לחם מחמצת חריף עם גרידת לימון
2015-05-16- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
"לחם הנקמה" זהו כינויו של לחם הפלפלים מחמצת ללא גלוטן זה בביתנו.
הכל התחיל בטיול הבת מצווה של הנסיכה הגדולה שלי. היינו בפארק אירופה, במסעדה בסגנון המערב הפרוע. אני והנסיכה הגדולה קיבלנו בהתחלה לחם עם חמאה והנסיכה הקטנה (צליאקית) הזמינה צ'לי קון קרנה (שעועית חריפה עם בשר).
הנסיכה הגדולה מרחה לה בכייף חמאה על הלחם, נתנה ביס גדול מכל הלב ו….אש ותמרות עשן התחילו לצאת מפיה ואזניה! מסתבר שזה היה לחם חריף, לחם פלפל!
הנסיכה הקטנה אובהת אוכל חריף והיא התענגה על הצ'ילי קון קרנה שאכן היה חריף. כמובן שהיא לא הפסיקה להציק לאחותה הגדולה איך היא לא אוכלת חריף ואם היא הייתה יכולה איך היא הייתה טורפת את הלחם פלפל, עם הצ'לי קון קרנה ומקנחת במעט רוטב טבסקו להמתיק את החגיגה….
הלחם הזה נועד לבחון את גבורתה של הנסיכה הקטנה. דיבורים או מעשים, תעמוד במשימה או גם ממנה אש, תמרות עשן ו 3-4 ליטר מים ילווה את הארוחה?
מבטיח שהיה משעשע….
ועכשיו לעסק…
כמה נקודות חשובות לפני מתחילים.
1. הבצק יוצא יחסית רטוב ואינו ניתן לעיצוב מחוץ לתבנית. ככה הלחם יוצא הרבה יותר אוורירי. מי שבכל זאת רוצה לעצב צורה אחרת (נניח עגולה) אז יש להוריד כ- 50 מ"ל מים או להוסיף 1/2 כוס קמח דורה לבנה.
2. רמת החריפות תלויה כמובן בפלפל וניתן לשחק עם הכמות ועם רמת החריפות. אני אוהב את הלחם מאוד חריף, לכן אני משתמש בפלפל מאוד מאוד חריף. איש איש הישר בעיניו יעשה.
3. גרידת לימון. מדובר בלחם מחמצת, אז בשביל מה צריך עוד חמיצות מלימון??? ובכן גרידת הלימון נותנת מעט מרירות, אבל מעל הכל ריח נפלא. ממש, אבל ממש לא לוותר.
שי ללא גלוטן
- 350 גרם שאור אורז מלא
- 250 גרם קמח דורה לבנה
- 300 גרם קמח טפיוקה ניתן להמיר מחצית מהכמות לעמילן תפו"א
- 400 מ"ל מים קרים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1-1.5 כף פלפל חריף טחון גס - רמת החריפות לפי הטעם
- גרידת לימון לימון בינוני/גדול
- יוצקים לקערת המיקסר את המים + כל החומרים למעט השמן והמלח.
- לשים במהירות נמוכה 7-8 דקות ומוסיפים את המלח + שמן.
- מגבירים מהירות ולשים עוד 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד.
- מעבירים לקערת פלסטיק, מכסים בניילון (לא נצמד!) ומתפיחים כשעתיים בטמפ' החדר
- מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, לשים ומעבירים לתבנית (הבצק מאוד רטוב, לכן חייבים להתפיח בתוך תבנית)
- מתפיחים בטמפ' החדר כ- 6-7 שעות!
- מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט מה טוב. שמים כלי עם מעט מים ליצירת אדים (כלי מתאים לתנור, כמובן)
- אופים כ-35 דקות. מנמיכים את החום ל -210 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
- מצננים היטב היטב היטב על רשת צינון.
** הכלים באדיבות קרן טיבי, אמנית כלי קרמיקה **
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe