דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר
אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר.
דייסת קמח אורז וקמח שקדים.
שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה.
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
- 1-1.5 כוסות חלב - תלוי בסמיכות שרוצים
- 3 כפות קמח אורז מלא
- 1 כף קמח שקדים
- מעט תמצית וניל
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה
- מעט קינמון
- 3 כפות סוכר
מנות: מנות
הוראות
- מחממים את החלב ומוסיפים את קמח האורז, קמח השקדים ותמצית הווניל. חשוב לבחוש כל הזמן על מנת למנוע גושים.
- לאחר שהדייסה מסמיכה יש להוסיף את הסוכר ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הסוכר ולהוריד מהאש.
- לאחר שהורדנו מהאש מוסיפים את החמאה והביצה החיה ובוחשים במהירות. הברק שהדייסה מקבלת והמרקם החדש הופכים את הדייסה מדייסה למעדן מלכים. פשוטו כמשמעו.
- מוזגים לקערית ומפזרים מעט קינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (9)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר
2014-11-08- רמת קושי:קל
- Add to favorites
דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר
אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר.
דייסת קמח אורז וקמח שקדים.
שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה.
שי ללא גלוטן.
מרכיבים
- 1-1.5 כוסות חלב - תלוי בסמיכות שרוצים
- 3 כפות קמח אורז מלא
- 1 כף קמח שקדים
- מעט תמצית וניל
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה
- מעט קינמון
- 3 כפות סוכר
מנות: מנות
הוראות
- מחממים את החלב ומוסיפים את קמח האורז, קמח השקדים ותמצית הווניל. חשוב לבחוש כל הזמן על מנת למנוע גושים.
- לאחר שהדייסה מסמיכה יש להוסיף את הסוכר ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הסוכר ולהוריד מהאש.
- לאחר שהורדנו מהאש מוסיפים את החמאה והביצה החיה ובוחשים במהירות. הברק שהדייסה מקבלת והמרקם החדש הופכים את הדייסה מדייסה למעדן מלכים. פשוטו כמשמעו.
- מוזגים לקערית ומפזרים מעט קינמון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
posted by אודליה on 01/12/2014
היי:)
אשמח לדעת האם ניתן להמיר את החלב בחלב אורז או שקדים
הנסיכה שלי רגישה בנוסף ללקטוז….
תודה רבה רבה
posted by שי ללא גלוטן on 01/12/2014
היי אודליה,
חייב להודות שמעולם לא ניסיתי, אבל לדעתי עם חלב שקדים או סויה זה יהיה מעולה.
חלב אורז (שוב, לדעתי ולא מניסיון) עשוי לגרם לדייסה להיות קשה מידי.
בכל מקרה אשמח מאוד לשמוע מה עשית ואיך יצא.
בהצלחה.
posted by ענבר on 01/12/2014
את יכולה אולי לנסות להכין את זה עם חלב הרים ללא לקטוז (אני בטוח אנסה) 🙂
posted by עינת on 09/01/2015
הי שי, אשמח אם תעזור לי לטבען את המתכון. החלב אין בעייה להמיר, מה אפשר במקום הביצה והאם אפשר לוותר על חמאה או לשים שמן קוקוס במקום? תודה:)
posted by שי ללא גלוטן on 09/01/2015
הביצה היא אקסטרה נפלאה, אבל בהחלט אפשר לוותר עלייה.
היא נותנת ברק נפלא וכמובן מוסיפה טעם, אבל מבטיח לך שהדייסה תצא נפלא גם בלי הביצה.
לגבי חמאה ושמן קוקוס, אז אין בעיה להחליף בניהם אם אין לך בעיה עם טעמו של הקוקוס (ואם הצעת את שמן הקוקוס אז אני מאמין שאין לך בעיה).
שמי לב שגם החלב הוא שומני ואם את לא משתמשת בחלב אלא בתחליף אחר שהוא פחות שומני, אז שימי כמות גדולה יותר של שמן קוקוס. אם התחליף שלך הוא גם שומני, אז אין צורך להוסיף.
בהצלחה.
posted by עינת on 10/01/2015
תודה:)
posted by עינת on 10/01/2015
תודה:)
posted by טלי on 28/10/2015
היי שי, הבנתי מקודמתי…שאפשר בלי ביצה.
במקום חמאה מה ניתן לשים, שאינו שמן קוקוס??
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015
היי,
בעיקרון כל שומן אחר שאת אוהבת את הטעם שלו.
מעבר להשפעה על המרקם לחמאה יש גם טעם דומיננטי.