פיצה טף ללא גלוטן
2016-07-01- רמת קושי:קל
- Add to favorites
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]פיצה טף ללא גלוטן
הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח (בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש).
פיצה מקמח טף, דוחן, עגבניות טריות, בצל וכו' הופכת משהו שנחשב ג'אנק פוד (בטח ובטח מה שקונים בחוץ) למשהו בעל ערך תזונתי גבוה וההפך לחלוטין מג'אנק פוד.
לפני שנצלול עמוק עמוק לתוך המתכון, שלוש נקודות חשובות:
1. הרוטב.
כאן אנחנו קצת בבעיה. האם רוטב הפיצה הוא לנו או לילדים?
חייב להודות בבושת פנים, שנכשלתי בחינוך הילדים שלי ורוטב הפיצה המועדף עליהם זה רסק עגבניות, מים, שמן, מלח וזהו! גבינה צהובה מעל ואם הם רוצות להשתולל ולהתפרע אז גם זיתים או תירס.
המתכון כאן יש רוטב עגבניות מושקע, מעט פיקנטי ועשיר בטעמים. אפשר להכינו בגרסה הקצרה והמהירה או בגרסה המעט יותר ארוכה. לדעתי יש הבדל משמעותי בטעמים וכדאי להשקיע כמה דקות בגרסה הארוכה.
2. גבינות.
עוד סיבה נפלא למה לא להזמין פיצה.
הגבינה היא אולי המרכיב היחיד בפיצה שאינו נמצא במזווה ואם כבר הולכים לקנות גבינה צהובה אז באו נתפנק קצת.
המרכיב העיקרי הוא כמובן גבינה צהובה רגילה (נועם/ העמק /גלבוע או כל אחת אחרת) ולה מוסיפים עוד שני סוגי גבינה לפי הטעם.
מומלץ בחום על גבינת עזים/כבשים היות ויש להם טעם דומיננטי וחזק וגבינת עובש המעניקה ריח חריף וטעם ייחודי (רוקפור, גורגונזולה, ברי ועוד רבים וטובים). שוב, כאן כל אחד לפי טעמו.
3. תוספות.
כאן כל אחד יכול להתפרע לפי טעמו: פטריות, טונה, זיתים, אנשובי מה שמתחשק לכם. אל תשכחו שהגבינות מעט דומיננטיות אז צריך למצוא את האיזון הנכון. דבר אחד שהוא חובה זה עלי בזיליקום טריים (קרועים ביד ולא חתוכים בסכין) ועלי זעתר וכמובן מעט שמן זית.
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
2 פיצות דקות | 35 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 1 שעה |
|
|
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן.
ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא.
הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
|
- 1 חבילה קמח טף Mix - שי של הטבע 500 גרם
- 1 כוס קמח טף 150 גרם
- 1 כוס עמילן טפיוקה 130 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 70 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 150 גרם
- 1.5 כפית קסנטן גאם 7-8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גר'
- 1 כף שמרים יבשים 10 גר' או 30 גר' שמרים טריים
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1.5 כוסות מים
- 3-4 עגבניות או קופסה קטנה עגבניות שלמות ומקולפות
- 8-10 עגבניות שרי
- 1-2 שיני שום קצוץ לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 1 כפית סוכר
- מעט אורגנו עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- מעט בזיליקום עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- פלפל חריף לפי הטעם (גם השום מוסיף חריפות)
- שמים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים + הדבש, להוציא את המלח, ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים מחצית מכמות המים
- מוסיפים את המלח ויתר כמות המים
- מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-6-7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
- מכסים את הבצק בשקית (לא ניילון נצמד על מנת שהבצק יוכל לנשום) הבצק צריך לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כ45-60 דקות)
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשניים (במידה ומעדיפים פיצה דקה), מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים על רשת פיצה מקומח. מורחים בעדינות את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ותוספות.
- אופים כ- 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות
- טוחנים את כל החומרים במיקסר, טועמים ומתקנים לפי הצורך. יותר קצר ופשוט מזה אי אפשר...
