fbpx

קוסקוס ללא גלוטן

Comments : 39 Posted in : טבעוני, מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

קוסקוס ללא גלוטן

אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.

שי ללא גלוטן

 

 

קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
  2. מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
  3. מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
  4. מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
  5. מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
  6. מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

39s COMMENTS

39 thoughts

  • איריס עפרוני
    דצמבר 29, 2014 at 10:02 am

    לא יאומן איזו יצירתיות באיזו קלות

  • מיכל
    ינואר 5, 2015 at 5:04 pm

    קמח תירס דק או כזה של פולנטה )עם הגרגרים הגדולים? )

    • אתי
      אוקטובר 29, 2015 at 7:37 pm

      עדיף קמח תירס דק יוצא מעולה

  • מרי
    ינואר 6, 2015 at 2:32 pm

    גם לנו זה הכי קשה בלי קוסקוס מפרום כבר עשיתי לנסיכה אבל קוסקוס אעשה במתכון שלך ואגיד לך איך יצא המון תודה חסרת כאב לב

  • מיכל מרום
    ינואר 7, 2015 at 1:34 pm

    האם הכוונה לקמח תירס דק או קמח פולנטה?

  • מעיין קפח
    ספטמבר 28, 2015 at 7:44 pm

    מתכון מעולה! תודה רבה!! טעים מאוד!!!

  • ענבל
    נובמבר 3, 2015 at 5:09 am

    משאירים על האש כשמכסים במגבת?

    • נובמבר 5, 2015 at 6:32 pm

      היי.
      כן, מכסים בזהירות עם מגבת שהקוסקוס עדיין על האש.
      שי.

  • יהל
    נובמבר 19, 2015 at 3:57 pm

    לא ברור באיזה שלב מורידים את הסיר מהאש?

  • קרן
    פברואר 28, 2016 at 10:46 am

    הי שי אני מנסה עם קמח אורז לבן , יצאה לי עיסה רטובה , ככה זה אמור להיות בהתחלה?

    • פברואר 29, 2016 at 8:10 pm

      היי.
      עיסה רטובה כן, אבל לא דלילה מידי.
      האורז סופח את הנוזלים, אבל עד גבול מסויים.
      למה לא אורז מלא?

  • הגרי
    אפריל 21, 2016 at 7:42 pm

    הופתעתי בטירוף!! ככ תואם למקור!!
    מפרגנת ומאמצת
    חג שמח:)

  • נבו עפרה
    יוני 30, 2016 at 3:38 pm

    האם הסיר על גז בוער כשהוא מכוסה במגבת? עכשיו כיסיתי ל10 הדקות הראשונות . האם בפעם השנייה עדייןעל הגז הבוער?

  • אורנית
    יולי 29, 2016 at 9:06 am

    האם מדובר בקמח תירס או הקמח הדק שניראה דומה לסולת?

    • יולי 29, 2016 at 6:08 pm

      מדובר בקמח תירס ולא בעמילן תירס.
      כלומר הקמח שהוא מעט גרגירי.

  • אפרת
    אוגוסט 24, 2016 at 3:17 pm

    מה יכול להחליף רשת של קוסקוס?

    • אוגוסט 26, 2016 at 8:33 am

      הרבה הרבה עבודה עם הידיים…..
      שי ללא גלוטן

      • הדר
        נובמבר 3, 2016 at 3:23 pm

        תודה על המתכון! רצה לנסות!
        יש מצב שנפת קמח רגילה יכולה להחליף רשת קוסקוס?

        תודה רבה שי! תבורך!

        • נובמבר 4, 2016 at 3:30 pm

          היי,
          לא. החורים בנפת קמח רגילה קטנים מידי בשביל הקוסקוס.
          שי.

      • מירה
        אפריל 15, 2018 at 6:21 pm

        .
        לא מובן
        מה בדיוק עם הידיים

  • מלכי
    פברואר 12, 2017 at 7:13 am

    שלום שי
    לבת שלי בנוסף לגלוטן אסור לה קמח תירס ניסיתי מאורז מלא המראה היה מדהים והתלהבנו מאוד ברגע שמזגתי את מרק קוסקוס החם עליו הכל נמס והפך לדייסה….האם טעיתי בהכנההאיך אפשר למנוע את זה אשמח לעצתך.

    • פברואר 20, 2017 at 10:03 pm

      דברי איתי טלפונית ונבין מה עשית.
      מוזמנת לשלוח לי את הטלפון שלך למייל שלי.
      שי

  • עליזה אסייג
    ספטמבר 10, 2017 at 5:35 pm

    יצא מעולה

  • הילה
    אוקטובר 26, 2017 at 6:25 am

    היי,
    האם ניתן לעשות מקמח אורז לבן ולא מלא?
    האם זה ישנה את כמויות הנוזלים?

    תודה

    • נובמבר 4, 2017 at 7:56 am

      בעיקרון אין בעיה עם סוג האורז, אבל חשוב שהאורז יהיה טחון גס ולא דק ובדרך כלל, האורז המלא הוא גס יותר (אלא אם את טוחנת בבית לבד).
      אין הבדל בכמות המוזלים.
      שי.

  • זהבית
    ינואר 19, 2018 at 7:00 am

    יצא פשוט מושלם וטעים מאוד
    כל הכבוד יישר כוח

  • אודי
    מאי 21, 2018 at 7:59 am

    כמה זמן ניתן לשמור במקרר ואיך הכי טוב לשמור?

    • יוני 16, 2018 at 3:23 pm

      הכי טוב לשמור במקפיא.
      אין בעיה לשמור את הקוסקוס במשך חודשים במקפיא.
      בנוסף ההפשרה מהמקפיא קלה מאוד ( חצי דקה עד דקה במיקרו ויש ארוחת).

      שי

  • ליטל
    ינואר 8, 2020 at 2:49 pm

    איזה קמח אורז מלא אתה משתמש שהוא לא טחון דק מידי ?

    • ינואר 22, 2020 at 9:28 am

      בקמח שאני מייצר – שי של הטבע.
      ניתן למצא בכל רשתות הטבע וגם ברמי לוי.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קוסקוס ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

קוסקוס ללא גלוטן

אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.

שי ללא גלוטן

 

 

קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
  2. מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
  3. מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
  4. מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
  5. מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
  6. מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.