fbpx

לחמניות בית ספר

2016-01-30
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר. אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר…. אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד”כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון. הבצק הוא כמובן אותו בצק. גם במתכון זה, אני שמח לחלוק את שתי אופציות הקמחים הקיימות. שימוש בקמחי מקור בעלי ערך תזונתי גבוה ביותר מסדרת “שי של הטבע” או שימוש בקמח רב תכליתי, מסדרת “שי של הטבע” המורכב אף הוא מקמחי מקור, דלי נתרן ואחוז מינימלי של עמילן. בהצלחה

שי ללא גלוטן

לחמניות בית ספר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
לחמניות בית ספר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המרכיבים
מנות: לחמניות
הוראות
  1. מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
  2. מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים.
  4. מוסיפים את המלח והשמן.
  5. לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  6. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות - תלויה בטמפרטורה).
  7. לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי. ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר.
  8. מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.
  9. מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
  10. מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות. בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות.
  11. מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.
  12. אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.
  13. בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (37)

  1. posted by ענת on פברואר 8, 2016

    שלום שי.
    יש לי שמרים טריים בבית (בקובייה). האם אפשר להשתמש בהם? ואם כן- כמה גרם?
    תודה, ענת

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 9, 2016

      היי.
      בהחלט ניתן להשתמש בשמרים טריים.
      הכלל אומר שצריך להכפיל את כמות השמרים הטריים פי 3 משמרים יבשים (ולחלק בשלוש אם יש מתכון שבו מצויין שמרים טריים).
      כלומר במתכון הזה 15 גרם שמרים יבשיים שווים ל- 45 גרם שמריים טריים.

        הגב
  2. posted by מיטל וקנין on מרץ 2, 2016

    שלום שי. היכן ניתן למצוא את התבניות לאפיית לחמניות ביס…כפי שמוצג במתכון (האדומה)?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 3, 2016

      ניתן להשיג בחנויות מקצועיות כגון ארגל ומיסטרל הנמצאות ליד בלומפילד ביפו.
      אני בטוח שגם בחנויות “בוטיק” כגון פור שף , לגעת באוכל וכו’ ניתן למצא תבניות יעודיות ללחמניות שהם יותר ביתיים ופחות לתעשיה.

        הגב
  3. posted by מיטל וקנין on מרץ 2, 2016

    לחמניות בית ספר…לא לחמניית ביס (-:

      הגב
  4. posted by מיטל וקנין on מרץ 5, 2016

    שלום שוב, אני לא מוצאת באתר שלך מתכון לחלות של שבת. האם המתכון הזה יתאים.?
    בנוסף, לפי מה שאני רואה המתכונים לערבובי קמחים אצלך הם ביחס של 1/3 עמילן בערך.. ו- 2/3 קמחים. לי מאוד מפריע הטעם העמילני שיש למוצרים הסופיים בקמחים הרגילים שיש בשוק (בערך 50 אחוז עמילן). האם כאן מתקבלת תוצאה שונה במרקם ובטעם? תמיד בסוף יש לזה טעם של קמח קונדיטור שנוטה להתפורר (עמילן עמילן עמילן) שאליו אני בכלל לא מתקרבת.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 6, 2016

      היי מיטל.
      רוב הקמחים בשוק יש בהם יותר מ-50% עמילן, במתכונים שלי (וגם בשני הקמחים שיצאו לשוק חודש שעבר) יש, כמו שציינת, באזור ה- 1/3 עמילן.
      הבדל נוסף ומהותי, שיתר הקמחים (2/3) הם בעצם שילוב של דוחן , דורה, חומוס, עדשים, אורז מלא ולא רק סוג ולכן הטעם והמרקם בהחלט יהיה שונה ממה שאת מכירה.
      רק נותר לי לקוות שזה יהיה שונה לטובה 🙂
      בהצלחה.

        הגב
  5. posted by רבקה on יוני 1, 2016

    שלום שי,
    רציתי לשאול אם אפשר ללוש את הבצק גם בידיים ולקבל אותן תוצאות?
    ועוד משהו, האם אפשר להשתמש בשניים שלושה ביצים במקום ארבעה חלמונים?
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 10, 2016

      היי,
      לישה בידיים היא מעט בעייתית כי הבצק צריך להיות יחסית רטוב. לישה בידיים תגרום לך להוסיף כל הזמן קמח ויתקבלו לחמניות מעט יבשות.
      לגבי הביצים, אפשר אבל שוב, זה יפגע מעט במרקם. אם זה ממש קריטי מבחינתך, אז אפשר.
      שי.

        הגב
  6. posted by לירי on אוגוסט 25, 2016

    היי
    האם אפשר להשתמש בקמח אחר במקום דורה לבנה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אוגוסט 26, 2016

      היי,
      אפשר להשתמש בכל קמח שתרצי שאינו עמילן וכמובן להתחשב בטעם (כלומר אם תשתמשי בקמח חומוס, תקבלי טעם חומוס, עדשים נקבל טעם של עדשים וכו’).
      שי

        הגב
  7. posted by ענת on ספטמבר 2, 2016

    הי שי, האם יש אפשרות לטבען את המרשם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 3, 2016

      בהחלט.
      אפשר לוותר על הביצה והחלמונים, להמיר 2-3 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.
      נקבל מרקם קצת יותר יבש ופחות “עוגתי”, אבל עדיין טעימות ורכות.

      שי

        הגב
  8. posted by נעמה on אוקטובר 2, 2016

    הי שי, האם המתכון הזה מתאים גם לחלות?
    תודה

      הגב
  9. posted by סוני בנימין on נובמבר 7, 2016

    שלום, מבקשת לדעת מאיפה אפשר לרכוש את תבנית האפייה של הלחמניות המופיעות בתצלום.
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 17, 2016

      יש חנות בשם “פילבו” ברחוב החלוצים בת”א.
      מעולם לא קניתי שם, אבל קיבלתי המלצות והבנתי שיש להם סחורה איכותית.
      מוזמנת לנסות ואשמח לעדכון.
      שי ללא גלוטן

        הגב
  10. posted by ברניס on נובמבר 15, 2016

    מהן הכמויות לחבילה של 500 גרם קמח רב תכליתי?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 17, 2016

      יש לשים 60% מיתר המצרכים לחבילה של 500 גרם
      שי.

        הגב
  11. posted by שקד on ינואר 10, 2017

    שלום, רציתי לדעת האם את הלישה השניה עושים במקסר או ביד? הלחמניות יהיו אווריריות אחרי הקפאה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 16, 2017

      מיקסר.
      הבצקים שלנו מאוד רטובים ולכן אי אפשר לעבוד ביד.

        הגב
  12. posted by גבריאלה on ינואר 10, 2017

    אפשר בבקשה לכתוב בכוסות ולא רק בגרמים? אני לא מצליחה לדעת את הכמויות ככה..

      הגב
    • posted by ענבל on יולי 16, 2020

      מתכון מדוייק יופיע תמיד בגרמים. ממליצה לך לקנות משקל ביתי ולהיעזר בו באפייה, גם נוח וחוסך זמן, במקום למדוד כוסות מוזגים ישר לקערה תוך שקילה.

        הגב
  13. posted by ליאור on פברואר 14, 2017

    יצא מצוייין!!! סוף סוף מתכון שמצליח 🙂 תודה!!

      הגב
  14. posted by איה on מרץ 1, 2017

    שי שלום. המתכון מצויין!! הבן שלי מאוד אהב אחרי הרבה נסיונות של לחמים אחרים שנזרקו לפח בזה אחר זה. אני אשמח לדעת איך אתה ממליץ לשמור אותן טריות לאורך זמן. ניסיתי להקפיא בעודן חמות, אך גם בחימום וגם בהפשרה הלחמניה היתה יבשה.
    תודה:)

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 3, 2017

      תודה! כייף לשמוע שהבן שלך אהב אותם.
      לגבי ההקפאה.
      איך הפשרת את הלחמניות?
      ממליץ על הפשרה איטית ולא במיקרו.
      שי.

        הגב
  15. posted by ליאור on מרץ 4, 2017

    הי שי, שאלה, מה אתה עושה על החלבונים שנשארים? האם יהיה נוראי להוסיף אותם לבצק? תודה!

      הגב
  16. posted by טניה on אפריל 18, 2017

    אפשר להכין את הלחמניות גם עם הקמחים האחרים שלך? או לערבב חצי חצי?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מאי 28, 2017

      היי טניה.
      בהחלט, ערבוב קמחים שלי יתן תוצאה נפלא.
      שי.

        הגב
  17. posted by מרים on אוקטובר 29, 2018

    שי שלום, האם יש תחליף ביצה שיתן ללחמניות טעם דומה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 3, 2018

      היי,
      כן בהחלט.
      את יכולה להשתמש ברסק תפוחי עץ.
      יוצא מושלם!!
      שי

        הגב
  18. posted by יורם on פברואר 13, 2019

    שלום, אין לי עמלים תפו”א. על איזה קמח היית ממליץ כתחליף?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 17, 2019

      שלום,
      עמילן אפשר להחליף בעמילן, כלומר בטפיוקה או קורנפלור.
      שי

        הגב
  19. posted by שרונה on מרץ 10, 2019

    הי שי, האם ניתן להשתמש בקמח אורז רגיל במקום מלא ?
    תודה

      הגב
  20. posted by ענבל on יולי 16, 2020

    הי, האם ניתן לאפות לחמניות גם אם אין לי תבנית יעודית? או שהבצק נוזלי והן לא יחזיקו מעמד. לחלופין, אם אאפה בתבנית אינגליש קייק גדולה, כדי לקבל לחם, האם לדעתך זה יתאים? תודה רבה על המתכון הזה ועל כל השאר. אגב, הכנו פיצה טף שלך ויצא מצויין

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

לחמניות בית ספר

2016-01-30
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר.
אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר….

אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד”כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון.
הבצק הוא כמובן אותו בצק.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

לחמניות בית ספר

Print Recipe

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

לחמניות בית ספר

Print Recipe

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מנות זמן הכנה
8-10 לחמניות 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30 דקות 45 דקות

מרכיבים
קמח – אופציה 1

קמח – אופציה 2

יתר המרכיבים


מנות: לחמניות

הוראות
  1. מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר

  2. מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.

  3. מוסיפים בהדרגה את המים.

  4. מוסיפים את המלח והשמן.

  5. לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.

  6. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות – תלויה בטמפרטורה).

  7. לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי.
    ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר.

  8. מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.

  9. מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.

  10. מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות.
    בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות.

  11. מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.

  12. אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.

  13. בתאבון 🙂

שתף את המתכון

Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe