13 ינואר, 2015
לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן

לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן
מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף?
למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים בארץ.
אז מה היה לנו שם….כמות ברזל ב-100 גרם השווה לכמות ברזל בק"ג בשר!, סידן וחלבון בכמות השווה ל-10 ביצים, הוכרז “כמזון על” ע”י ארגון הבריאות האמריקאי ונעשה בו שימוש בתעשיית חטיפי האנרגיה, סיבים תזונתיים, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B ועוד.
מה אין בו? גלוטן ולכן הוא הופך אותו למושלם עבורנו.
בתאבון!
שי ללא גלוטן
- 650 גרם קמח טף Mix - שי של הטבע 4.5 כוסות
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
- 100 גרם קמח דורה לבנה 3/4 כוס
- 150 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 100 גרם קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 100 גרם קמח תפו"א 3/4 כוס
- 50 גרם קורנפלור 1/3 כוס
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גרם
- 1 כף קסנטן גאם 8 גרם
- 1 כף שמרים יבשים 10 גרם או 30 גרם שמרים טריים
- 2 כפות תערובת זעתר
- 5 עגבניות מיובשות בשמן זית + מעט מהשמן (2-3 כפות)
- 2 כפות סוכר חום 20 גרם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 500-500 מ"ל מים
- מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח והשמרים.
- מערבבים כחצי דקה במיקסר עם וו לישה.
- מוסיפים את השמרים ובהדרגה את רוב המים.
- מוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
- לשים כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה ומתחילים להוסיף בהדרגה את השמן.
- לשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד (נקבל בצק די רטוב).
- חותכים באופן גס ולא אחיד את העגבניות המיובשות ומוסיפים אותם. מערבבים במהירות נמוכה עוד כחצי דקה - דקה.
- מעבירים את הבצק ישירות להתפחה בתוך תבנית הלחם. מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח במקום חמים ובעל לחות גבוהה (הכי טוב בתור תנור כבוי עם כוס מים רותחים ליצירת אדים)
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות כ- 25 דקות. מנמיכים את החום ל -200 מעלות ואופים עוד 20 דקות. אם יש אבן שמוט, מוציאים את הלחם מהתבנית (לאחר ה- 25 דקות) ואופים את ה-מ 20 דקות האחרונות ישירות על האבן.
- מצננים היטב וטורפים.
10 thoughts
ערב טוב שי, מה יכול להחליף את הקמח mix- b ?
היי אוריתה,
אפשר להחליף את ה- MIX B בקמח אורז מלא
טוב לדעת. תודה.
הי שי, אני אופה את הלחם הזה כבר כמה פעמים אמנם בלי העגבניות ואני תוהה למה הוא מתכווץ ומאבד גובה ברגע שאני שמה אותו בתנור לאפיה?
הי שי, מה הקמח הזה mix b? ואיפה משיגים אותו וגם במה ניתן להחליף אותו?
תודה רבה
מיקס בי זה תערובת קמחים של חברת שר.
ניתן להחליף ב60% אורז מלא ו 40% עמילן.
סביר להניח שתצטרכי להוסיף גם מעט קסנטן / גואר גאם.
תודה שי!
אתה יכול לפרט לגבי סיבים תזונתיים, על איזה מוצר בדיוק מדובר ומה שמו המסחרי?
אין משהו מיוחד. סיבים תזונתיים ללא גלוטן.
אני קונה בד"כ במחלקת גרין של שופרסל, אבל אין בעיה למצא.
חשוב שהם יהיו ללא גלוטן, כמובן.
הי שי, האם ניתן להחליף את קמח הדורה ב 100 גרם נוספים של טף?
היי,
בהחלט.