לחמג'ון ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמג'ון ללא גלוטן
לחמג'ון ללא גלוטן הוא המאכל ב-ה' הידיעה אצל הנסיכות שלי.
הלחמג'ון לקוח מהמבטח הטורקי ומדובר במאפה שטוח עם בשר ובצל. המטבח הטורקי המודרני התפתח מהמטבח העות'מאני והוא בעצם שילוב של המטבח הערבי( בשר ובעיקר כבש) , המטבח האסייתי, המטבח היווני ובכלל מטבח אירופאי.
אם נסתובב כיום באירופה (בטורקיה קצת בעיה…) נראה הרבה מאוד מסעדות "דונר" שזה בעצם השוארמה הטורקית ביחד עם פיצה שזה המטבח האיטלקי כמובן. הלחמג'ון, בעיניי, הוא מעיין שילוב של פיצה (רוטב עגבניות, בצל, פלפלים) עם ה"דונר" שרק במקום לשים את הבשר בלאפה, שמים אותו על מאפה שטוח.
עבורנו הישראלים מדובר בחגיגה, אנחנו חולים על פיצה וגם על לאפה. שילוב מנצח שללא הגבינה גם הופך להיות כשר. לנו הצליאקים, הנמנעים מגלוטן, מדובר בחגיגה של ממש, המאפה היינו מאפה שטוח ולכן קל לנו מאוד להכין אותו. הגלוטן אינו פקטור משמעותי בבצק מסוג זה ולכן אין לנו כל קושי להכין בצק כגון לחמג'ון / פוקצ'ה / פיצה ללא גלוטן.
לחמג'ון ללא גלוטן עם רוטב מעגבניות טריות, שום, בצל ומעל הכל בשר טחון עם מעט שומן (לפעמים מותר לקצת לחטא…)
ללא צל של ספק מדובר בשילוב מנצח וגאוני. פחמימות ובשר!
מה האנושות צריכה יותר מזה?
גם במתכון זה, יש את האופציה להשתמש בתערובת קמח בצק דק מסדרת שי של הטבע (אופציה 1) או לערבב את הקמחים לבד ( אופציה 2).
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1 שקית (להשאיר 2-3 כפות בצד לקימוח)
- 150 גר' קמח עדשים
- 100 גר' קמח אורז
- 100 גר' קמח דוחן
- 75 גר' עמילן טפיוקה
- 75 גר' עמילן תפו"א
- 1 כף סיבים תזונתיים
- 1 כף קסנטן גאם
- 5 כפות שמן זית
- כף מלח
- כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 400 מ"מ מים 1.5 כוסות
- 500 גר' בשר טחון עדיף כבש - צוואר או כתף
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- 1 כפית קנימון
- 1 כף כמון
- מעט שמן רגיל+זית
- קמצוץ מלח
- 2-3 פלפלים חריפים
- קוצצים את שיני השום, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים ביחד על אש ביננית.
- חוצים את הפלפלים ומוסיפים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 4-5 דקות. חשוב לשים לב להרסק לא ישרף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד 7-10 דקות.
- מוסיפים את התבלינים.
- בודקים שהבשר מוכן, מתקנים טעמים, מורידים מהאש ומצננים.
- מערבבים את כל הקמחים + סוכר + סיבים +שמרים.
- במערבל עם וו לישה מערבבים כדקה על מהירות נמוכה.
- מוסיפים בהדרגה את המים.
- מוסיפים את השמן והמלח. אם צריך מוסיפים עד קצת מים. הבצק צריך להיות די רטוב.
- מערבבים עוד כ-6-7 דקות, עד קבלת מרקם גמיש ונוח לעבודה.
- מתפיחים כ- שעה עד שעה וחצי תלוי במזג האוויר. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
- לאחר התפחה מחלקים לשלושה כדורים שווים.
- בעזרת מערוך פותחים כל כדור לצורת אליפסה. יוצרים שקע לאורך ורוחב כמעט כל האליפסה. השוליים אמורים להיות קצת יותר עבים מהמרכז ולהגיע לעובי של כחצי ס"מ(השוליים).
- שמים כשליש מכמות רוטב הבשר במרכז כאשר בשוליים ללא רוטב.
- מתפיחים עוד כ-10 דקות ואופים בתנור חומם מראש ל-230 מעלות כ- 10 דקות. אם יש אבן שמוט התוצאה תהיה טובה יותר, אבל אם אין אופים עם נייר אפייה על תבנית תנור רגילה.
- מוציאים, מצננים ולפחות לגבי הלחמגו'ן מברכים את העם הטורקי.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
לחמג'ון ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
לחמג'ון ללא גלוטן
לחמג'ון ללא גלוטן הוא המאכל ב-ה' הידיעה אצל הנסיכות שלי.
הלחמג'ון לקוח מהמבטח הטורקי ומדובר במאפה שטוח עם בשר ובצל. המטבח הטורקי המודרני התפתח מהמטבח העות'מאני והוא בעצם שילוב של המטבח הערבי( בשר ובעיקר כבש) , המטבח האסייתי, המטבח היווני ובכלל מטבח אירופאי.
