עוגת תפוזים ללא גלוטן
2015-12-07ממשיך לבקשת הנסיכה הקטנה שלי במתכונים פשוטים שילדים יכולים להכין בכייף עם ההורים.
והפעם, אחרי עוגת השוקולד ועוגת המייפל, עוגת תפוזים קלה, פשוטה, טעימה בטירוף עם קמחים בריאים עשירים בברזל, בסיבים תזונתיים ובכל מה שהטבע נותן לנו במתנה והכי חשוב ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
כמובן שעדיף להשתמש בתפוזים טריים שסוחטים אותם במקום ואם אנחנו בחורף אז החגיגה מושלמת.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע 210 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 0.5 כוס קמח אורז מלא 60 גרם
- 1 כפית קסנטן גאם
- 5 יחידות ביצים מופרדות
- 1/4 1 כוסות סוכר 250 גרם
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 240 גרם
- 1/2 כוס שמן 120 מ"ל
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- אבקת סוכר לקישוט
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה, את החלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר עד קבלת קצץ סמיך (מקור חסידה).
- מוסיפים בהדרגה ובאטיות את השמן
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח הרב תכליתי או את כל הקמחים כולל קסנטן גאם, אבקת האפיה ואת המיץ תפוזים. יש להוסיף במינון של 1/3 קמח, 1/3 מיץ ושוב 1/3 קמח ו1/3 מיץ וכו'
- מנקים טוב טוב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. עד קבלת קצב יציב.
- טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת (אני אוהב לשמן בחמאה ולפזר מעט סוכר על החמאה) או בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- אופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה שחומה. בודקים עם הקיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יבש, אפשר להוציא את העוגה.
- מצננים היטב ומקשטים עם אבקת סוכר.
תגובות (1)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת תפוזים ללא גלוטן
2015-12-07ממשיך לבקשת הנסיכה הקטנה שלי במתכונים פשוטים שילדים יכולים להכין בכייף עם ההורים.
והפעם, אחרי עוגת השוקולד ועוגת המייפל, עוגת תפוזים קלה, פשוטה, טעימה בטירוף עם קמחים בריאים עשירים בברזל, בסיבים תזונתיים ובכל מה שהטבע נותן לנו במתנה והכי חשוב ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
כמובן שעדיף להשתמש בתפוזים טריים שסוחטים אותם במקום ואם אנחנו בחורף אז החגיגה מושלמת.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 1.5 כוסות קמח רב תכליתי - שי של הטבע 210 גרם
- 1 כוס קמח דוחן 150 גרם
- 0.5 כוס קמח אורז מלא 60 גרם
- 1 כפית קסנטן גאם
- 5 יחידות ביצים מופרדות
- 1/4 1 כוסות סוכר 250 גרם
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 240 גרם
- 1/2 כוס שמן 120 מ"ל
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- אבקת סוכר לקישוט
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה, את החלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר עד קבלת קצץ סמיך (מקור חסידה).
- מוסיפים בהדרגה ובאטיות את השמן
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח הרב תכליתי או את כל הקמחים כולל קסנטן גאם, אבקת האפיה ואת המיץ תפוזים. יש להוסיף במינון של 1/3 קמח, 1/3 מיץ ושוב 1/3 קמח ו1/3 מיץ וכו'
- מנקים טוב טוב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. עד קבלת קצב יציב.
- טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת (אני אוהב לשמן בחמאה ולפזר מעט סוכר על החמאה) או בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- אופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה שחומה. בודקים עם הקיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יבש, אפשר להוציא את העוגה.
- מצננים היטב ומקשטים עם אבקת סוכר.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by הילה on 02/02/2016
יצא מצוין! עוגה תפוחה יפה, מרקם טוב. לא מרגישים שאין גלוטן