פרעצל ללא גלוטן
2020-06-29- רמת קושי:בנוני, קל
-
Add to favorites
כשאבנר שבח מחליט שחסר לו משהו בגן העדן לצליאקים, ברדברי, שום דבר לא יכול לעצור אותו.
אז הפעם הוא החליט לפנק אותנו בפרעצל מושלם שרק רוצים עוד ועוד ממנו.
את הפרעצל אבנר הכין מתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" קמח רב תכליתי וזאת בשל הטעם העדיין של התערובת והמרקם המושלם שאנחנו מקבלים ממנה.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
- 800 מ"ל מים קרים
- 1 ק"ג קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 80 גרם סוכר
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות שמרים יבשיים
- 80 גרם חמאה
- 1 כף מלח
מנות: יח
הוראות
- לערבב מים, סוכר סילאן ושמרים בקערת מיקסר.
- כעבור 10 דקות להוסיף קמח וללוש בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה
- להוסיף את החמאה (שמן) ומלח. ממשיכים ללוש עד שמקבלים תערובת אחידה.
- ליצור כדורים במשקל 120 גרם.
- ליצור נקניקיה ארוכה באורך של 30 ס"מ ולקלוע לצמת פרעצל (יש הדרכה ביוטיוב). ** ניתן להכין פרעצלים קטנים יותר למי שרוצה
- להתפיח כ 45 דקות במקום חמים ולח.
- בינתיים למלא סיר מים ולשים בתוכו כף סודה לשתיה.
- ..כשהמים רותחים (וההתפחה הסתיימה, כמובן) מכניסים בזהירות את הפרעצל התפוח לדקה ולהפוך לעוד 20 שניות.
- להוציא מהמים ולפזר מה שאוהבים, קצח/שומשום/מלח גס/זעתר.
- לאפות בחום של כ 200 מעלות עד להזהבה
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by מיכל on 10/05/2022
שלום שי, תודה על אתר בריא ומקסים. באיזה קמחים אפשר להשתמש במקום המיקס?