אם נסתובב כיום באירופה (בטורקיה קצת בעיה…) נראה הרבה מאוד מסעדות "דונר" שזה בעצם השוארמה הטורקית ביחד עם פיצה שזה המטבח האיטלקי כמובן. הלחמג'ון, בעיניי, הוא מעיין שילוב של פיצה (רוטב עגבניות, בצל, פלפלים) עם ה"דונר" שרק במקום לשים את הבשר בלאפה, שמים אותו על מאפה שטוח.
עבורנו הישראלים מדובר בחגיגה, אנחנו חולים על פיצה וגם על לאפה. שילוב מנצח שללא הגבינה גם הופך להיות כשר. לנו הצליאקים, הנמנעים מגלוטן, מדובר בחגיגה של ממש, המאפה היינו מאפה שטוח ולכן קל לנו מאוד להכין אותו. הגלוטן אינו פקטור משמעותי בבצק מסוג זה ולכן אין לנו כל קושי להכין בצק כגון לחמג'ון / פוקצ'ה / פיצה ללא גלוטן.
לחמג'ון ללא גלוטן עם רוטב מעגבניות טריות, שום, בצל ומעל הכל בשר טחון עם מעט שומן (לפעמים מותר לקצת לחטא…)
ללא צל של ספק מדובר בשילוב מנצח וגאוני. פחמימות ובשר!
מה האנושות צריכה יותר מזה?
גם במתכון זה, יש את האופציה להשתמש בתערובת קמח בצק דק מסדרת שי של הטבע (אופציה 1) או לערבב את הקמחים לבד ( אופציה 2).
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1 שקית (להשאיר 2-3 כפות בצד לקימוח)
- 150 גר' קמח עדשים
- 100 גר' קמח אורז
- 100 גר' קמח דוחן
- 75 גר' עמילן טפיוקה
- 75 גר' עמילן תפו"א
- 1 כף סיבים תזונתיים
- 1 כף קסנטן גאם
- 5 כפות שמן זית
- כף מלח
- כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 400 מ"מ מים 1.5 כוסות
- 500 גר' בשר טחון עדיף כבש - צוואר או כתף
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- 1 כפית קנימון
- 1 כף כמון
- מעט שמן רגיל+זית
- קמצוץ מלח
- 2-3 פלפלים חריפים
- קוצצים את שיני השום, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים ביחד על אש ביננית.
- חוצים את הפלפלים ומוסיפים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 4-5 דקות. חשוב לשים לב להרסק לא ישרף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד 7-10 דקות.
- מוסיפים את התבלינים.
- בודקים שהבשר מוכן, מתקנים טעמים, מורידים מהאש ומצננים.
- מערבבים את כל הקמחים + סוכר + סיבים +שמרים.
- במערבל עם וו לישה מערבבים כדקה על מהירות נמוכה.
- מוסיפים בהדרגה את המים.
- מוסיפים את השמן והמלח. אם צריך מוסיפים עד קצת מים. הבצק צריך להיות די רטוב.
- מערבבים עוד כ-6-7 דקות, עד קבלת מרקם גמיש ונוח לעבודה.
- מתפיחים כ- שעה עד שעה וחצי תלוי במזג האוויר. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
- לאחר התפחה מחלקים לשלושה כדורים שווים.
- בעזרת מערוך פותחים כל כדור לצורת אליפסה. יוצרים שקע לאורך ורוחב כמעט כל האליפסה. השוליים אמורים להיות קצת יותר עבים מהמרכז ולהגיע לעובי של כחצי ס"מ(השוליים).
- שמים כשליש מכמות רוטב הבשר במרכז כאשר בשוליים ללא רוטב.
- מתפיחים עוד כ-10 דקות ואופים בתנור חומם מראש ל-230 מעלות כ- 10 דקות. אם יש אבן שמוט התוצאה תהיה טובה יותר, אבל אם אין אופים עם נייר אפייה על תבנית תנור רגילה.
- מוציאים, מצננים ולפחות לגבי הלחמגו'ן מברכים את העם הטורקי.
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by לוסיאנה on 13/11/2016
שלום
קניתי את הקמח לבצק דק ואני רוצה להכין ״פיתות בטאבון״ משהו בין פיתה / לפה/ לחמג׳ון … מה שחשוב לי הוא שהבצק יהיה נוח לעבודה עם ילדים .
אני פותחת את המתכון ללחמג׳ון והקמח שקניתי חא מופיע, אלא תערובת של קמחים, מה אני עושה?
תודה רבה!
posted by שי ללא גלוטן on 17/11/2016
קמח בצק דק יהיה מעולה למאפים בסגנון שהזכרת.
עדכנתי את כמויות המתכון לשימוש בחבילה של 500 גרם קמח.
בהצלחה,
שי ללא גלוטן