fbpx

מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)

Comments : 3 Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

נתחיל מהרע ונסיים בטוב….

שיבולת שועל אינה מכילה גלוטן, אבל יש איתה שתי בעיות לצליאקים.
הראשונה, שהיא הפשוטה והקלה, זה שברוב המקרים מגדלים את שיבולת השועל ביחד עם חיטה ולכן יש זיהום משני. לבעיה הזאת יש פתרון, היות ויש מקומות המגדלים שיבולת שועל בנפרד מחיטה ואין שום חשש לזיהום משני. חברת דג”ש משווקת שיבולת שועל נקייה מגלוטן.

הבעיה השניה, שהיא החמורה יותר, לשיבולת השועל יש חלבון שהוא מאותה משפחת חלבונים של הגלוטן (שהוא כמובן חלבון בפני עצמו). חלק מהצליאקים רגישים גם לחלבון הקיים בשיבולת השועל.
מי רגיש ומי לא, כל אחד צריך לבדוק/להתייעץ עם רופא מוסמך.

ועכשיו החלק הטוב.
שיבולת השועל הנה דגן עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, הערכים התזונתיים של מאוד טובים וגבוהים והוא אחד מחמשת הדגנים שעליהן ניתן לברך המוציא.
כל זה הופך את השימוש בשיבולת שועל לרצוי יותר, אבל באו לא נשכח שיש לבדוק לפני זה את הרגישות.

שיבולת השועל מעט מרירה ולכן עדיף להמתיק אותה בדבש. אחת מתכונות הדבש זה עידון המרירות ולאו דווקא המתקה.
כאן אני משתמש בדבש, אבל כמובן שניתן להמיר בסוכר.

מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מרכיבים
מנות: מצות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד 250-300 מעלות או מלהיטים מחבת ברזל (סטייקים) עם פסים. ניתן להכין את המצה בשתי השיטות. עם נשתמש במחבת הסטייקים, נקבל מצה עם בצורה מושלמת, עם החורים והפסים ואפילו קצת שרוף בקצוות. החיסרון שלא תמיד יש לאדים לאן לברוח ולכן לפעמים המצה קצת תתנפח ולא תהיה קריספית (אלא אם רידדנו אותה ממש ממש דק). אופציה שנייה היא אפיה בתנור. נקבל מצה קריספית, יבשה מנוזלים והיא גם תחזיק מעמד זמן רב יותר. החיסרון שהוא שלא נקבל את הצורה המושלמת של המצה. בתנור ניתן לשים ישירות על אבן שמוט ולמי שאין פשוט להניח על תבנית הפוכה שהלהטנו אותה עם חימום התנור. אני ואהב יותר את הדרך השנייה (בתנור), אבל שתי הדרכים טובות מאוד.
  2. מהר מהר יש לנו 18 דקות להכנת המצה!!! מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים במעבד מזון עם וו לישה עד קבלת מרקם אחיד.
  3. חותכים נייר אפיה לארבע (בדיוק לפי הקיפול שלו). לוקחים בצק בגודל של אגרוף כף יד ומרדדים על נייר האפיה. בשל עושרו בסיבים תזונתיים של קמח שיבולת השועל, הבצק הוא בעל מרקם נוח לעבודה ואין צורך בנייר אפיה מעל הבצק.
  4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת פיצה ושמים, בזהירות, על המחבת או בתנור על התבנית ההפוכה והלוהטת. אחרי דקה או שתיים (תלוי בחום), הופכים. מוציאים ברגע שמוכן. חשוב מאוד לצנן היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

3s COMMENTS

3 thoughts

  • ויקי גרינבוים ריץ'
    מרץ 31, 2016 at 4:31 am

    יש אפשרות להשתמש במייפל במקום דבש? וכמה גואר גאם בערך צריך להוסיף?

    • אפריל 1, 2016 at 10:13 am

      היי.
      הדבש, מעבר להיות ממתיק, הוא גם ממתן מרירות. צריך לזכור שהשיבולת שועל היא מעט מרירה ולכן הדבש משתלב כאן, מבחינת הטעם, טוב יותר מאשר מייפל.
      אין בעיה להחליף בין השניים, למעו הטעם (כלומר לא תהיה השפעה על המרקם או משהו כזה).
      לגבי הגואר גאם, משהו באזור החצי כפית.