- מחממים את השמן ומוסיפים את השום הקצוץ. אחרי כחצי דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2-3 דקות על אש בינונית.
- חותכים גס את העגבניות, מוסיפים ומטגנים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את התבלינים, פלפל, מלח וסוכר. מטגנים 2-3 דקות.
- טוחנים הכל במיקסר. טועמים ומתקנים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
פיצה טף ללא גלוטן
2016-07-01- רמת קושי:קל
- Add to favorites
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]פיצה טף ללא גלוטן
הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח (בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש).
פיצה מקמח טף, דוחן, עגבניות טריות, בצל וכו' הופכת משהו שנחשב ג'אנק פוד (בטח ובטח מה שקונים בחוץ) למשהו בעל ערך תזונתי גבוה וההפך לחלוטין מג'אנק פוד.
לפני שנצלול עמוק עמוק לתוך המתכון, שלוש נקודות חשובות:
1. הרוטב.
כאן אנחנו קצת בבעיה. האם רוטב הפיצה הוא לנו או לילדים?
חייב להודות בבושת פנים, שנכשלתי בחינוך הילדים שלי ורוטב הפיצה המועדף עליהם זה רסק עגבניות, מים, שמן, מלח וזהו! גבינה צהובה מעל ואם הם רוצות להשתולל ולהתפרע אז גם זיתים או תירס.
המתכון כאן יש רוטב עגבניות מושקע, מעט פיקנטי ועשיר בטעמים. אפשר להכינו בגרסה הקצרה והמהירה או בגרסה המעט יותר ארוכה. לדעתי יש הבדל משמעותי בטעמים וכדאי להשקיע כמה דקות בגרסה הארוכה.
2. גבינות.
עוד סיבה נפלא למה לא להזמין פיצה.
הגבינה היא אולי המרכיב היחיד בפיצה שאינו נמצא במזווה ואם כבר הולכים לקנות גבינה צהובה אז באו נתפנק קצת.
המרכיב העיקרי הוא כמובן גבינה צהובה רגילה (נועם/ העמק /גלבוע או כל אחת אחרת) ולה מוסיפים עוד שני סוגי גבינה לפי הטעם.
מומלץ בחום על גבינת עזים/כבשים היות ויש להם טעם דומיננטי וחזק וגבינת עובש המעניקה ריח חריף וטעם ייחודי (רוקפור, גורגונזולה, ברי ועוד רבים וטובים). שוב, כאן כל אחד לפי טעמו.
3. תוספות.
כאן כל אחד יכול להתפרע לפי טעמו: פטריות, טונה, זיתים, אנשובי מה שמתחשק לכם. אל תשכחו שהגבינות מעט דומיננטיות אז צריך למצוא את האיזון הנכון. דבר אחד שהוא חובה זה עלי בזיליקום טריים (קרועים ביד ולא חתוכים בסכין) ועלי זעתר וכמובן מעט שמן זית.
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
2 פיצות דקות | 35 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 1 שעה |
|
|
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן.
ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא.
הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
|
- 1 חבילה קמח טף Mix - שי של הטבע 500 גרם
- 1 כוס קמח טף 150 גרם
- 1 כוס עמילן טפיוקה 130 גרם
- 1/2 כוס עמילן תפו"א 70 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 150 גרם
- 1.5 כפית קסנטן גאם 7-8 גרם
- 1 כף סיבים תזונתיים 10 גר'
- 1 כף שמרים יבשים 10 גר' או 30 גר' שמרים טריים
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1.5 כוסות מים
- 3-4 עגבניות או קופסה קטנה עגבניות שלמות ומקולפות
- 8-10 עגבניות שרי
- 1-2 שיני שום קצוץ לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף מלח 7 גר' - כף שטוחה
- 1 כפית סוכר
- מעט אורגנו עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- מעט בזיליקום עדיף טרי, אפשר גם יבש.
- פלפל חריף לפי הטעם (גם השום מוסיף חריפות)
- שמים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים + הדבש, להוציא את המלח, ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים מחצית מכמות המים
- מוסיפים את המלח ויתר כמות המים
- מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-6-7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
- מכסים את הבצק בשקית (לא ניילון נצמד על מנת שהבצק יוכל לנשום) הבצק צריך לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כ45-60 דקות)
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשניים (במידה ומעדיפים פיצה דקה), מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים על רשת פיצה מקומח. מורחים בעדינות את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ותוספות.
- אופים כ- 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות
- טוחנים את כל החומרים במיקסר, טועמים ומתקנים לפי הצורך. יותר קצר ופשוט מזה אי אפשר...
- מחממים את השמן ומוסיפים את השום הקצוץ. אחרי כחצי דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2-3 דקות על אש בינונית.
- חותכים גס את העגבניות, מוסיפים ומטגנים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את התבלינים, פלפל, מלח וסוכר. מטגנים 2-3 דקות.
- טוחנים הכל במיקסר. טועמים ומתקנים.
תגובות (14)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
posted by יעל on 12/12/2016
אפשר להכין את הבצק גם בשביל סוג של פיתה על הסאג'? (בלי כל התוספות) השאלה אם יצא טעים גם בפני עצמו
posted by שי ללא גלוטן on 12/12/2016
כן, בהחלט.
שי
posted by דנה on 31/03/2017
היי אני מכינה עכשיו את הפיצה.. הבצק אמור להיות דביק ממש לפני ההתפחה?
posted by דנה on 01/04/2017
הכנתי ויצא מדהים! אחרי כמה מתכונים כושלים לפיצה לל"ג, סוף סוף מתכון טעים עם מרקם טוב.
תודה שי!
posted by שי ללא גלוטן on 08/04/2017
תודה 🙂
כייף לשמוע.
שי
posted by קרן on 31/10/2017
אני רוצה להכין את הפיצה וגם את לחם בבוקר ולהכניס לתנור רק בשעות הערב….
מה לעשות עם הבצק?
אפשר להתפיח ולחכות שעות?
לשים בקירור ואז להוציא להתפחה?
משהו אחר?
תודה רבה
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
היי קרן,
את שני הבצקים תתפחי במקרר.
עם הפיצה אין בעיה, כי בסופו של יום את מרדדת את הבצק ותחתית פיצה דקה ולכן נושאה הגובה/התפחה פחות חשוב.
הלחם מעט בעייתי יותר, תעצבי את הצורה בתוך תבנית, תתחילי התפחה של 20-25 דקות מחוץ למקרר והמשך התפחה במקרר.
בהצלחה.
שי.
posted by קובי גנה on 10/12/2017
היי שי, מתכוןנראה מצוין!
האם אפשר להקפיא, אם כן אז באיזה שלב? ובאיזה אופן אתה ממליץ להפשיר?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
היי,
כן בהחלט, אין בעיה להקפיא פיצה.
הכי טוב להקפיא את הבצק לאחר 70% אפיה ובלי שום תוספת (כלומר רק את תחתית הפיצה).
שי
posted by קארין on 31/01/2018
היי שי,
טוב לראות שיש כ"כ הרבה אופציות ללא גלוטן (שאינן מזיקות).
האם ניתן להשתמש לפיצה בקמח טף בהיר או שחובה את הMIX לפי האופציה הראשונה?
תודה,
קארין
posted by שי ללא גלוטן on 10/03/2018
חובה שהיו כמה סוגי קמחים, 100% טף לא יעבוד באותה הצורה.
שי
posted by הדס נצר on 14/06/2018
אני הכנתי מקמח טף בהיר לא אינסטנט.בתבנית שמתי נייר אפיה ומעליה קמח פולנטה על התבנית ושמתי את הבצק מקמח טף.ויצא מעולה…ואת העגבניות ממליצה לבשל יותר ואז לטחון. תודה על המתכון.האם פיצה מקמח טף משמין?
posted by עידית on 26/03/2020
אם אני בוחרת באופציה 2, מה אפשר במקום עמילן תפוא וסיבים תזונתיים? תודה.
posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020
היי עידית,
כל עמילן אחר (קורנפלור, טפיוקה ואפילו אורז לבן).
אפשר לוותר על הסיבים התזונתיים, אם אין.
שי