לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן
לחם עם קצת עבודה אבל גם עם תוצאה סופית מושלמת.
טעמו של הפלפל הקלוי נספג בבצק הלחם בזמן האפייה באופן עדין ומושלם.
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
- 250 גרם קמח Mix B (כוס)
- 200 גרם קמח דוחן
- 150 גרם קמח טפיוקה
- 10 גרם סיבים תזונתיים (כף)
- 10 גרם שמרים יבשים (כף)
- 10 גרם קסנטאן גאם (כף)
- 15 גרם סוכר
- 15 גרם מלח
- צרור אורגנו טרי קצוץ
- צרור עלי זעתר טרי
- 400 גרם מים (קצת פחות משתי כוסות)
- 1/3 כוס שמן זית (ללחם)
- 2-3 כפות שמן זית (לפלפלים)
- מלח גס
- 2-3 פלפלים אדומים
מנות: כיכר
הוראות
- מחממים את התנור לחום גבוה כ-240 מעלות. בוזקים על הפלפלים מלח גס ואת השמן זית. קוליים כ-25-30 דקות.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור וסוגרים היטב בתוך שקית על מנת שיזיעו.
- אחרי 15-20 דקות מוציאים את הפלפלים, קולפים ומגלענים. קוצצים גס.
- מערבבים את כל הקמחים ביחד עם הסיבים התזונתיים השמרים והסוכר.
- שמים במערבל מזון עם וולישה ומערבבים כדקה.
- מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות הנוזלים.
- מוסיפים את הקסנטאן גאם.
- ממשיכים להוסיף בהדרגה את המים.
- מוסיפים את המלח והשמן.
- ממשיכים ללוש כ6-7 דקות. נקבל בצק בעל מרקם דביק אבל אחיד.
התפחה ראשונה
- התפחה ראשונה: ישנו שני אופנים/אפשרויות להתפחה. ארוכה או מהירה. הדרך הטובה ביותר,לדעתי לפחות, היא התפחה של לילה במקרר. השמרים יתפחו לאט מאוד והבצק יספוג את כל הטעמים. הלחם בסופו של דבר יצא עמוק ועשיר יותר בטעמי השמרים. אפשרות השניה היא התפחה מהירה. שמים את הבצק במקום חמים ולח לשעה עד שעה וחצי או עד הכפלת הבצק את נפחו.
התפחה שניה ועיצוב
- מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה עדינה. על נייר אפייה מקומח קלות צרים מלבן גדול ומפזרים את הפלפלים,אורגנו ועלי זעתר באופן שווה. מגלגלים ולשים שוב עד שהכל מתפזר באופן שווה בבצק. במידה והבצק היה לילה במקרר הוא יהיה נוח וגמיש יותר ללישה, במידה וההתפחה הראשונה הייתה מהירה יש להוסיף מעט קמח טפיוקה או תחליף קמח ללא גלוטן היות והבצק יהיה רטוב. מעצבים את צורת הלחם כאשר דואגים להדק ולסגור את כל החלקים של הבצק. במידה ויש תבנית לחם, מאוד מומלץ להשתמש בה בגלל שהבצק מעט נוזלי. מתפחים עוד כ-45 דקות במקום חמים עם הרבה לחות. המקום הטוב ביותר הוא בתנור ב-35-40 מעלות עם כלי מתכת עם מים רותחים(2-3 כוסות).
אפייה
- חורצים בעזרת סכין יפני או סכין חד מאוד חריצים לאורך הלחם.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- אופיים כ-10 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
- מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחם פלפלים קלויים ללא גלוטן
לחם עם קצת עבודה אבל גם עם תוצאה סופית מושלמת.
טעמו של הפלפל הקלוי נספג בבצק הלחם בזמן האפייה באופן עדין ומושלם.
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
- 250 גרם קמח Mix B (כוס)
- 200 גרם קמח דוחן
- 150 גרם קמח טפיוקה
- 10 גרם סיבים תזונתיים (כף)
- 10 גרם שמרים יבשים (כף)
- 10 גרם קסנטאן גאם (כף)
- 15 גרם סוכר
- 15 גרם מלח
- צרור אורגנו טרי קצוץ
- צרור עלי זעתר טרי
- 400 גרם מים (קצת פחות משתי כוסות)
- 1/3 כוס שמן זית (ללחם)
- 2-3 כפות שמן זית (לפלפלים)
- מלח גס
- 2-3 פלפלים אדומים
מנות: כיכר
הוראות
- מחממים את התנור לחום גבוה כ-240 מעלות. בוזקים על הפלפלים מלח גס ואת השמן זית. קוליים כ-25-30 דקות.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור וסוגרים היטב בתוך שקית על מנת שיזיעו.
- אחרי 15-20 דקות מוציאים את הפלפלים, קולפים ומגלענים. קוצצים גס.
- מערבבים את כל הקמחים ביחד עם הסיבים התזונתיים השמרים והסוכר.
- שמים במערבל מזון עם וולישה ומערבבים כדקה.
- מוסיפים בהדרגה כמחצית מכמות הנוזלים.
- מוסיפים את הקסנטאן גאם.
- ממשיכים להוסיף בהדרגה את המים.
- מוסיפים את המלח והשמן.
- ממשיכים ללוש כ6-7 דקות. נקבל בצק בעל מרקם דביק אבל אחיד.
התפחה ראשונה
- התפחה ראשונה: ישנו שני אופנים/אפשרויות להתפחה. ארוכה או מהירה. הדרך הטובה ביותר,לדעתי לפחות, היא התפחה של לילה במקרר. השמרים יתפחו לאט מאוד והבצק יספוג את כל הטעמים. הלחם בסופו של דבר יצא עמוק ועשיר יותר בטעמי השמרים. אפשרות השניה היא התפחה מהירה. שמים את הבצק במקום חמים ולח לשעה עד שעה וחצי או עד הכפלת הבצק את נפחו.
התפחה שניה ועיצוב
- מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה עדינה. על נייר אפייה מקומח קלות צרים מלבן גדול ומפזרים את הפלפלים,אורגנו ועלי זעתר באופן שווה. מגלגלים ולשים שוב עד שהכל מתפזר באופן שווה בבצק. במידה והבצק היה לילה במקרר הוא יהיה נוח וגמיש יותר ללישה, במידה וההתפחה הראשונה הייתה מהירה יש להוסיף מעט קמח טפיוקה או תחליף קמח ללא גלוטן היות והבצק יהיה רטוב. מעצבים את צורת הלחם כאשר דואגים להדק ולסגור את כל החלקים של הבצק. במידה ויש תבנית לחם, מאוד מומלץ להשתמש בה בגלל שהבצק מעט נוזלי. מתפחים עוד כ-45 דקות במקום חמים עם הרבה לחות. המקום הטוב ביותר הוא בתנור ב-35-40 מעלות עם כלי מתכת עם מים רותחים(2-3 כוסות).
אפייה
- חורצים בעזרת סכין יפני או סכין חד מאוד חריצים לאורך הלחם.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- אופיים כ-10 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
- מצננים על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by מרים פריזדה on 25/12/2014
תודה רבה. מה זה קמח mix B?
posted by שי ללא גלוטן on 28/12/2014
קמח Mix B זה תערובת קמחים מוכנה של חברת schar.
היא מאוד טובה לדעתי, משווקת ומיובאת ע"י דג"ש.
posted by לנה on 13/03/2015
שלום שי,
אני עומדת להכין את הלחם ו…
אני מניחה שכמות שמן הזית היא שליש כוס לבצק ולא "שליש גרם" 🙂
ומדובר ב- 2-3 פלפלים אדומים ולא "2-3 גרם פלפלים אדומים"
חוץ מזה אני מאוד נהנית מהיצירתיות שלך כמו גם בתי, נעמה שיש, שהשתתפה אתמול בסדנה שלך ברמת גן.
אשמח לאישור…
תודה, לנה
posted by שי ללא גלוטן on 14/03/2015
תוקן גם תוקן 🙂
תודה על הערות ושמח מאוד לשמוע שנעמה נהנתה ואהבה את הסדנא