fbpx

לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן

Comments : 4 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן

לחם עם קצת עבודה אבל גם עם תוצאה סופית מושלמת.
טעמו של הפלפל הקלוי נספג בבצק הלחם בזמן האפייה באופן עדין ומושלם.
שי ללא גלוטן.
לחם פלפלים קלויים
Print Recipe
מנות
1 כיכר
מנות
1 כיכר
לחם פלפלים קלויים
Print Recipe
מנות
1 כיכר
מנות
1 כיכר
מרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מחממים את התנור לחום גבוה כ-240 מעלות. בוזקים על הפלפלים מלח גס ואת השמן זית. קוליים כ-25-30 דקות.
  2. מוציאים את הפלפלים מהתנור וסוגרים היטב בתוך שקית על מנת שיזיעו.
  3. אחרי 15-20 דקות מוציאים את הפלפלים, קולפים ומגלענים. קוצצים גס.
  4. מערבבים את כל הקמחים ביחד עם הסיבים התזונתיים השמרים והסוכר.
  5. שמים במערבל מזון עם וולישה ומערבבים כדקה.
  6. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות הנוזלים.
  7. מוסיפים את הקסנטאן גאם.
  8. ממשיכים להוסיף בהדרגה את המים.
  9. מוסיפים את המלח והשמן.
  10. ממשיכים ללוש כ6-7 דקות. נקבל בצק בעל מרקם דביק אבל אחיד.
התפחה ראשונה
  1. התפחה ראשונה: ישנו שני אופנים/אפשרויות להתפחה. ארוכה או מהירה. הדרך הטובה ביותר,לדעתי לפחות, היא התפחה של לילה במקרר. השמרים יתפחו לאט מאוד והבצק יספוג את כל הטעמים. הלחם בסופו של דבר יצא עמוק ועשיר יותר בטעמי השמרים. אפשרות השניה היא התפחה מהירה. שמים את הבצק במקום חמים ולח לשעה עד שעה וחצי או עד הכפלת הבצק את נפחו.
התפחה שניה ועיצוב
  1. מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה עדינה. על נייר אפייה מקומח קלות צרים מלבן גדול ומפזרים את הפלפלים,אורגנו ועלי זעתר באופן שווה. מגלגלים ולשים שוב עד שהכל מתפזר באופן שווה בבצק. במידה והבצק היה לילה במקרר הוא יהיה נוח וגמיש יותר ללישה, במידה וההתפחה הראשונה הייתה מהירה יש להוסיף מעט קמח טפיוקה או תחליף קמח ללא גלוטן היות והבצק יהיה רטוב. מעצבים את צורת הלחם כאשר דואגים להדק ולסגור את כל החלקים של הבצק. במידה ויש תבנית לחם, מאוד מומלץ להשתמש בה בגלל שהבצק מעט נוזלי. מתפחים עוד כ-45 דקות במקום חמים עם הרבה לחות. המקום הטוב ביותר הוא בתנור ב-35-40 מעלות עם כלי מתכת עם מים רותחים(2-3 כוסות).
אפייה
  1. חורצים בעזרת סכין יפני או סכין חד מאוד חריצים לאורך הלחם.
  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  3. אופיים כ-10 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
  4. מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

4s COMMENTS

4 thoughts

  • מרים פריזדה
    דצמבר 25, 2014 at 11:54 pm

    תודה רבה. מה זה קמח mix B?

    • דצמבר 28, 2014 at 7:32 pm

      קמח Mix B זה תערובת קמחים מוכנה של חברת schar.
      היא מאוד טובה לדעתי, משווקת ומיובאת ע"י דג"ש.

  • מרץ 13, 2015 at 9:22 pm

    שלום שי,
    אני עומדת להכין את הלחם ו…
    אני מניחה שכמות שמן הזית היא שליש כוס לבצק ולא "שליש גרם" 🙂
    ומדובר ב- 2-3 פלפלים אדומים ולא "2-3 גרם פלפלים אדומים"
    חוץ מזה אני מאוד נהנית מהיצירתיות שלך כמו גם בתי, נעמה שיש, שהשתתפה אתמול בסדנה שלך ברמת גן.
    אשמח לאישור…
    תודה, לנה

    • מרץ 14, 2015 at 10:11 pm

      תוקן גם תוקן 🙂
      תודה על הערות ושמח מאוד לשמוע שנעמה נהנתה ואהבה את הסדנא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן

לחם עם קצת עבודה אבל גם עם תוצאה סופית מושלמת.
טעמו של הפלפל הקלוי נספג בבצק הלחם בזמן האפייה באופן עדין ומושלם.
שי ללא גלוטן.
לחם פלפלים קלויים
Print Recipe
מנות
1 כיכר
מנות
1 כיכר
לחם פלפלים קלויים
Print Recipe
מנות
1 כיכר
מנות
1 כיכר
מרכיבים
מנות: כיכר
הוראות
  1. מחממים את התנור לחום גבוה כ-240 מעלות. בוזקים על הפלפלים מלח גס ואת השמן זית. קוליים כ-25-30 דקות.
  2. מוציאים את הפלפלים מהתנור וסוגרים היטב בתוך שקית על מנת שיזיעו.
  3. אחרי 15-20 דקות מוציאים את הפלפלים, קולפים ומגלענים. קוצצים גס.
  4. מערבבים את כל הקמחים ביחד עם הסיבים התזונתיים השמרים והסוכר.
  5. שמים במערבל מזון עם וולישה ומערבבים כדקה.
  6. מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות הנוזלים.
  7. מוסיפים את הקסנטאן גאם.
  8. ממשיכים להוסיף בהדרגה את המים.
  9. מוסיפים את המלח והשמן.
  10. ממשיכים ללוש כ6-7 דקות. נקבל בצק בעל מרקם דביק אבל אחיד.
התפחה ראשונה
  1. התפחה ראשונה: ישנו שני אופנים/אפשרויות להתפחה. ארוכה או מהירה. הדרך הטובה ביותר,לדעתי לפחות, היא התפחה של לילה במקרר. השמרים יתפחו לאט מאוד והבצק יספוג את כל הטעמים. הלחם בסופו של דבר יצא עמוק ועשיר יותר בטעמי השמרים. אפשרות השניה היא התפחה מהירה. שמים את הבצק במקום חמים ולח לשעה עד שעה וחצי או עד הכפלת הבצק את נפחו.
התפחה שניה ועיצוב
  1. מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה עדינה. על נייר אפייה מקומח קלות צרים מלבן גדול ומפזרים את הפלפלים,אורגנו ועלי זעתר באופן שווה. מגלגלים ולשים שוב עד שהכל מתפזר באופן שווה בבצק. במידה והבצק היה לילה במקרר הוא יהיה נוח וגמיש יותר ללישה, במידה וההתפחה הראשונה הייתה מהירה יש להוסיף מעט קמח טפיוקה או תחליף קמח ללא גלוטן היות והבצק יהיה רטוב. מעצבים את צורת הלחם כאשר דואגים להדק ולסגור את כל החלקים של הבצק. במידה ויש תבנית לחם, מאוד מומלץ להשתמש בה בגלל שהבצק מעט נוזלי. מתפחים עוד כ-45 דקות במקום חמים עם הרבה לחות. המקום הטוב ביותר הוא בתנור ב-35-40 מעלות עם כלי מתכת עם מים רותחים(2-3 כוסות).
אפייה
  1. חורצים בעזרת סכין יפני או סכין חד מאוד חריצים לאורך הלחם.
  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  3. אופיים כ-10 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
  4. מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.