fbpx

פיצה טף ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

[sg_popup id=”2″ event=”onload”][/sg_popup]פיצה טף ללא גלוטן

הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח (בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש).
פיצה מקמח טף, דוחן, עגבניות טריות, בצל וכו’ הופכת משהו שנחשב ג’אנק פוד (בטח ובטח מה שקונים בחוץ) למשהו בעל ערך תזונתי גבוה וההפך לחלוטין מג’אנק פוד.

לפני שנצלול עמוק עמוק לתוך המתכון, שלוש נקודות חשובות:

1. הרוטב.

כאן אנחנו קצת בבעיה. האם רוטב הפיצה הוא לנו או לילדים?
חייב להודות בבושת פנים, שנכשלתי בחינוך הילדים שלי ורוטב הפיצה המועדף עליהם זה רסק עגבניות, מים, שמן, מלח וזהו! גבינה צהובה מעל ואם הם רוצות להשתולל ולהתפרע אז גם זיתים או תירס.
המתכון כאן יש רוטב עגבניות מושקע, מעט פיקנטי ועשיר בטעמים. אפשר להכינו בגרסה הקצרה והמהירה או בגרסה המעט יותר ארוכה. לדעתי יש הבדל משמעותי בטעמים וכדאי להשקיע כמה דקות בגרסה הארוכה.

2. גבינות.

עוד סיבה נפלא למה לא להזמין פיצה.
הגבינה היא אולי המרכיב היחיד בפיצה שאינו נמצא במזווה ואם כבר הולכים לקנות גבינה צהובה אז באו נתפנק קצת.
המרכיב העיקרי הוא כמובן גבינה צהובה רגילה (נועם/ העמק /גלבוע או כל אחת אחרת) ולה מוסיפים עוד שני סוגי גבינה לפי הטעם.
מומלץ בחום על גבינת עזים/כבשים היות ויש להם טעם דומיננטי וחזק וגבינת עובש המעניקה ריח חריף וטעם ייחודי (רוקפור, גורגונזולה, ברי ועוד רבים וטובים). שוב, כאן כל אחד לפי טעמו.

3. תוספות.

כאן כל אחד יכול להתפרע לפי טעמו: פטריות, טונה, זיתים, אנשובי מה שמתחשק לכם. אל תשכחו שהגבינות מעט דומיננטיות אז צריך למצוא את האיזון הנכון.  דבר אחד שהוא חובה זה עלי בזיליקום טריים (קרועים ביד ולא חתוכים בסכין) ועלי זעתר וכמובן מעט שמן זית.

שי ללא גלוטן

פיצה טף ללא גלוטן
Print Recipe
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן. ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא. הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
פיצה טף ללא גלוטן
Print Recipe
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן. ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא. הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח אופציה -1
קמח אופציה -2
יתר המצרכים
לרוטב
מנות: פיצות דקות
הוראות
בצק
  1. שמים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים + הדבש, להוציא את המלח, ומערבבים כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים
  3. מוסיפים את המלח ויתר כמות המים
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-6-7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
  5. מכסים את הבצק בשקית (לא ניילון נצמד על מנת שהבצק יוכל לנשום) הבצק צריך לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כ45-60 דקות)
  6. לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשניים (במידה ומעדיפים פיצה דקה), מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים על רשת פיצה מקומח. מורחים בעדינות את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ותוספות.
  7. אופים כ- 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות
רוטב - הגרסה הקצרה
  1. טוחנים את כל החומרים במיקסר, טועמים ומתקנים לפי הצורך. יותר קצר ופשוט מזה אי אפשר...
רוטב - הגרסה המושקעת
  1. מחממים את השמן ומוסיפים את השום הקצוץ. אחרי כחצי דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2-3 דקות על אש בינונית.
  2. חותכים גס את העגבניות, מוסיפים ומטגנים עוד 2-3 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים, פלפל, מלח וסוכר. מטגנים 2-3 דקות.
  4. טוחנים הכל במיקסר. טועמים ומתקנים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פיצה טף ללא גלוטן

Comments : 14 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

[sg_popup id=”2″ event=”onload”][/sg_popup]פיצה טף ללא גלוטן

הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח (בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש).
פיצה מקמח טף, דוחן, עגבניות טריות, בצל וכו’ הופכת משהו שנחשב ג’אנק פוד (בטח ובטח מה שקונים בחוץ) למשהו בעל ערך תזונתי גבוה וההפך לחלוטין מג’אנק פוד.

לפני שנצלול עמוק עמוק לתוך המתכון, שלוש נקודות חשובות:

1. הרוטב.

כאן אנחנו קצת בבעיה. האם רוטב הפיצה הוא לנו או לילדים?
חייב להודות בבושת פנים, שנכשלתי בחינוך הילדים שלי ורוטב הפיצה המועדף עליהם זה רסק עגבניות, מים, שמן, מלח וזהו! גבינה צהובה מעל ואם הם רוצות להשתולל ולהתפרע אז גם זיתים או תירס.
המתכון כאן יש רוטב עגבניות מושקע, מעט פיקנטי ועשיר בטעמים. אפשר להכינו בגרסה הקצרה והמהירה או בגרסה המעט יותר ארוכה. לדעתי יש הבדל משמעותי בטעמים וכדאי להשקיע כמה דקות בגרסה הארוכה.

2. גבינות.

עוד סיבה נפלא למה לא להזמין פיצה.
הגבינה היא אולי המרכיב היחיד בפיצה שאינו נמצא במזווה ואם כבר הולכים לקנות גבינה צהובה אז באו נתפנק קצת.
המרכיב העיקרי הוא כמובן גבינה צהובה רגילה (נועם/ העמק /גלבוע או כל אחת אחרת) ולה מוסיפים עוד שני סוגי גבינה לפי הטעם.
מומלץ בחום על גבינת עזים/כבשים היות ויש להם טעם דומיננטי וחזק וגבינת עובש המעניקה ריח חריף וטעם ייחודי (רוקפור, גורגונזולה, ברי ועוד רבים וטובים). שוב, כאן כל אחד לפי טעמו.

3. תוספות.

כאן כל אחד יכול להתפרע לפי טעמו: פטריות, טונה, זיתים, אנשובי מה שמתחשק לכם. אל תשכחו שהגבינות מעט דומיננטיות אז צריך למצוא את האיזון הנכון.  דבר אחד שהוא חובה זה עלי בזיליקום טריים (קרועים ביד ולא חתוכים בסכין) ועלי זעתר וכמובן מעט שמן זית.

שי ללא גלוטן

פיצה טף ללא גלוטן
Print Recipe
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן. ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא. הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
פיצה טף ללא גלוטן
Print Recipe
אצלנו יש מסורת של פיצה ביום שני. כל יום שני בערב ארוחה משפחתית פיצה ללא גלוטן. ממליץ בחום להכין כמות גדולה של רוטב פיצה, לחלק לשקיות קטנות, לאטום טוב ולהקפיא. הרוטב הקפוא יכול לשמש גם רוטב מעולה לפסטה.
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
2 פיצות דקות 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח אופציה -1
קמח אופציה -2
יתר המצרכים
לרוטב
מנות: פיצות דקות
הוראות
בצק
  1. שמים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים + הדבש, להוציא את המלח, ומערבבים כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים
  3. מוסיפים את המלח ויתר כמות המים
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-6-7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
  5. מכסים את הבצק בשקית (לא ניילון נצמד על מנת שהבצק יוכל לנשום) הבצק צריך לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כ45-60 דקות)
  6. לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לשניים (במידה ומעדיפים פיצה דקה), מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים על רשת פיצה מקומח. מורחים בעדינות את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ותוספות.
  7. אופים כ- 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד של 250 מעלות
רוטב - הגרסה הקצרה
  1. טוחנים את כל החומרים במיקסר, טועמים ומתקנים לפי הצורך. יותר קצר ופשוט מזה אי אפשר...
רוטב - הגרסה המושקעת
  1. מחממים את השמן ומוסיפים את השום הקצוץ. אחרי כחצי דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2-3 דקות על אש בינונית.
  2. חותכים גס את העגבניות, מוסיפים ומטגנים עוד 2-3 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים, פלפל, מלח וסוכר. מטגנים 2-3 דקות.
  4. טוחנים הכל במיקסר. טועמים ומתקנים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

