הבלינצ’ס של סבתא דבורה

2014-11-02
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

בלינצ’ס ללא גלוטן

סבתא דבורה התברכה בנכדים ונינים. לשתי נכדות יש צליאק (ולאחר מכן גם הנסיכה שלי הצטרפה לחגיגה והפכה לנינה עם צליאק).
המטבח של סבתא דבורה היה שם דבר. תמיד היה בו אוכל וכל הנכדים חגגו במטבח של סבתא דבורה.
כמובן שסבתא דבורה לא קיפחה אף נכד או נכדה גם לא את הצליאקים.
טעמו המופלא של הבלינצ’קס, כפי שהיא קרא לו,חקוק בזכרנו של כל נכד ונכדה, כל נין ונינה. ניסיונות רבים היו לחקות את הבלינצ’קס של סבתא דבורה. אבל כנראה שלידיים העושות אין תחליף.
כמו בכל המתכונים גם יש אופציה לערבוב קמחי מקור באופן עצמאי או שימוש בתערובות של “שי של הטבע”.
במתכון זה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע.

חג שבועות שמח.

שי ללא גלוטן

 

הבלינצ'קס של סבתא דבורה
Print Recipe
הבלינצ'קס של סבתא דבורה
Print Recipe
מרכיבים
קמח אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מילוי גבינה
מילוי רסק תפוחי עץ
מנות:
הוראות
בלינצ'ס
  1. מערבבים את הקמחים ומלח.
  2. מוסיפים מים קרים עד קבלת מרקם כמו יוגורט.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שיהיה חלק לגמרי.
  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת. כאשר השמן חם מוסיפים אותו לבלילה ומערבבים היטב.
  5. יוצקים מהבלילה למחבת החמה (אין צורך לשמן) ומטגנים משני הצדדים.
למילוי גבינה
  1. מכינים את האינסטנד פודינג לפי הוראות היצרן.
  2. מוסיפים את הגבינה וסוכר הווניל לפי הטעם.
רסק תפוחי עץ
  1. מבשלים תפוחי עץ גראנד או סמיט ירוק קלופים וחתוכים.
  2. מוסיפים מעט מים + מעט קינמון.
  3. מעבירים לאש נמוכה עד התרכחות.
  4. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
  5. מקררים ומרסקים עם בלנדר.
הרכבת המנה
  1. שמים בנדיבות מילוי גבינה על בלינצ'ס המוכן ומגלגלים.
  2. מטגנים קלות עם חמאה לפני ההגשה.
  3. יוצקים מעל רסק תפוחים ומגישים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

Comment (1)

  1. posted by אביטל on דצמבר 26, 2015

    תודה על המתכונים הנפלאים! במה אפשר להחליף את קמח קונדיטור? קמח תפו”א מתאים?

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

הבלינצ’ס של סבתא דבורה

2014-11-02
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

בלינצ’ס ללא גלוטן

סבתא דבורה התברכה בנכדים ונינים. לשתי נכדות יש צליאק (ולאחר מכן גם הנסיכה שלי הצטרפה לחגיגה והפכה לנינה עם צליאק).
המטבח של סבתא דבורה היה שם דבר. תמיד היה בו אוכל וכל הנכדים חגגו במטבח של סבתא דבורה.
כמובן שסבתא דבורה לא קיפחה אף נכד או נכדה גם לא את הצליאקים.
טעמו המופלא של הבלינצ’קס, כפי שהיא קרא לו,חקוק בזכרנו של כל נכד ונכדה, כל נין ונינה. ניסיונות רבים היו לחקות את הבלינצ’קס של סבתא דבורה. אבל כנראה שלידיים העושות אין תחליף.
כמו בכל המתכונים גם יש אופציה לערבוב קמחי מקור באופן עצמאי או שימוש בתערובות של “שי של הטבע”.
במתכון זה השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע.

חג שבועות שמח.

שי ללא גלוטן

 

הבלינצ'קס של סבתא דבורה
Print Recipe
הבלינצ'קס של סבתא דבורה
Print Recipe
מרכיבים
קמח אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מילוי גבינה
מילוי רסק תפוחי עץ
מנות:
הוראות
בלינצ'ס
  1. מערבבים את הקמחים ומלח.
  2. מוסיפים מים קרים עד קבלת מרקם כמו יוגורט.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שיהיה חלק לגמרי.
  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת. כאשר השמן חם מוסיפים אותו לבלילה ומערבבים היטב.
  5. יוצקים מהבלילה למחבת החמה (אין צורך לשמן) ומטגנים משני הצדדים.
למילוי גבינה
  1. מכינים את האינסטנד פודינג לפי הוראות היצרן.
  2. מוסיפים את הגבינה וסוכר הווניל לפי הטעם.
רסק תפוחי עץ
  1. מבשלים תפוחי עץ גראנד או סמיט ירוק קלופים וחתוכים.
  2. מוסיפים מעט מים + מעט קינמון.
  3. מעבירים לאש נמוכה עד התרכחות.
  4. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
  5. מקררים ומרסקים עם בלנדר.
הרכבת המנה
  1. שמים בנדיבות מילוי גבינה על בלינצ'ס המוכן ומגלגלים.
  2. מטגנים קלות עם חמאה לפני ההגשה.
  3. יוצקים מעל רסק תפוחים ומגישים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe