותו וגם במה ניתן להחליף אותו?
    תודה רבה

    • ינואר 13, 2016 at 8:00 am

      מיקס בי זה תערובת קמחים של חברת שר.
      ניתן להחליף ב60% אורז מלא ו 40% עמילן.
      סביר להניח שתצטרכי להוסיף גם מעט קסנטן / גואר גאם.

  • תמר
    מאי 29, 2016 at 12:20 pm

    תודה שי!
    אתה יכול לפרט לגבי סיבים תזונתיים, על איזה מוצר בדיוק מדובר ומה שמו המסחרי?

    • מאי 29, 2016 at 7:00 pm

      אין משהו מיוחד. סיבים תזונתיים ללא גלוטן.
      אני קונה בד"כ במחלקת גרין של שופרסל, אבל אין בעיה למצא.
      חשוב שהם יהיו ללא גלוטן, כמובן.

  • רן
    יולי 15, 2016 at 8:51 am

    הי שי, האם ניתן להחליף את קמח הדורה ב 100 גרם נוספים של טף?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן

מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף?

למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים בארץ.

אז מה היה לנו שם….כמות ברזל ב-100 גרם השווה לכמות ברזל בק"ג בשר!, סידן וחלבון בכמות השווה ל-10 ביצים, הוכרז “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה, סיבים תזונתיים, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B ועוד.
מה אין בו? גלוטן ולכן הוא הופך אותו למושלם עבורנו.

 

בתאבון!

שי ללא גלוטן

 

 

 

לחם טף ועגבניות מיובשות - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
לחם טף ועגבניות מיובשות - ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
45 דקות 90 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח והשמרים.
  2. מערבבים כחצי דקה במיקסר עם וו לישה.
  3. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את רוב המים.
  4. מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
  5. לשים כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה ומתחילים להוסיף בהדרגה את השמן.
  6. לשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד (נקבל בצק די רטוב).
  7. חותכים באופן גס ולא אחיד את העגבניות המיובשות ומוסיפים אותם. מערבבים במהירות נמוכה עוד כחצי דקה - דקה.
  8. מעבירים את הבצק ישירות להתפחה בתוך תבנית הלחם. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח במקום חמים ובעל לחות גבוהה (הכי טוב בתור תנור כבוי עם כוס מים רותחים ליצירת אדים)
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות כ- 25 דקות. מנמיכים את החום ל -200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש אבן שמוט, מוציאים את הלחם מהתבנית (לאחר ה- 25 דקות) ואופים את ה-מ 20 דקות האחרונות ישירות על האבן.
  10. מצננים היטב וטורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.