עוגיות שוקולד מושלגות
2014-11-02- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן
לעוגיות המושלגות יש לא מעט שמות, עוגיות שלגייה, עוגיות מושלגות, עוגיות שלג ועוד ועוד ועוד.
דבר אחר בטוח כולם בסך הכל אותה הגברת עם שינוי אדרת, השם שונה אבל הבסיס זהה.
דבר אחר בטוח כולם בסך הכל אותה הגברת עם שינוי אדרת, השם שונה אבל הבסיס זהה.
גם העוגיות המושלגות ללא גלוטן הם זהות מאוד למקור רק עם שינוי קטן בקמחים שלדעתי עושה אותם טעימות יותר.
מומלץ מאוד להעשיר את הקמחים בקמח שקדים ובכל מקרה, כמו בכל המתכונים שלי, ניתן להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת "שי של הטבע"( ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" או בתערובת מיקס טף מסדרת "שי של הטבע". תערובת לבצק דק, לא תתאים למתכון זה) או לערבב את הקמחים לבד (אופציה 2).
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 150 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע או תערובת מיקס טף
- 150 גרם קמח שקדים אם אין, ניתן להכין רק מאחת מהתערובות (300 גרם)
קמח - אופציה 2
- 50 גר' קמח דוחן 1/4 כוס
- 100 גר' קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 150 גר' קמח שקדים 2 כוסות
יתר המצרכים
- 350 גר' שוקולד מריר לפחות 60% קקאו
- 10 גרם אבקת אפייה שקית
- 50 גר' חמאה
- 3 ביצים
- 100 גר' סוכר כחצי כוס
- 3 כפות אלכוהול ליקר/ברנדי/ – יש לשים לב להשתמש באלכוהול נקי מגלוטן
- סוכר בצלחת עמוקה - לציפוי
- אבקת סוכר בצלחת עמוקה - לציפוי
מנות: יחידות
הוראות
- ממסים בבן מרי את השוקולד עם החמאה.
- מקציפים כחמש דקות במיקסר על מהירות גבוה את הביצים והסוכר.
- מקפלים את קצף הביצים והסוכר לשוקולד המומס ומוסיפים את הליקר.
- מערבבים בקערה את הקמחים (אופציה 1 או 2 )+ אבקת אפייה+ קמח שקדים ומקפלים את הכל לתערובת. תתקבל בלילה נוזלית. אין מה לדאוג זה בסדר.
- מכסים את הבלילה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או למקפיא עד שהתערובת מתקשה.
- יוצרים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג (4-5 ס"מ). מגלגלים את הכדור בצלחת הסוכר ולאחר מכאן בצלחת אבקת הסוכר. * אם רוצים ציפוי מסיבי יותר של אבקת סוכר, ממתינים 2-3 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר, היות וחלק מאבקת הסוכר נספג בכדור.
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 190 מעלות במשך 8 דקות. העוגיות ישתטחו וייסדקו וגם כאן אין מה לדאוג, זה בסדר.
- מצננים לחלוטין (ואז הם מתקשות) ובתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגיות שוקולד מושלגות
2014-11-02- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
עוגיות שוקולד מושלגות ללא גלוטן
לעוגיות המושלגות יש לא מעט שמות, עוגיות שלגייה, עוגיות מושלגות, עוגיות שלג ועוד ועוד ועוד.
דבר אחר בטוח כולם בסך הכל אותה הגברת עם שינוי אדרת, השם שונה אבל הבסיס זהה.
דבר אחר בטוח כולם בסך הכל אותה הגברת עם שינוי אדרת, השם שונה אבל הבסיס זהה.
גם העוגיות המושלגות ללא גלוטן הם זהות מאוד למקור רק עם שינוי קטן בקמחים שלדעתי עושה אותם טעימות יותר.
מומלץ מאוד להעשיר את הקמחים בקמח שקדים ובכל מקרה, כמו בכל המתכונים שלי, ניתן להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת "שי של הטבע"( ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" או בתערובת מיקס טף מסדרת "שי של הטבע". תערובת לבצק דק, לא תתאים למתכון זה) או לערבב את הקמחים לבד (אופציה 2).
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 150 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע או תערובת מיקס טף
- 150 גרם קמח שקדים אם אין, ניתן להכין רק מאחת מהתערובות (300 גרם)
קמח - אופציה 2
- 50 גר' קמח דוחן 1/4 כוס
- 100 גר' קמח טפיוקה 3/4 כוס
- 150 גר' קמח שקדים 2 כוסות
יתר המצרכים
- 350 גר' שוקולד מריר לפחות 60% קקאו
- 10 גרם אבקת אפייה שקית
- 50 גר' חמאה
- 3 ביצים
- 100 גר' סוכר כחצי כוס
- 3 כפות אלכוהול ליקר/ברנדי/ – יש לשים לב להשתמש באלכוהול נקי מגלוטן
- סוכר בצלחת עמוקה - לציפוי
- אבקת סוכר בצלחת עמוקה - לציפוי
מנות: יחידות
הוראות
- ממסים בבן מרי את השוקולד עם החמאה.
- מקציפים כחמש דקות במיקסר על מהירות גבוה את הביצים והסוכר.
- מקפלים את קצף הביצים והסוכר לשוקולד המומס ומוסיפים את הליקר.
- מערבבים בקערה את הקמחים (אופציה 1 או 2 )+ אבקת אפייה+ קמח שקדים ומקפלים את הכל לתערובת. תתקבל בלילה נוזלית. אין מה לדאוג זה בסדר.
- מכסים את הבלילה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או למקפיא עד שהתערובת מתקשה.
- יוצרים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג (4-5 ס"מ). מגלגלים את הכדור בצלחת הסוכר ולאחר מכאן בצלחת אבקת הסוכר. * אם רוצים ציפוי מסיבי יותר של אבקת סוכר, ממתינים 2-3 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר, היות וחלק מאבקת הסוכר נספג בכדור.
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 190 מעלות במשך 8 דקות. העוגיות ישתטחו וייסדקו וגם כאן אין מה לדאוג, זה בסדר.
- מצננים לחלוטין (ואז הם מתקשות) ובתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe