דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

2014-11-08
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר

אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר.
דייסת קמח אורז וקמח שקדים.
שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה.
שי ללא גלוטן.
דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    2-3 מנות 10 דקות
    מנות זמן הכנה
    2-3 מנות 10 דקות
    דייסת אורז ושקדים ליום סגריר
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      2-3 מנות 10 דקות
      מנות זמן הכנה
      2-3 מנות 10 דקות
      מרכיבים
      מנות: מנות
      הוראות
      1. מחממים את החלב ומוסיפים את קמח האורז, קמח השקדים ותמצית הווניל. חשוב לבחוש כל הזמן על מנת למנוע גושים.
      2. לאחר שהדייסה מסמיכה יש להוסיף את הסוכר ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הסוכר ולהוריד מהאש.
      3. לאחר שהורדנו מהאש מוסיפים את החמאה והביצה החיה ובוחשים במהירות. הברק שהדייסה מקבלת והמרקם החדש הופכים את הדייסה מדייסה למעדן מלכים. פשוטו כמשמעו.
      4. מוזגים לקערית ומפזרים מעט קינמון.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (9)

      1. posted by אודליה on דצמבר 1, 2014

        היי:)
        אשמח לדעת האם ניתן להמיר את החלב בחלב אורז או שקדים
        הנסיכה שלי רגישה בנוסף ללקטוז….
        תודה רבה רבה

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 1, 2014

          היי אודליה,
          חייב להודות שמעולם לא ניסיתי, אבל לדעתי עם חלב שקדים או סויה זה יהיה מעולה.
          חלב אורז (שוב, לדעתי ולא מניסיון) עשוי לגרם לדייסה להיות קשה מידי.
          בכל מקרה אשמח מאוד לשמוע מה עשית ואיך יצא.
          בהצלחה.

            הגב
        • posted by ענבר on דצמבר 1, 2014

          את יכולה אולי לנסות להכין את זה עם חלב הרים ללא לקטוז (אני בטוח אנסה) 🙂

            הגב
      2. posted by עינת on ינואר 9, 2015

        הי שי, אשמח אם תעזור לי לטבען את המתכון. החלב אין בעייה להמיר, מה אפשר במקום הביצה והאם אפשר לוותר על חמאה או לשים שמן קוקוס במקום? תודה:)

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 9, 2015

          הביצה היא אקסטרה נפלאה, אבל בהחלט אפשר לוותר עלייה.
          היא נותנת ברק נפלא וכמובן מוסיפה טעם, אבל מבטיח לך שהדייסה תצא נפלא גם בלי הביצה.
          לגבי חמאה ושמן קוקוס, אז אין בעיה להחליף בניהם אם אין לך בעיה עם טעמו של הקוקוס (ואם הצעת את שמן הקוקוס אז אני מאמין שאין לך בעיה).
          שמי לב שגם החלב הוא שומני ואם את לא משתמשת בחלב אלא בתחליף אחר שהוא פחות שומני, אז שימי כמות גדולה יותר של שמן קוקוס. אם התחליף שלך הוא גם שומני, אז אין צורך להוסיף.
          בהצלחה.

            הגב
          • posted by עינת on ינואר 10, 2015

            תודה:)

              הגב
      3. posted by עינת on ינואר 10, 2015

        תודה:)

          הגב
      4. posted by טלי on אוקטובר 28, 2015

        היי שי, הבנתי מקודמתי…שאפשר בלי ביצה.
        במקום חמאה מה ניתן לשים, שאינו שמן קוקוס??
        תודה

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 5, 2015

          היי,
          בעיקרון כל שומן אחר שאת אוהבת את הטעם שלו.
          מעבר להשפעה על המרקם לחמאה יש גם טעם דומיננטי.

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (5 / 5)

      5 5 1
      Rate this recipe

      1 people rated this recipe