Loader

קוסקוס ללא גלוטן

2014-12-28

קוסקוס ללא גלוטן

אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.

שי ללא גלוטן

 

 

קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
  2. מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
  3. מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
  4. מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
  5. מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
  6. מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (39)

  1. posted by איריס עפרוני on 29/12/2014

    לא יאומן איזו יצירתיות באיזו קלות

      הגב
  2. posted by מיכל on 05/01/2015

    קמח תירס דק או כזה של פולנטה )עם הגרגרים הגדולים? )

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/01/2015

      קמח תירס רגיל (לא דק)

        הגב
    • posted by אתי on 29/10/2015

      עדיף קמח תירס דק יוצא מעולה

        הגב
  3. posted by מרי on 06/01/2015

    גם לנו זה הכי קשה בלי קוסקוס מפרום כבר עשיתי לנסיכה אבל קוסקוס אעשה במתכון שלך ואגיד לך איך יצא המון תודה חסרת כאב לב

      הגב
  4. posted by מיכל מרום on 07/01/2015

    האם הכוונה לקמח תירס דק או קמח פולנטה?

      הגב
  5. posted by מעיין קפח on 28/09/2015

    מתכון מעולה! תודה רבה!! טעים מאוד!!!

      הגב
  6. posted by ענבל on 03/11/2015

    משאירים על האש כשמכסים במגבת?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015

      היי.
      כן, מכסים בזהירות עם מגבת שהקוסקוס עדיין על האש.
      שי.

        הגב
  7. posted by יהל on 19/11/2015

    לא ברור באיזה שלב מורידים את הסיר מהאש?

      הגב
  8. posted by קרן on 28/02/2016

    הי שי אני מנסה עם קמח אורז לבן , יצאה לי עיסה רטובה , ככה זה אמור להיות בהתחלה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 29/02/2016

      היי.
      עיסה רטובה כן, אבל לא דלילה מידי.
      האורז סופח את הנוזלים, אבל עד גבול מסויים.
      למה לא אורז מלא?

        הגב
  9. posted by הגרי on 21/04/2016

    הופתעתי בטירוף!! ככ תואם למקור!!
    מפרגנת ומאמצת
    חג שמח:)

      הגב
  10. posted by נבו עפרה on 30/06/2016

    האם הסיר על גז בוער כשהוא מכוסה במגבת? עכשיו כיסיתי ל10 הדקות הראשונות . האם בפעם השנייה עדייןעל הגז הבוער?

      הגב
  11. posted by אורנית on 29/07/2016

    האם מדובר בקמח תירס או הקמח הדק שניראה דומה לסולת?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016

      מדובר בקמח תירס ולא בעמילן תירס.
      כלומר הקמח שהוא מעט גרגירי.

        הגב
  12. posted by אפרת on 24/08/2016

    מה יכול להחליף רשת של קוסקוס?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 26/08/2016

      הרבה הרבה עבודה עם הידיים…..
      שי ללא גלוטן

        הגב
      • posted by הדר on 03/11/2016

        תודה על המתכון! רצה לנסות!
        יש מצב שנפת קמח רגילה יכולה להחליף רשת קוסקוס?

        תודה רבה שי! תבורך!

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016

          היי,
          לא. החורים בנפת קמח רגילה קטנים מידי בשביל הקוסקוס.
          שי.

            הגב
      • posted by מירה on 15/04/2018

        .
        לא מובן
        מה בדיוק עם הידיים

          הגב
  13. posted by מלכי on 12/02/2017

    שלום שי
    לבת שלי בנוסף לגלוטן אסור לה קמח תירס ניסיתי מאורז מלא המראה היה מדהים והתלהבנו מאוד ברגע שמזגתי את מרק קוסקוס החם עליו הכל נמס והפך לדייסה….האם טעיתי בהכנההאיך אפשר למנוע את זה אשמח לעצתך.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017

      דברי איתי טלפונית ונבין מה עשית.
      מוזמנת לשלוח לי את הטלפון שלך למייל שלי.
      שי

        הגב
  14. posted by עליזה אסייג on 10/09/2017

    יצא מעולה

      הגב
  15. posted by הילה on 26/10/2017

    היי,
    האם ניתן לעשות מקמח אורז לבן ולא מלא?
    האם זה ישנה את כמויות הנוזלים?

    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017

      בעיקרון אין בעיה עם סוג האורז, אבל חשוב שהאורז יהיה טחון גס ולא דק ובדרך כלל, האורז המלא הוא גס יותר (אלא אם את טוחנת בבית לבד).
      אין הבדל בכמות המוזלים.
      שי.

        הגב
  16. posted by זהבית on 19/01/2018

    יצא פשוט מושלם וטעים מאוד
    כל הכבוד יישר כוח

      הגב
  17. posted by אודי on 21/05/2018

    כמה זמן ניתן לשמור במקרר ואיך הכי טוב לשמור?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/06/2018

      הכי טוב לשמור במקפיא.
      אין בעיה לשמור את הקוסקוס במשך חודשים במקפיא.
      בנוסף ההפשרה מהמקפיא קלה מאוד ( חצי דקה עד דקה במיקרו ויש ארוחת).

      שי

        הגב
  18. posted by ליטל on 08/01/2020

    איזה קמח אורז מלא אתה משתמש שהוא לא טחון דק מידי ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020

      בקמח שאני מייצר – שי של הטבע.
      ניתן למצא בכל רשתות הטבע וגם ברמי לוי.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • לאפה ללא גלוטן

  • טורטייה ללא גלוטן

  • Gluten Free Tortilla

קוסקוס ללא גלוטן

2014-12-28

קוסקוס ללא גלוטן

אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.

שי ללא גלוטן

 

 

קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מנות זמן הכנה
3-4 מנות 20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
  1. בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
  2. מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
  3. מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
  4. מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
  5. מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
  6. מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • החרוסת של סבתא

  • עלי סיגר ללא גלוטן

  • לאפה ללא גלוטן

  • טורטייה ללא גלוטן

  • Gluten Free Tortilla