טורטייה ללא גלוטן

2017-12-30
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

טורטייה היא לחם עגול, מעיין פיתה ללא שמרים (ולכן ללא תפיחה) שמקורו במקסיקו שבמרכז אמריקה.
כיום הטורטייה נפוצה בכל העולם, כאשר ישנם שני סוגי טורטיות עיקריים טורטיה מקמח תירס והשנייה מקמח חיטה (בעידן הצליאק נולדה לה גם הגרסה השלישית – טורטייה ללא גלוטן, למרות שהמקורית מקמח תירס היא ללא גלוטן) .
את הטורטייה מקמח תירס, ניתן להכין מקמח תירס לבן (masa) ולא מכל קמח תירס.
הסיבה לכך היא שבניגוד לקמח (כל קמח – חיטה, כוסמת, דוחן, טף, סורגום וכו’), שנוצר על ידי טחינה של גרגרים, קמח הטורטיות / ארפה מתחיל בבישול של התירס ואז טחינת הגרגרים לקבלת בצק שנקרא masa
ה- masa מיובשת ואז נטחנת, והקמח המתקבל הוא קמח הטורטיות.
מעולה! האם ניתן לבשל את התירס בבית ולהכין קמח תירס מסוג masa שדי קשה למצא בארץ?
אז זהו…לא ממש…. 🙁
התירס לא מבושל מים רגילים אלא במים עם תוספת קליפות של צדפות או אפר או אפילו סיד על מנת שהבצקים שנוצרים יהיו יותר דביקים וגמישים. תהליך זה נקרא ניקסטאמאליזציה (nixtamalization), על שם המילה האטצטקית לתירס.
לגבי אופציית החיטה או במילים “הצליאקיות” שלנו תערובת קמח ללא גלוטן או קמחי מקור ללא גלוטן, יש לנו שפע אדיר.
שימוש בכל אחת מתערובת הקמחים מסדרת הקמחים “שי של הטבע” (רב תכליתי, בצק דק או מיקס טף) ייתן לנו תוצאה נפלא, גם שימוש בקמחי מקור נטו יתנו תוצאות מדהימות וכמובן מגוון ענק של טורטיות כגון טורטייה עדשים, אפונה, טף, אמרנט, סורגום, כוסמת ועוד.

שי ללא גלוטן

הכנת טורטיות באל סלוודור, בסביבות 1900. נלקח מויקיפדיה


טורטייה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
טורטייה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
קמח אופציה 1
קמח אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים את הקמח עם המים, המלח והשמן. ** יש לשים לב כי כמות המים יכולה להשתנות מעט (דגש על מעט) בין סוג קמח אחד לאחר.
  2. לשים היטב עד קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  3. יוצרים כדורים קטנים יחסית ( כדור פינג פונג פלוס קצת). אם הבצק רטוב, מקמחים מעט את הכדור.
  4. מניחים בין שני ניירות אפיה ומועכים בעזרת "הטורטייה פרס" - מכשיר לחיצה לטורטייה. למי שאין, ניתן למעוך בעזרת שני סירים.
  5. מחממים מחבת לחום בינוני עד גבוה. מפרידים בעדינות את הטורטייה מנייר האפייה ומניחים בזהירות על המחבת. ** הערה חשובה ** אם הטורטייה דביקה/רטובה ולא מצליחים להוציא מנייר האפייה, פשוט שמים אותה עם נייר האפייה על המחבת. אחרי 30-40 שניות הופכים (עדיין עם נייר האפייה) ומוציאים את הנייר העליון (שמקודם הוא היה התחתון). הופכים שוב, ומוציאים את נייר האפייה הנותר מהטורטייה.
  6. אופיים את הטורטייה במחבת עד קבלת גוון כהה מעט.
  7. מוציאים, מצננים ומוסיפים כל מה שאוהבים - גוואקמולי, בשר, עוף, שעועית או כל דבר אחר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (6)

  1. posted by רותי on ינואר 24, 2018

    שלום
    אני סבתא לנכד בן 9 צליאקי. ברצוני לדעת איך לערבב קמחים שונים לבצק פיצות גועות בורקסים ללחמים במקום לקנות קמח כרגיל או של תמי שהם מאד יקרים.תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 10, 2018

      היי רותי,
      אני מעביר סדנאות בכל הארץ שבהן לומדים לערבב קמחים.
      מדובר בפתרון מושלם עבורך.
      שי

        הגב
    • posted by סיגל on ינואר 24, 2020

      שי תודה רבה על כל הרעיונות

        הגב
  2. posted by דורית on מאי 30, 2018

    היי, אפשר להשתמש בקמח מיקס טף במקום בצק דק?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 16, 2018

      היי,
      כן בהחלט. אין בעיה להחליף את הבצק דק במיקס טף.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Gluten Free Tortilla

2017-12-30
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Tortilla is a round bread, a pita without yeast (and hence it doesn’t rise) originating in Mexico and Central America.
Today, the tortilla is common all over the world. There are two types of tortillas: corn tortillas and wheat flour (in the celiac era, the third version – gluten free tortilla, although the source of corn flour is gluten free).
The tortilla from corn flour can be prepared from white maize flour (masa) rather than from any corn flour.
The reason for this is that unlike flour (any flour – wheat, buckwheat, millet, taff, sorghum, etc.), which is formed by grinding of grains, the flour tortillas / arepa begins by cooking the corn and then grinding the grains for a dough called masa.
The masa is dried and then grinded, and the flour obtained is the flour of the tortillas.
Excellent! Is it possible to cook the corn at home and make masa corn flour that is hard to find in Israel?
So the thing is … not really …. 🙁
The corn is not cooked in plain water but in water with the addition of shells of oysters or ashes or even lime so that the formed dough will be more sticky and flexible. This process is called nixtamalization, after the name of the Thracian word for corn
As for the option of wheat or “celiac” in our mixture of gluten-free flour or gluten-free originals, we have tremendous abundance.
The use of each of the flour mixture from the “Shay’s Naturals” series (multipurpose, thin dough or tuff mix) will give us a wonderful result. The use of net source coals will yield amazing results, and of course a huge variety of tortillas such as tortilla, lentils, peas, Sorghum, buckwheat and more.

שי ללא גלוטן

הכנת טורטיות באל סלוודור, בסביבות 1900. נלקח מויקיפדיה


Gluten Free Tortilla
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 Tortillas 10 minutes
זמן בישול
25 minutes
מנות זמן הכנה
8-10 Tortillas 10 minutes
זמן בישול
25 minutes
Gluten Free Tortilla
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 Tortillas 10 minutes
זמן בישול
25 minutes
מנות זמן הכנה
8-10 Tortillas 10 minutes
זמן בישול
25 minutes
מרכיבים
Option #1 Flour
Option #2 Flour
sOther ingredient
מנות: Tortillas
הוראות
  1. Mix the flour with water, salt and oil ** Note that the amount of water can vary slightly (emphasis on a little) between one flour type and another.
  2. Knead well until the dough is flexible and easy to work with.
  3. Create relatively small balls (a little bigger than a ping pong ball). If the dough is wet, slightly flour the ball.
  4. Place between two baking sheets and mash with the "Tortilla Persia" - a pressing device for the tortilla. For those who do not have one, it can be flattened with two pots.
  5. Heat pan to medium to high heat. Gently separate the tortilla from the baking paper and place carefully on the pan. ** Important note ** If the tortilla is sticky / wet and can not be removed from the baking paper, simply put it with the baking paper on the pan. After 30-40 seconds, turn (still with the baking paper) and remove the top paper (which was previously the bottom). Turn over again, and remove the remaining baking paper from the tortilla.
  6. Bake the tortilla in a skillet until slightly darker.
  7. Remove, cool and add anything you like - guacamole, meat, chicken, beans or anything else.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe