Loader

מחמצת הפתעות….

2015-12-13

עוד לחם נפלא שנולד בטעות.

לחם הזה יש שתי גרסאות, גרסת המחמצת והגרסה הרגילה.
הכל התחיל בהכנות לסדנת אפיה ללא גלוטן. הכנתי כמות גדולה מידי של תוספות לפוקצ'ה (ירקות מוקפצים עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר).
היות ודברים טובים לא זורקים….אז מהר מאוד נולדו שני אחים נפלאים.
1. לחם מחמצת עם ירקות מוקפצים.
2. לחם רגיל עם ירקות מוקפצים.

על מה ולמה השם "לחם הפתעה" כי מה שיש בפנים יכול להיות כל דבר. אני הקפצתי רצועות גזר, בצל, קישוא, עגבניות שרי ופלפל צהוב עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר.
כל אחד יכול להקפיץ מה שהוא אוהב.

בתאבון

שי ללא גלוטן

מחמצת הפתעות....
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קטנה 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30 דקות 10 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קטנה 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30 דקות 10 שעות
מחמצת הפתעות....
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קטנה 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30 דקות 10 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קטנה 35 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30 דקות 10 שעות
מרכיבים
ירקות מוקפצים
מנות: תבנית קטנה
הוראות
ירקות מוקפצים
  1. מחממים מעט את השמן בתוך ווק, מוסיפים בזהירות את כל הירקות למעט עשבי תיבול(זעתר, בזיליקום, רוזמרין) אלא אם מדובר בעלים יבשים
  2. מקפיצים על אש גבוהה עד שהירקות מקבלים גוון זהוב.
  3. מוסיפים את עשבי התיבול ומקפיצים עוד 2-3 דקות
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
הבצק
  1. יוצקים לקערת המיקסר את המים + כל החומרים למעט המלח.
  2. לשים במהירות בינונית 7-8 דקות ומוסיפים את המלח.
  3. לשים עוד 3-4 דקות.
  4. מנמיכים את מהירות הלישה למינימום ומוסיפים הירקות המוקפצים. חשוב!!! הירקות חייבים להיות בטמפ' החדר או קרים. בשום אופן לא חמים.
  5. לשים / מערבבים כחצי דקה. אם נלוש יותר מידי הירקות יקרעו ולא נרגיש אותם בלחם. על מנת לא לקרוע אותם יש ללוש מעט ואם הבצק והירקות לא התאחדו מספיק יש להמשיך את הערבוב באופן ידני עם מרית.
  6. מתפיחים עד הכפלת הנפח. התפחה בעזרת מחמצת לוקחת הרבה מאוד זמן. בחורף כ- 16 עד 18 שעות ובקיץ כ- 12 עד 14 שעות תלוי בחוזק של המחמצת.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות כ- 25 דקות. מנמיחים את החום ל 200 מעלות ואופים עוד כ 15 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (2)

  1. posted by אהוד on 02/03/2019

    האם תערובת מחמצת ניתן להתפיח בארגז אדים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020

      היי אוהד.
      קצת בעייתי היות והמחמצת צריכה הרבה יותר זמן תפיחה ולא הייתי שם את הלחם כמה שעות בתוך ארגז אדים.
      אתה יכול לשעה הראשונה לשי בארגז אדים ואז להוציא להמשך ההתפחה.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה