fbpx

לחמניות בית ספר

Comments : 37 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר. אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר…. אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד"כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון. הבצק הוא כמובן אותו בצק. גם במתכון זה, אני שמח לחלוק את שתי אופציות הקמחים הקיימות. שימוש בקמחי מקור בעלי ערך תזונתי גבוה ביותר מסדרת "שי של הטבע" או שימוש בקמח רב תכליתי, מסדרת "שי של הטבע" המורכב אף הוא מקמחי מקור, דלי נתרן ואחוז מינימלי של עמילן. בהצלחה

שי ללא גלוטן

לחמניות בית ספר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
לחמניות בית ספר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: לחמניות
הוראות
  1. מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
  2. מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים.
  4. מוסיפים את המלח והשמן.
  5. לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  6. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות - תלויה בטמפרטורה).
  7. לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי. ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר.
  8. מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.
  9. מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
  10. מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות. בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות.
  11. מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.
  12. אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.
  13. בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

37s COMMENTS

37 thoughts

  • ענת
    פברואר 8, 2016 at 12:13 pm

    שלום שי.
    יש לי שמרים טריים בבית (בקובייה). האם אפשר להשתמש בהם? ואם כן- כמה גרם?
    תודה, ענת

    • פברואר 9, 2016 at 5:16 pm

      היי.
      בהחלט ניתן להשתמש בשמרים טריים.
      הכלל אומר שצריך להכפיל את כמות השמרים הטריים פי 3 משמרים יבשים (ולחלק בשלוש אם יש מתכון שבו מצויין שמרים טריים).
      כלומר במתכון הזה 15 גרם שמרים יבשיים שווים ל- 45 גרם שמריים טריים.

  • מיטל וקנין
    מרץ 2, 2016 at 9:40 am

    שלום שי. היכן ניתן למצוא את התבניות לאפיית לחמניות ביס…כפי שמוצג במתכון (האדומה)?

    • מרץ 3, 2016 at 7:27 pm

      ניתן להשיג בחנויות מקצועיות כגון ארגל ומיסטרל הנמצאות ליד בלומפילד ביפו.
      אני בטוח שגם בחנויות "בוטיק" כגון פור שף , לגעת באוכל וכו' ניתן למצא תבניות יעודיות ללחמניות שהם יותר ביתיים ופחות לתעשיה.

  • מיטל וקנין
    מרץ 2, 2016 at 9:40 am

    לחמניות בית ספר…לא לחמניית ביס (-:

  • מיטל וקנין
    מרץ 5, 2016 at 8:52 am

    שלום שוב, אני לא מוצאת באתר שלך מתכון לחלות של שבת. האם המתכון הזה יתאים.?
    בנוסף, לפי מה שאני רואה המתכונים לערבובי קמחים אצלך הם ביחס של 1/3 עמילן בערך.. ו- 2/3 קמחים. לי מאוד מפריע הטעם העמילני שיש למוצרים הסופיים בקמחים הרגילים שיש בשוק (בערך 50 אחוז עמילן). האם כאן מתקבלת תוצאה שונה במרקם ובטעם? תמיד בסוף יש לזה טעם של קמח קונדיטור שנוטה להתפורר (עמילן עמילן עמילן) שאליו אני בכלל לא מתקרבת.

    • מרץ 6, 2016 at 8:36 pm

      היי מיטל.
      רוב הקמחים בשוק יש בהם יותר מ-50% עמילן, במתכונים שלי (וגם בשני הקמחים שיצאו לשוק חודש שעבר) יש, כמו שציינת, באזור ה- 1/3 עמילן.
      הבדל נוסף ומהותי, שיתר הקמחים (2/3) הם בעצם שילוב של דוחן , דורה, חומוס, עדשים, אורז מלא ולא רק סוג ולכן הטעם והמרקם בהחלט יהיה שונה ממה שאת מכירה.
      רק נותר לי לקוות שזה יהיה שונה לטובה 🙂
      בהצלחה.

  • רבקה
    יוני 1, 2016 at 1:38 pm

    שלום שי,
    רציתי לשאול אם אפשר ללוש את הבצק גם בידיים ולקבל אותן תוצאות?
    ועוד משהו, האם אפשר להשתמש בשניים שלושה ביצים במקום ארבעה חלמונים?
    תודה

    • יוני 10, 2016 at 8:57 pm

      היי,
      לישה בידיים היא מעט בעייתית כי הבצק צריך להיות יחסית רטוב. לישה בידיים תגרום לך להוסיף כל הזמן קמח ויתקבלו לחמניות מעט יבשות.
      לגבי הביצים, אפשר אבל שוב, זה יפגע מעט במרקם. אם זה ממש קריטי מבחינתך, אז אפשר.
      שי.

  • לירי
    אוגוסט 25, 2016 at 4:29 pm

    היי
    האם אפשר להשתמש בקמח אחר במקום דורה לבנה?

    • אוגוסט 26, 2016 at 8:31 am

      היי,
      אפשר להשתמש בכל קמח שתרצי שאינו עמילן וכמובן להתחשב בטעם (כלומר אם תשתמשי בקמח חומוס, תקבלי טעם חומוס, עדשים נקבל טעם של עדשים וכו').
      שי

  • ענת
    ספטמבר 2, 2016 at 3:33 am

    הי שי, האם יש אפשרות לטבען את המרשם?

    • ספטמבר 3, 2016 at 10:00 am

      בהחלט.
      אפשר לוותר על הביצה והחלמונים, להמיר 2-3 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.
      נקבל מרקם קצת יותר יבש ופחות "עוגתי", אבל עדיין טעימות ורכות.

