לחמניות בית ספר
2016-01-30- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 850 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 250 גרם קמח אורז מלא
- 150 גרם קמח דוחן
- 100 גרם קמח דורה לבנה
- 100 גרם עמילן טפיוקה
- 130 גרם עמילן תפו"א
- 75 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
- 25 גרם קמח עדשים אדומות לא חובה
- 10 גרם קסנטן גאם כף
- 10 גרם סיבים תזונתיים כף - לא חובה
מנות: לחמניות
הוראות
- מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
- מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.
- מוסיפים בהדרגה את המים.
- מוסיפים את המלח והשמן.
- לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות - תלויה בטמפרטורה).
- לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי. ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר.
- מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.
- מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
- מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות. בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות.
- מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.
- אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.
- בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (37)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחמניות בית ספר
2016-01-30- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר.
אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר….
אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד"כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון.
הבצק הוא כמובן אותו בצק.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח – אופציה 1
850 גרם
קמח רב תכליתי – שי של הטבע
קמח – אופציה 2
250 גרם
קמח אורז מלא
150 גרם
קמח דוחן
100 גרם
קמח דורה לבנה
100 גרם
עמילן טפיוקה
130 גרם
עמילן תפו"א
75 גרם
עמילן תירס (קורנפלור)
25 גרם
קמח עדשים אדומות לא חובה
10 גרם
קסנטן גאם כף
10 גרם
סיבים תזונתיים כף – לא חובה
מנות: לחמניות
הוראות
-
מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
-
מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את החלמונים.
-
מוסיפים בהדרגה את המים.
-
מוסיפים את המלח והשמן.
-
לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
-
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (45-60 דקות – תלויה בטמפרטורה).
-
לשים שוב את הבצק. יתכן והבצק יהיה מעט רטוב. לנסות וללוש ללא הוספת קמח ואם חייבים, אז את המינימום האפשרי.
ככול שהבצק יהיה רטוב יותר, כך הלחמניה תהיה אוורירית יותר. -
מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.
-
מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
-
מתפיחים התפחה שניה של 35-45 דקות.
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני של 200 מעלות. -
מברישיים את הלחמניות עם הביצה הטרופה (ניתן להוסיף כף חלב לביצה) ומפזרים שומשום אם רוצים.
-
אופים כ- 25-30 דקות עד שהלחמניות שחומות ויפות.
-
בתאבון 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by ענת on 08/02/2016
שלום שי.
יש לי שמרים טריים בבית (בקובייה). האם אפשר להשתמש בהם? ואם כן- כמה גרם?
תודה, ענת
posted by שי ללא גלוטן on 09/02/2016
היי.
בהחלט ניתן להשתמש בשמרים טריים.
הכלל אומר שצריך להכפיל את כמות השמרים הטריים פי 3 משמרים יבשים (ולחלק בשלוש אם יש מתכון שבו מצויין שמרים טריים).
כלומר במתכון הזה 15 גרם שמרים יבשיים שווים ל- 45 גרם שמריים טריים.
posted by מיטל וקנין on 02/03/2016
שלום שי. היכן ניתן למצוא את התבניות לאפיית לחמניות ביס…כפי שמוצג במתכון (האדומה)?
posted by שי ללא גלוטן on 03/03/2016
ניתן להשיג בחנויות מקצועיות כגון ארגל ומיסטרל הנמצאות ליד בלומפילד ביפו.
אני בטוח שגם בחנויות "בוטיק" כגון פור שף , לגעת באוכל וכו' ניתן למצא תבניות יעודיות ללחמניות שהם יותר ביתיים ופחות לתעשיה.
posted by מיטל וקנין on 02/03/2016
לחמניות בית ספר…לא לחמניית ביס (-:
posted by מיטל וקנין on 05/03/2016
שלום שוב, אני לא מוצאת באתר שלך מתכון לחלות של שבת. האם המתכון הזה יתאים.?
בנוסף, לפי מה שאני רואה המתכונים לערבובי קמחים אצלך הם ביחס של 1/3 עמילן בערך.. ו- 2/3 קמחים. לי מאוד מפריע הטעם העמילני שיש למוצרים הסופיים בקמחים הרגילים שיש בשוק (בערך 50 אחוז עמילן). האם כאן מתקבלת תוצאה שונה במרקם ובטעם? תמיד בסוף יש לזה טעם של קמח קונדיטור שנוטה להתפורר (עמילן עמילן עמילן) שאליו אני בכלל לא מתקרבת.
posted by שי ללא גלוטן on 06/03/2016
היי מיטל.
רוב הקמחים בשוק יש בהם יותר מ-50% עמילן, במתכונים שלי (וגם בשני הקמחים שיצאו לשוק חודש שעבר) יש, כמו שציינת, באזור ה- 1/3 עמילן.
הבדל נוסף ומהותי, שיתר הקמחים (2/3) הם בעצם שילוב של דוחן , דורה, חומוס, עדשים, אורז מלא ולא רק סוג ולכן הטעם והמרקם בהחלט יהיה שונה ממה שאת מכירה.
רק נותר לי לקוות שזה יהיה שונה לטובה 🙂
בהצלחה.
posted by רבקה on 01/06/2016
שלום שי,
רציתי לשאול אם אפשר ללוש את הבצק גם בידיים ולקבל אותן תוצאות?
ועוד משהו, האם אפשר להשתמש בשניים שלושה ביצים במקום ארבעה חלמונים?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 10/06/2016
היי,
לישה בידיים היא מעט בעייתית כי הבצק צריך להיות יחסית רטוב. לישה בידיים תגרום לך להוסיף כל הזמן קמח ויתקבלו לחמניות מעט יבשות.
לגבי הביצים, אפשר אבל שוב, זה יפגע מעט במרקם. אם זה ממש קריטי מבחינתך, אז אפשר.
שי.
posted by לירי on 25/08/2016
היי
האם אפשר להשתמש בקמח אחר במקום דורה לבנה?
posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016
היי,
אפשר להשתמש בכל קמח שתרצי שאינו עמילן וכמובן להתחשב בטעם (כלומר אם תשתמשי בקמח חומוס, תקבלי טעם חומוס, עדשים נקבל טעם של עדשים וכו').
שי
posted by ענת on 02/09/2016
הי שי, האם יש אפשרות לטבען את המרשם?
posted by שי ללא גלוטן on 03/09/2016
בהחלט.
אפשר לוותר על הביצה והחלמונים, להמיר 2-3 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.
נקבל מרקם קצת יותר יבש ופחות "עוגתי", אבל עדיין טעימות ורכות.
שי
posted by נעמה on 02/10/2016
הי שי, האם המתכון הזה מתאים גם לחלות?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 19/11/2016
בהחלט כן, למרות שיש מתכון יעודי לחלות – חלה ללא גלוטן
שי ללא גלוטן
posted by סוני בנימין on 07/11/2016
שלום, מבקשת לדעת מאיפה אפשר לרכוש את תבנית האפייה של הלחמניות המופיעות בתצלום.
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016
יש חנות בשם "פילבו" ברחוב החלוצים בת"א.
מעולם לא קניתי שם, אבל קיבלתי המלצות והבנתי שיש להם סחורה איכותית.
מוזמנת לנסות ואשמח לעדכון.
שי ללא גלוטן
posted by ברניס on 15/11/2016
מהן הכמויות לחבילה של 500 גרם קמח רב תכליתי?
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016
יש לשים 60% מיתר המצרכים לחבילה של 500 גרם
שי.
posted by שקד on 10/01/2017
שלום, רציתי לדעת האם את הלישה השניה עושים במקסר או ביד? הלחמניות יהיו אווריריות אחרי הקפאה?
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
מיקסר.
הבצקים שלנו מאוד רטובים ולכן אי אפשר לעבוד ביד.
posted by גבריאלה on 10/01/2017
אפשר בבקשה לכתוב בכוסות ולא רק בגרמים? אני לא מצליחה לדעת את הכמויות ככה..
posted by ענבל on 16/07/2020
מתכון מדוייק יופיע תמיד בגרמים. ממליצה לך לקנות משקל ביתי ולהיעזר בו באפייה, גם נוח וחוסך זמן, במקום למדוד כוסות מוזגים ישר לקערה תוך שקילה.
posted by ליאור on 14/02/2017
יצא מצוייין!!! סוף סוף מתכון שמצליח 🙂 תודה!!
posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017
תודה 🙂
posted by איה on 01/03/2017
שי שלום. המתכון מצויין!! הבן שלי מאוד אהב אחרי הרבה נסיונות של לחמים אחרים שנזרקו לפח בזה אחר זה. אני אשמח לדעת איך אתה ממליץ לשמור אותן טריות לאורך זמן. ניסיתי להקפיא בעודן חמות, אך גם בחימום וגם בהפשרה הלחמניה היתה יבשה.
תודה:)
posted by שי ללא גלוטן on 03/03/2017
תודה! כייף לשמוע שהבן שלך אהב אותם.
לגבי ההקפאה.
איך הפשרת את הלחמניות?
ממליץ על הפשרה איטית ולא במיקרו.
שי.
posted by ליאור on 04/03/2017
הי שי, שאלה, מה אתה עושה על החלבונים שנשארים? האם יהיה נוראי להוסיף אותם לבצק? תודה!
posted by טניה on 18/04/2017
אפשר להכין את הלחמניות גם עם הקמחים האחרים שלך? או לערבב חצי חצי?
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
היי טניה.
בהחלט, ערבוב קמחים שלי יתן תוצאה נפלא.
שי.
posted by מרים on 29/10/2018
שי שלום, האם יש תחליף ביצה שיתן ללחמניות טעם דומה?
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי,
כן בהחלט.
את יכולה להשתמש ברסק תפוחי עץ.
יוצא מושלם!!
שי
posted by יורם on 13/02/2019
שלום, אין לי עמלים תפו"א. על איזה קמח היית ממליץ כתחליף?
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
שלום,
עמילן אפשר להחליף בעמילן, כלומר בטפיוקה או קורנפלור.
שי
posted by שרונה on 10/03/2019
הי שי, האם ניתן להשתמש בקמח אורז רגיל במקום מלא ?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי שרונה.
כן בהחלט.
posted by ענבל on 16/07/2020
הי, האם ניתן לאפות לחמניות גם אם אין לי תבנית יעודית? או שהבצק נוזלי והן לא יחזיקו מעמד. לחלופין, אם אאפה בתבנית אינגליש קייק גדולה, כדי לקבל לחם, האם לדעתך זה יתאים? תודה רבה על המתכון הזה ועל כל השאר. אגב, הכנו פיצה טף שלך ויצא מצויין