מחמצת הפתעות….
2015-12-13- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
עוד לחם נפלא שנולד בטעות.
לחם הזה יש שתי גרסאות, גרסת המחמצת והגרסה הרגילה.
הכל התחיל בהכנות לסדנת אפיה ללא גלוטן. הכנתי כמות גדולה מידי של תוספות לפוקצ'ה (ירקות מוקפצים עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר).
היות ודברים טובים לא זורקים….אז מהר מאוד נולדו שני אחים נפלאים.
1. לחם מחמצת עם ירקות מוקפצים.
2. לחם רגיל עם ירקות מוקפצים.
על מה ולמה השם "לחם הפתעה" כי מה שיש בפנים יכול להיות כל דבר. אני הקפצתי רצועות גזר, בצל, קישוא, עגבניות שרי ופלפל צהוב עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר.
כל אחד יכול להקפיץ מה שהוא אוהב.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
לבצק
- 150 גרם מחמצת אורז מלא
- 150 גרם קמח דוחן או דורה לבנה
- 50 גרם עמילן טפיוקה
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 150-200 מ"ל מים קרים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
ירקות מוקפצים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 יחידה בצל בינוני קצוץ לרצועות דקות
- 1 יחידה קישוא קצוץ לרצועות
- 1 יחידה גזר מקולף עם קולפן לרצועות
- 1 יחידה פלפל צהוב קטן - בינוני
- 5-7 יחידות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מנות: תבנית קטנה
הוראות
ירקות מוקפצים
- מחממים מעט את השמן בתוך ווק, מוסיפים בזהירות את כל הירקות למעט עשבי תיבול(זעתר, בזיליקום, רוזמרין) אלא אם מדובר בעלים יבשים
- מקפיצים על אש גבוהה עד שהירקות מקבלים גוון זהוב.
- מוסיפים את עשבי התיבול ומקפיצים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
הבצק
- יוצקים לקערת המיקסר את המים + כל החומרים למעט המלח.
- לשים במהירות בינונית 7-8 דקות ומוסיפים את המלח.
- לשים עוד 3-4 דקות.
- מנמיכים את מהירות הלישה למינימום ומוסיפים הירקות המוקפצים. חשוב!!! הירקות חייבים להיות בטמפ' החדר או קרים. בשום אופן לא חמים.
- לשים / מערבבים כחצי דקה. אם נלוש יותר מידי הירקות יקרעו ולא נרגיש אותם בלחם. על מנת לא לקרוע אותם יש ללוש מעט ואם הבצק והירקות לא התאחדו מספיק יש להמשיך את הערבוב באופן ידני עם מרית.
- מתפיחים עד הכפלת הנפח. התפחה בעזרת מחמצת לוקחת הרבה מאוד זמן. בחורף כ- 16 עד 18 שעות ובקיץ כ- 12 עד 14 שעות תלוי בחוזק של המחמצת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות כ- 25 דקות. מנמיחים את החום ל 200 מעלות ואופים עוד כ 15 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by אהוד on 02/03/2019
האם תערובת מחמצת ניתן להתפיח בארגז אדים?
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי אוהד.
קצת בעייתי היות והמחמצת צריכה הרבה יותר זמן תפיחה ולא הייתי שם את הלחם כמה שעות בתוך ארגז אדים.
אתה יכול לשעה הראשונה לשי בארגז אדים ואז להוציא להמשך ההתפחה.
שי