      שי

  • נעמה
    אוקטובר 2, 2016 at 7:02 am

    הי שי, האם המתכון הזה מתאים גם לחלות?
    תודה

  • סוני בנימין
    נובמבר 7, 2016 at 8:26 pm

    שלום, מבקשת לדעת מאיפה אפשר לרכוש את תבנית האפייה של הלחמניות המופיעות בתצלום.
    תודה

    • נובמבר 17, 2016 at 9:56 pm

      יש חנות בשם "פילבו" ברחוב החלוצים בת"א.
      מעולם לא קניתי שם, אבל קיבלתי המלצות והבנתי שיש להם סחורה איכותית.
      מוזמנת לנסות ואשמח לעדכון.
      שי ללא גלוטן

  • ברניס
    נובמבר 15, 2016 at 2:53 pm

    מהן הכמויות לחבילה של 500 גרם קמח רב תכליתי?

    • נובמבר 17, 2016 at 9:23 pm

      יש לשים 60% מיתר המצרכים לחבילה של 500 גרם
      שי.

  • שקד
    ינואר 10, 2017 at 8:46 pm

    שלום, רציתי לדעת האם את הלישה השניה עושים במקסר או ביד? הלחמניות יהיו אווריריות אחרי הקפאה?

    • ינואר 16, 2017 at 7:30 pm

      מיקסר.
      הבצקים שלנו מאוד רטובים ולכן אי אפשר לעבוד ביד.

  • גבריאלה
    ינואר 10, 2017 at 11:19 pm

    אפשר בבקשה לכתוב בכוסות ולא רק בגרמים? אני לא מצליחה לדעת את הכמויות ככה..

    • ענבל
      יולי 16, 2020 at 3:23 pm

      מתכון מדוייק יופיע תמיד בגרמים. ממליצה לך לקנות משקל ביתי ולהיעזר בו באפייה, גם נוח וחוסך זמן, במקום למדוד כוסות מוזגים ישר לקערה תוך שקילה.

  • ליאור
    פברואר 14, 2017 at 8:08 pm

    יצא מצוייין!!! סוף סוף מתכון שמצליח 🙂 תודה!!

  • איה
    מרץ 1, 2017 at 11:34 am

    שי שלום. המתכון מצויין!! הבן שלי מאוד אהב אחרי הרבה נסיונות של לחמים אחרים שנזרקו לפח בזה אחר זה. אני אשמח לדעת איך אתה ממליץ לשמור אותן טריות לאורך זמן. ניסיתי להקפיא בעודן חמות, אך גם בחימום וגם בהפשרה הלחמניה היתה יבשה.
    תודה:)

    • מרץ 3, 2017 at 7:36 pm

      תודה! כייף לשמוע שהבן שלך אהב אותם.
      לגבי ההקפאה.
      איך הפשרת את הלחמניות?
      ממליץ על הפשרה איטית ולא במיקרו.
      שי.

  • ליאור
    מרץ 4, 2017 at 11:20 am

    הי שי, שאלה, מה אתה עושה על החלבונים שנשארים? האם יהיה נוראי להוסיף אותם לבצק? תודה!

  • טניה
    אפריל 18, 2017 at 10:41 am

    אפשר להכין את הלחמניות גם עם הקמחים האחרים שלך? או לערבב חצי חצי?

    • מאי 28, 2017 at 5:56 pm

      היי טניה.
      בהחלט, ערבוב קמחים שלי יתן תוצאה נפלא.
      שי.

  • מרים
    אוקטובר 29, 2018 at 11:25 am

    שי שלום, האם יש תחליף ביצה שיתן ללחמניות טעם דומה?

    • נובמבר 3, 2018 at 12:29 pm

      היי,
      כן בהחלט.
      את יכולה להשתמש ברסק תפוחי עץ.
      יוצא מושלם!!
      שי

  • יורם
    פברואר 13, 2019 at 8:26 pm

    שלום, אין לי עמלים תפו"א. על איזה קמח היית ממליץ כתחליף?

    • פברואר 17, 2019 at 12:47 am

      שלום,
      עמילן אפשר להחליף בעמילן, כלומר בטפיוקה או קורנפלור.
      שי

  • שרונה
    מרץ 10, 2019 at 7:52 pm

    הי שי, האם ניתן להשתמש בקמח אורז רגיל במקום מלא ?
    תודה

  • ענבל
    יולי 16, 2020 at 3:25 pm

    הי, האם ניתן לאפות לחמניות גם אם אין לי תבנית יעודית? או שהבצק נוזלי והן לא יחזיקו מעמד. לחלופין, אם אאפה בתבנית אינגליש קייק גדולה, כדי לקבל לחם, האם לדעתך זה יתאים? תודה רבה על המתכון הזה ועל כל השאר. אגב, הכנו פיצה טף שלך ויצא מצויין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחמניות בית ספר

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר.
אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר….

אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד"כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון.
הבצק הוא כמובן אותו בצק.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

לחמניות בית ספר

Print Recipe

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

לחמניות בית ספר

Print Recipe

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מרכיבים
קמח – אופציה 1

קמח – אופציה 2

יתר המרכיבים


מנות: לחמניות

הוראות
  1. מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר

  2. מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.

  3. מוסיפים בהדרגה את המים.

  4. מוסיפים את המלח והשמן.

  5. לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.

  6. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות – תלויה בטמפרטורה).

  7. לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי.
    ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר.

  8. מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.

  9. מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.

  10. מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות.
    בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות.

  11. מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.

  12. אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.

  13. בתאבון 🙂

שתף את המתכון

Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.