fbpx

עוגת תפוזים ללא גלוטן

Comments : 1 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

ממשיך לבקשת הנסיכה הקטנה שלי במתכונים פשוטים שילדים יכולים להכין בכייף עם ההורים.
והפעם, אחרי עוגת השוקולד ועוגת המייפל, עוגת תפוזים קלה, פשוטה, טעימה בטירוף עם קמחים בריאים עשירים בברזל, בסיבים תזונתיים ובכל מה שהטבע נותן לנו במתנה והכי חשוב ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

כמובן שעדיף להשתמש בתפוזים טריים שסוחטים אותם במקום ואם אנחנו בחורף אז החגיגה מושלמת.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת תפוזים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
עוגת תפוזים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית 26
הוראות
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה, את החלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר עד קבלת קצץ סמיך (מקור חסידה).
  3. מוסיפים בהדרגה ובאטיות את השמן
  4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
  5. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח הרב תכליתי או את כל הקמחים כולל קסנטן גאם, אבקת האפיה ואת המיץ תפוזים. יש להוסיף במינון של 1/3 קמח, 1/3 מיץ ושוב 1/3 קמח ו1/3 מיץ וכו'
  6. מנקים טוב טוב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. עד קבלת קצב יציב.
  7. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת (אני אוהב לשמן בחמאה ולפזר מעט סוכר על החמאה) או בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  9. אופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה שחומה. בודקים עם הקיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יבש, אפשר להוציא את העוגה.
  10. מצננים היטב ומקשטים עם אבקת סוכר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

1 COMMENT

One thought on : 1

  • הילה
    פברואר 2, 2016 at 5:28 pm

    יצא מצוין! עוגה תפוחה יפה, מרקם טוב. לא מרגישים שאין גלוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת תפוזים ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן

ממשיך לבקשת הנסיכה הקטנה שלי במתכונים פשוטים שילדים יכולים להכין בכייף עם ההורים.
והפעם, אחרי עוגת השוקולד ועוגת המייפל, עוגת תפוזים קלה, פשוטה, טעימה בטירוף עם קמחים בריאים עשירים בברזל, בסיבים תזונתיים ובכל מה שהטבע נותן לנו במתנה והכי חשוב ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

כמובן שעדיף להשתמש בתפוזים טריים שסוחטים אותם במקום ואם אנחנו בחורף אז החגיגה מושלמת.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת תפוזים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
עוגת תפוזים ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 26 25 דקות
זמן בישול
35-40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית 26
הוראות
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה, את החלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר עד קבלת קצץ סמיך (מקור חסידה).
  3. מוסיפים בהדרגה ובאטיות את השמן
  4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
  5. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח הרב תכליתי או את כל הקמחים כולל קסנטן גאם, אבקת האפיה ואת המיץ תפוזים. יש להוסיף במינון של 1/3 קמח, 1/3 מיץ ושוב 1/3 קמח ו1/3 מיץ וכו'
  6. מנקים טוב טוב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. עד קבלת קצב יציב.
  7. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת (אני אוהב לשמן בחמאה ולפזר מעט סוכר על החמאה) או בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  9. אופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה שחומה. בודקים עם הקיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יבש, אפשר להוציא את העוגה.
  10. מצננים היטב ומקשטים עם אבקת סוכר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.