14s COMMENTS

14 thoughts

  • יעל
    דצמבר 12, 2016 at 8:07 am

    אפשר להכין את הבצק גם בשביל סוג של פיתה על הסאג’? (בלי כל התוספות) השאלה אם יצא טעים גם בפני עצמו

  • דנה
    מרץ 31, 2017 at 4:40 pm

    היי אני מכינה עכשיו את הפיצה.. הבצק אמור להיות דביק ממש לפני ההתפחה?

  • דנה
    אפריל 1, 2017 at 7:49 pm

    הכנתי ויצא מדהים! אחרי כמה מתכונים כושלים לפיצה לל”ג, סוף סוף מתכון טעים עם מרקם טוב.
    תודה שי!

  • קרן
    אוקטובר 31, 2017 at 7:35 am

    אני רוצה להכין את הפיצה וגם את לחם בבוקר ולהכניס לתנור רק בשעות הערב….
    מה לעשות עם הבצק?
    אפשר להתפיח ולחכות שעות?
    לשים בקירור ואז להוציא להתפחה?
    משהו אחר?
    תודה רבה

    • נובמבר 4, 2017 at 7:54 am

      היי קרן,
      את שני הבצקים תתפחי במקרר.
      עם הפיצה אין בעיה, כי בסופו של יום את מרדדת את הבצק ותחתית פיצה דקה ולכן נושאה הגובה/התפחה פחות חשוב.
      הלחם מעט בעייתי יותר, תעצבי את הצורה בתוך תבנית, תתחילי התפחה של 20-25 דקות מחוץ למקרר והמשך התפחה במקרר.
      בהצלחה.
      שי.

  • קובי גנה
    דצמבר 10, 2017 at 3:31 pm

    היי שי, מתכוןנראה מצוין!

    האם אפשר להקפיא, אם כן אז באיזה שלב? ובאיזה אופן אתה ממליץ להפשיר?

    תודה

    • אפריל 14, 2018 at 1:11 pm

      היי,
      כן בהחלט, אין בעיה להקפיא פיצה.
      הכי טוב להקפיא את הבצק לאחר 70% אפיה ובלי שום תוספת (כלומר רק את תחתית הפיצה).
      שי

  • קארין
    ינואר 31, 2018 at 11:24 am

    היי שי,
    טוב לראות שיש כ”כ הרבה אופציות ללא גלוטן (שאינן מזיקות).
    האם ניתן להשתמש לפיצה בקמח טף בהיר או שחובה את הMIX לפי האופציה הראשונה?
    תודה,
    קארין

    • מרץ 10, 2018 at 3:27 pm

      חובה שהיו כמה סוגי קמחים, 100% טף לא יעבוד באותה הצורה.
      שי

  • הדס נצר
    יוני 14, 2018 at 12:48 pm

    אני הכנתי מקמח טף בהיר לא אינסטנט.בתבנית שמתי נייר אפיה ומעליה קמח פולנטה על התבנית ושמתי את הבצק מקמח טף.ויצא מעולה…ואת העגבניות ממליצה לבשל יותר ואז לטחון. תודה על המתכון.האם פיצה מקמח טף משמין?

  • עידית
    מרץ 26, 2020 at 7:13 pm

    אם אני בוחרת באופציה 2, מה אפשר במקום עמילן תפוא וסיבים תזונתיים? תודה.

    • אפריל 9, 2020 at 4:48 pm

      היי עידית,
      כל עמילן אחר (קורנפלור, טפיוקה ואפילו אורז לבן).
      אפשר לוותר על הסיבים התזונתיים, אם אין.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *