קוסקוס ללא גלוטן

2014-12-28
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

קוסקוס ללא גלוטן

אחד מהמשברים הגדולים ביותר שהיה לנסיכה שלי זה "איך אפשר להתקיים בלי הקוסקוס של סבתא דינה ?"
שישי בערב, פעם בשבועיים, באופן קבוע קוסקוס ומפרום. כולם סביב השולחן, המבוגרים פותחים בחריימה חריף וכל הנכדים מתענגים על הקוסקוס והמפרום.
משבר הקוסקוס היה מאוד ברור ולא איחר לבוא. גם הפתרון לא איחר לבוא והאמת? הפתרון די פשוט וקל.
הרי לא מדובר כאן בבצק שצריך ללוש ולפתח לו את הגלוטן, לא מדובר כאן בבצק שצריך לעצב את צורתו, לא מדובר בבצק שצריך תוספת חלבון או מייצב כזה או אחר.
לפעמים החיים ללא גלוטן נראים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

את המתכון הבא, קוסקוס ללא גלוטן, פיתחה אמא שלי.
זאת השיטה המהירה, בלי סיר על סיר ולא בשיטת "הסבתא". הטעם באמת מושלם וקל מאוד להכנה.
אפשר להכין אותו מקמח תירס או מקמח אורז. לא פעם ולא פעמיים היא מכינה לכולם קוסקוס ללא גלוטן וחוץ מהצבע (אם מדובר בקמח תירס) די קשה להבחין בהבדל, בטח ובטח עם מפרום ורוטב המפרום המפורסם.

שי ללא גלוטן

 

 

קוסקוס ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    3-4 מנות 20 דקות
    זמן בישול
    20 דקות
    מנות זמן הכנה
    3-4 מנות 20 דקות
    זמן בישול
    20 דקות
    קוסקוס ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      3-4 מנות 20 דקות
      זמן בישול
      20 דקות
      מנות זמן הכנה
      3-4 מנות 20 דקות
      זמן בישול
      20 דקות
      מרכיבים
      מנות: מנות
      הוראות
      1. בסיר לא גבוה מרתיחים את המים + השמן + המלח. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה.
      2. מוסיפים את שתי כוסות הקמח תירס או אורז ומערבבים טוב טוב עם כף עץ. כל המים צריכים "להיבלע" בקמח.
      3. מכסים עם מגבת ל- 10 דקות.
      4. מסירים בזהירות את המגבת (יהיו אדים) ובעזרת מזלג מפוררים טוב והרבה. מכסים שוב ל- 10 דקות.
      5. מכסים ושוב מפוררים טוב טוב עם מזלג.
      6. מעבירים הכל לקערה גדולה (אם יש צורך מפוררים שוב), מצננים ומסננים על רשת קוסקוס.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (39)

      1. posted by איריס עפרוני on דצמבר 29, 2014

        לא יאומן איזו יצירתיות באיזו קלות

          הגב
      2. posted by מיכל on ינואר 5, 2015

        קמח תירס דק או כזה של פולנטה )עם הגרגרים הגדולים? )

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 8, 2015

          קמח תירס רגיל (לא דק)

            הגב
        • posted by אתי on אוקטובר 29, 2015

          עדיף קמח תירס דק יוצא מעולה

            הגב
      3. posted by מרי on ינואר 6, 2015

        גם לנו זה הכי קשה בלי קוסקוס מפרום כבר עשיתי לנסיכה אבל קוסקוס אעשה במתכון שלך ואגיד לך איך יצא המון תודה חסרת כאב לב

          הגב
      4. posted by מיכל מרום on ינואר 7, 2015

        האם הכוונה לקמח תירס דק או קמח פולנטה?

          הגב
      5. posted by מעיין קפח on ספטמבר 28, 2015

        מתכון מעולה! תודה רבה!! טעים מאוד!!!

          הגב
      6. posted by ענבל on נובמבר 3, 2015

        משאירים על האש כשמכסים במגבת?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 5, 2015

          היי.
          כן, מכסים בזהירות עם מגבת שהקוסקוס עדיין על האש.
          שי.

            הגב
      7. posted by יהל on נובמבר 19, 2015

        לא ברור באיזה שלב מורידים את הסיר מהאש?

          הגב
      8. posted by קרן on פברואר 28, 2016

        הי שי אני מנסה עם קמח אורז לבן , יצאה לי עיסה רטובה , ככה זה אמור להיות בהתחלה?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 29, 2016

          היי.
          עיסה רטובה כן, אבל לא דלילה מידי.
          האורז סופח את הנוזלים, אבל עד גבול מסויים.
          למה לא אורז מלא?

            הגב
      9. posted by הגרי on אפריל 21, 2016

        הופתעתי בטירוף!! ככ תואם למקור!!
        מפרגנת ומאמצת
        חג שמח:)

          הגב
      10. posted by נבו עפרה on יוני 30, 2016

        האם הסיר על גז בוער כשהוא מכוסה במגבת? עכשיו כיסיתי ל10 הדקות הראשונות . האם בפעם השנייה עדייןעל הגז הבוער?

          הגב
      11. posted by אורנית on יולי 29, 2016

        האם מדובר בקמח תירס או הקמח הדק שניראה דומה לסולת?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on יולי 29, 2016

          מדובר בקמח תירס ולא בעמילן תירס.
          כלומר הקמח שהוא מעט גרגירי.

            הגב
      12. posted by אפרת on אוגוסט 24, 2016

        מה יכול להחליף רשת של קוסקוס?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on אוגוסט 26, 2016

          הרבה הרבה עבודה עם הידיים…..
          שי ללא גלוטן

            הגב
          • posted by הדר on נובמבר 3, 2016

            תודה על המתכון! רצה לנסות!
            יש מצב שנפת קמח רגילה יכולה להחליף רשת קוסקוס?

            תודה רבה שי! תבורך!

              הגב
            • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 4, 2016

              היי,
              לא. החורים בנפת קמח רגילה קטנים מידי בשביל הקוסקוס.
              שי.

                הגב
          • posted by מירה on אפריל 15, 2018

            .
            לא מובן
            מה בדיוק עם הידיים

              הגב
      13. posted by מלכי on פברואר 12, 2017

        שלום שי
        לבת שלי בנוסף לגלוטן אסור לה קמח תירס ניסיתי מאורז מלא המראה היה מדהים והתלהבנו מאוד ברגע שמזגתי את מרק קוסקוס החם עליו הכל נמס והפך לדייסה….האם טעיתי בהכנההאיך אפשר למנוע את זה אשמח לעצתך.

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 20, 2017

          דברי איתי טלפונית ונבין מה עשית.
          מוזמנת לשלוח לי את הטלפון שלך למייל שלי.
          שי

            הגב
      14. posted by עליזה אסייג on ספטמבר 10, 2017

        יצא מעולה

          הגב
      15. posted by הילה on אוקטובר 26, 2017

        היי,
        האם ניתן לעשות מקמח אורז לבן ולא מלא?
        האם זה ישנה את כמויות הנוזלים?

        תודה

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on נובמבר 4, 2017

          בעיקרון אין בעיה עם סוג האורז, אבל חשוב שהאורז יהיה טחון גס ולא דק ובדרך כלל, האורז המלא הוא גס יותר (אלא אם את טוחנת בבית לבד).
          אין הבדל בכמות המוזלים.
          שי.

            הגב
      16. posted by זהבית on ינואר 19, 2018

        יצא פשוט מושלם וטעים מאוד
        כל הכבוד יישר כוח

          הגב
      17. posted by אודי on מאי 21, 2018

        כמה זמן ניתן לשמור במקרר ואיך הכי טוב לשמור?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on יוני 16, 2018

          הכי טוב לשמור במקפיא.
          אין בעיה לשמור את הקוסקוס במשך חודשים במקפיא.
          בנוסף ההפשרה מהמקפיא קלה מאוד ( חצי דקה עד דקה במיקרו ויש ארוחת).

          שי

            הגב
      18. posted by ליטל on ינואר 8, 2020

        איזה קמח אורז מלא אתה משתמש שהוא לא טחון דק מידי ?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on ינואר 22, 2020

          בקמח שאני מייצר – שי של הטבע.
          ניתן למצא בכל רשתות הטבע וגם ברמי לוי.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (4.5 / 5)

      4.5 5 4
      Rate this recipe

      4 people rated this recipe