קוסקוס ללא גלוטן
2014-12-28- רמת קושי:קל
- Add to favorites
קוסקוס ללא גלוטן
אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.
את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.
שי ללא גלוטן
- בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
- מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
- מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
- מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
- מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
- מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
תגובות (39)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
קוסקוס ללא גלוטן
2014-12-28- רמת קושי:קל
- Add to favorites
קוסקוס ללא גלוטן
אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.
את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.
שי ללא גלוטן
- בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
- מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
- מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
- מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
- מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
- מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
posted by איריס עפרוני on 29/12/2014
לא יאומן איזו יצירתיות באיזו קלות
posted by שי ללא גלוטן on 30/12/2014
תודה 🙂
posted by מיכל on 05/01/2015
קמח תירס דק או כזה של פולנטה )עם הגרגרים הגדולים? )
posted by שי ללא גלוטן on 08/01/2015
קמח תירס רגיל (לא דק)
posted by אתי on 29/10/2015
עדיף קמח תירס דק יוצא מעולה
posted by מרי on 06/01/2015
גם לנו זה הכי קשה בלי קוסקוס מפרום כבר עשיתי לנסיכה אבל קוסקוס אעשה במתכון שלך ואגיד לך איך יצא המון תודה חסרת כאב לב
posted by מיכל מרום on 07/01/2015
האם הכוונה לקמח תירס דק או קמח פולנטה?
posted by שי ללא גלוטן on 08/01/2015
קמח תירס רגיל. לא הדק.
posted by מעיין קפח on 28/09/2015
מתכון מעולה! תודה רבה!! טעים מאוד!!!
posted by שי ללא גלוטן on 30/09/2015
תודה ובתאבון….
🙂
posted by ענבל on 03/11/2015
משאירים על האש כשמכסים במגבת?
posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015
היי.
כן, מכסים בזהירות עם מגבת שהקוסקוס עדיין על האש.
שי.
posted by יהל on 19/11/2015
לא ברור באיזה שלב מורידים את הסיר מהאש?
posted by שי ללא גלוטן on 28/11/2015
שלב 6
posted by קרן on 28/02/2016
הי שי אני מנסה עם קמח אורז לבן , יצאה לי עיסה רטובה , ככה זה אמור להיות בהתחלה?
posted by שי ללא גלוטן on 29/02/2016
היי.
עיסה רטובה כן, אבל לא דלילה מידי.
האורז סופח את הנוזלים, אבל עד גבול מסויים.
למה לא אורז מלא?
posted by הגרי on 21/04/2016
הופתעתי בטירוף!! ככ תואם למקור!!
מפרגנת ומאמצת
חג שמח:)
posted by שי ללא גלוטן on 30/04/2016
שמח לשמוע!!!
חג שמח 🙂
posted by נבו עפרה on 30/06/2016
האם הסיר על גז בוער כשהוא מכוסה במגבת? עכשיו כיסיתי ל10 הדקות הראשונות . האם בפעם השנייה עדייןעל הגז הבוער?
posted by שי ללא גלוטן on 02/07/2016
היי עפרה.
כן, הגז דולק על אש נמוכה.
posted by אורנית on 29/07/2016
האם מדובר בקמח תירס או הקמח הדק שניראה דומה לסולת?
posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016
מדובר בקמח תירס ולא בעמילן תירס.
כלומר הקמח שהוא מעט גרגירי.
posted by אפרת on 24/08/2016
מה יכול להחליף רשת של קוסקוס?
posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016
הרבה הרבה עבודה עם הידיים…..
שי ללא גלוטן
posted by הדר on 03/11/2016
תודה על המתכון! רצה לנסות!
יש מצב שנפת קמח רגילה יכולה להחליף רשת קוסקוס?
תודה רבה שי! תבורך!
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
היי,
לא. החורים בנפת קמח רגילה קטנים מידי בשביל הקוסקוס.
שי.
posted by מירה on 15/04/2018
.
לא מובן
מה בדיוק עם הידיים
posted by מלכי on 12/02/2017
שלום שי
לבת שלי בנוסף לגלוטן אסור לה קמח תירס ניסיתי מאורז מלא המראה היה מדהים והתלהבנו מאוד ברגע שמזגתי את מרק קוסקוס החם עליו הכל נמס והפך לדייסה….האם טעיתי בהכנההאיך אפשר למנוע את זה אשמח לעצתך.
posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017
דברי איתי טלפונית ונבין מה עשית.
מוזמנת לשלוח לי את הטלפון שלך למייל שלי.
שי
posted by עליזה אסייג on 10/09/2017
יצא מעולה
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
תודה 🙂
posted by הילה on 26/10/2017
היי,
האם ניתן לעשות מקמח אורז לבן ולא מלא?
האם זה ישנה את כמויות הנוזלים?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
בעיקרון אין בעיה עם סוג האורז, אבל חשוב שהאורז יהיה טחון גס ולא דק ובדרך כלל, האורז המלא הוא גס יותר (אלא אם את טוחנת בבית לבד).
אין הבדל בכמות המוזלים.
שי.
posted by זהבית on 19/01/2018
יצא פשוט מושלם וטעים מאוד
כל הכבוד יישר כוח
posted by שי ללא גלוטן on 10/03/2018
תודה 🙂
posted by אודי on 21/05/2018
כמה זמן ניתן לשמור במקרר ואיך הכי טוב לשמור?
posted by שי ללא גלוטן on 16/06/2018
הכי טוב לשמור במקפיא.
אין בעיה לשמור את הקוסקוס במשך חודשים במקפיא.
בנוסף ההפשרה מהמקפיא קלה מאוד ( חצי דקה עד דקה במיקרו ויש ארוחת).
שי
posted by ליטל on 08/01/2020
איזה קמח אורז מלא אתה משתמש שהוא לא טחון דק מידי ?
posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020
בקמח שאני מייצר – שי של הטבע.
ניתן למצא בכל רשתות הטבע וגם ברמי לוי.
שי