  • מריה
    אפריל 8, 2017 at 7:21 am

    הכנתי, בלי ביצה, עם חצי כפית גואר גאם, והבצק לקח כוס מים, מעניין למה. אולי הקמח שלי סופג יותר…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)

Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

נתחיל מהרע ונסיים בטוב….

שיבולת שועל אינה מכילה גלוטן, אבל יש איתה שתי בעיות לצליאקים.
הראשונה, שהיא הפשוטה והקלה, זה שברוב המקרים מגדלים את שיבולת השועל ביחד עם חיטה ולכן יש זיהום משני. לבעיה הזאת יש פתרון, היות ויש מקומות המגדלים שיבולת שועל בנפרד מחיטה ואין שום חשש לזיהום משני. חברת דג”ש משווקת שיבולת שועל נקייה מגלוטן.

הבעיה השניה, שהיא החמורה יותר, לשיבולת השועל יש חלבון שהוא מאותה משפחת חלבונים של הגלוטן (שהוא כמובן חלבון בפני עצמו). חלק מהצליאקים רגישים גם לחלבון הקיים בשיבולת השועל.
מי רגיש ומי לא, כל אחד צריך לבדוק/להתייעץ עם רופא מוסמך.

ועכשיו החלק הטוב.
שיבולת השועל הנה דגן עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, הערכים התזונתיים של מאוד טובים וגבוהים והוא אחד מחמשת הדגנים שעליהן ניתן לברך המוציא.
כל זה הופך את השימוש בשיבולת שועל לרצוי יותר, אבל באו לא נשכח שיש לבדוק לפני זה את הרגישות.

שיבולת השועל מעט מרירה ולכן עדיף להמתיק אותה בדבש. אחת מתכונות הדבש זה עידון המרירות ולאו דווקא המתקה.
כאן אני משתמש בדבש, אבל כמובן שניתן להמיר בסוכר.

מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מצה ללא גלוטן (שיבולת שועל)
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מנות זמן הכנה
4-5 מצות 18 דקות
מרכיבים
מנות: מצות
הוראות
  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד 250-300 מעלות או מלהיטים מחבת ברזל (סטייקים) עם פסים. ניתן להכין את המצה בשתי השיטות. עם נשתמש במחבת הסטייקים, נקבל מצה עם בצורה מושלמת, עם החורים והפסים ואפילו קצת שרוף בקצוות. החיסרון שלא תמיד יש לאדים לאן לברוח ולכן לפעמים המצה קצת תתנפח ולא תהיה קריספית (אלא אם רידדנו אותה ממש ממש דק). אופציה שנייה היא אפיה בתנור. נקבל מצה קריספית, יבשה מנוזלים והיא גם תחזיק מעמד זמן רב יותר. החיסרון שהוא שלא נקבל את הצורה המושלמת של המצה. בתנור ניתן לשים ישירות על אבן שמוט ולמי שאין פשוט להניח על תבנית הפוכה שהלהטנו אותה עם חימום התנור. אני ואהב יותר את הדרך השנייה (בתנור), אבל שתי הדרכים טובות מאוד.
  2. מהר מהר יש לנו 18 דקות להכנת המצה!!! מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים במעבד מזון עם וו לישה עד קבלת מרקם אחיד.
  3. חותכים נייר אפיה לארבע (בדיוק לפי הקיפול שלו). לוקחים בצק בגודל של אגרוף כף יד ומרדדים על נייר האפיה. בשל עושרו בסיבים תזונתיים של קמח שיבולת השועל, הבצק הוא בעל מרקם נוח לעבודה ואין צורך בנייר אפיה מעל הבצק.
  4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת פיצה ושמים, בזהירות, על המחבת או בתנור על התבנית ההפוכה והלוהטת. אחרי דקה או שתיים (תלוי בחום), הופכים. מוציאים ברגע שמוכן. חשוב מאוד לצנן היטב על רשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *