פלוט צרפתי ללא גלוטן
2019-08-29
מרכיבים
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים)
- 1 כפית מלח
- 70 מ"ל שמן זית איכותי
- 450 מ"ל מים
- חופן עלי טימין טריים מ-5 ענפים
- 3 יח' שיני שום קצוצים
- 50 גרם פרמזן
- 50 גרם גאודה או קשקבל או גבינה קשה ארומתית אחרת
- חופן זיתי קלמטה קצוצים
מנות: יח'
הוראות
- בסיר מיקסר שמים קמח, סוכר שמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
- מוסיפים חצי מכמות המים בזילוף איטי ומגבירים מעט מהירות.
- מוסיפים כפית מלח ואת השמן בזילוף איטי. ממשיכים להוסיף מים, עד שהבצק נדבק לדפנות המיקסר....מוסיפים שום, גבינות ועלי טימין....ממשיכים במהירות בינונית עד שמתקבלת עיסה משחתית ונוחה לעבודה.
- מוציאים את הבצק מסיר המיקסר ועזרת ידיים מקומחות יוצרים כדורים של כ 70 גר (גודל ביצה).
- בעזרת שתי ידיים יוצרים נקנקיה ומעבירים למגש עם נייר אפיה. מתפיחים כ 30 עד 45 דקות (תלוי בטמפ' החדר. מברישים עם שמן זית או ביצה ומפזרים שומשום/קצח/גרעינים או כל מה שבא ...
- מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים כ 20 דקות עד להזהבה...ממתינים שיתקרר ולא מפסיקים לנשנש
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe