fbpx

דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

Comments : 9 Posted in : מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן

דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר.
דייסת קמח אורז וקמח שקדים.
שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה.
שי ללא גלוטן.
דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. מחממים את החלב ומוסיפים את קמח האורז, קמח השקדים ותמצית הווניל. חשוב לבחוש כל הזמן על מנת למנוע גושים.
  2. לאחר שהדייסה מסמיכה יש להוסיף את הסוכר ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הסוכר ולהוריד מהאש.
  3. לאחר שהורדנו מהאש מוסיפים את החמאה והביצה החיה ובוחשים במהירות. הברק שהדייסה מקבלת והמרקם החדש הופכים את הדייסה מדייסה למעדן מלכים. פשוטו כמשמעו.
  4. מוזגים לקערית ומפזרים מעט קינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

9s COMMENTS

9 thoughts

  • אודליה
    דצמבר 1, 2014 at 9:37 am

    היי:)
    אשמח לדעת האם ניתן להמיר את החלב בחלב אורז או שקדים
    הנסיכה שלי רגישה בנוסף ללקטוז….
    תודה רבה רבה

    • דצמבר 1, 2014 at 10:13 am

      היי אודליה,
      חייב להודות שמעולם לא ניסיתי, אבל לדעתי עם חלב שקדים או סויה זה יהיה מעולה.
      חלב אורז (שוב, לדעתי ולא מניסיון) עשוי לגרם לדייסה להיות קשה מידי.
      בכל מקרה אשמח מאוד לשמוע מה עשית ואיך יצא.
      בהצלחה.

    • ענבר
      דצמבר 1, 2014 at 11:29 am

      את יכולה אולי לנסות להכין את זה עם חלב הרים ללא לקטוז (אני בטוח אנסה) 🙂

  • עינת
    ינואר 9, 2015 at 6:18 pm

    הי שי, אשמח אם תעזור לי לטבען את המתכון. החלב אין בעייה להמיר, מה אפשר במקום הביצה והאם אפשר לוותר על חמאה או לשים שמן קוקוס במקום? תודה:)

    • ינואר 9, 2015 at 8:27 pm

      הביצה היא אקסטרה נפלאה, אבל בהחלט אפשר לוותר עלייה.
      היא נותנת ברק נפלא וכמובן מוסיפה טעם, אבל מבטיח לך שהדייסה תצא נפלא גם בלי הביצה.
      לגבי חמאה ושמן קוקוס, אז אין בעיה להחליף בניהם אם אין לך בעיה עם טעמו של הקוקוס (ואם הצעת את שמן הקוקוס אז אני מאמין שאין לך בעיה).
      שמי לב שגם החלב הוא שומני ואם את לא משתמשת בחלב אלא בתחליף אחר שהוא פחות שומני, אז שימי כמות גדולה יותר של שמן קוקוס. אם התחליף שלך הוא גם שומני, אז אין צורך להוסיף.
      בהצלחה.

      • עינת
        ינואר 10, 2015 at 8:57 pm

        תודה:)

  • עינת
    ינואר 10, 2015 at 8:57 pm

    תודה:)

  • טלי
    אוקטובר 28, 2015 at 12:32 pm

    היי שי, הבנתי מקודמתי…שאפשר בלי ביצה.
    במקום חמאה מה ניתן לשים, שאינו שמן קוקוס??
    תודה

    • נובמבר 5, 2015 at 6:38 pm

      היי,
      בעיקרון כל שומן אחר שאת אוהבת את הטעם שלו.
      מעבר להשפעה על המרקם לחמאה יש גם טעם דומיננטי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

Posted in : מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן

דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר.
דייסת קמח אורז וקמח שקדים.
שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה.
שי ללא גלוטן.
דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
Print Recipe
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מנות זמן הכנה
2-3 מנות 10 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. מחממים את החלב ומוסיפים את קמח האורז, קמח השקדים ותמצית הווניל. חשוב לבחוש כל הזמן על מנת למנוע גושים.
  2. לאחר שהדייסה מסמיכה יש להוסיף את הסוכר ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הסוכר ולהוריד מהאש.
  3. לאחר שהורדנו מהאש מוסיפים את החמאה והביצה החיה ובוחשים במהירות. הברק שהדייסה מקבלת והמרקם החדש הופכים את הדייסה מדייסה למעדן מלכים. פשוטו כמשמעו.
  4. מוזגים לקערית ומפזרים מעט קינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *