fbpx

פיתות קינואה ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

פיתות קינואה ללא גלוטן

פיתות הקינואה הם לאוהבי הז'אנר ללא כל צל של ספק.
לקינואה יתרונות רבים. מדובר בקמח עשיר בחלבונים, עשירה בחומצות אמינו החיוניות לגוף(כאלו שהגוף לא יודע לייצר בעצמו ולכן הוא זקוק להם ממקור חיצוני), עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן,ברזל ומגנזיום. בקיצור חגיגה בריאותית. החיסרון הבולט של הקינואה הוא טעמו הדומיננטי. אפשר לאוהב או לא לאהוב את טעם הקינואה, אבל אי אפשר שלא להרגיש בטעמו ואף בריחו של הקינואה.
תהנו.
שי ללא גלוטן
פיתות קינואה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
פיתות קינואה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
אופן הכנת הבצק
  1. מערבבים את כל הקמחים, קסנטאן גאם, סיבים תזונתיים, סוכר/דבש והשמרים ביחד בקערת המיקסר.
  2. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה (2-3 דקות).
  3. מוסיפים שתי כוסות מים בהדרגה וליישם עוד כדקה.
  4. מוסיפים את המלח ועוד חצי כוס עד כוס מים.  * בהתחלה נוסיף חצי כוס ונרגיש את הבצק. הוא חייב להיות דביק מאוד (אל דאגה החומוס "ישתה" את הנוזלים בזמן ההתפחה) אבל לא רטוב.
  5. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק דביק. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים.אז לא לחסוך בלישה....
  6. מכסים ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
  7. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  8. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול (אפייה של 4-5 פיתות ביחד) עולה כ-200 ₪. שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה – דקה וחצי הפיתה המוכנה.
  2. תנור – אבן שמוט. מחממים תנור עם אבן שמוט לחום המרבי( 250-300 מעלות) ומחכים שהאבן תאגור את החום. לאחר שהאבן מוכנה(הזמן שלוקח לאבן לאגור את החום תלוי בעובי האבן, ככול שהיא עבה יותר ייקח לה יותר זמן, אבל ככה היא סופגת יותר חום והיא משמעותית הרבה יותר). שמים תבנית הפוכה וממתינים כמה דקות עד שהתבנית תלהט. מניחים את הפיתות (4 פיתות לתבנית רגילה) ואחרי 5-6 דקות (תלוי באבן) הפיתה מוכנה. * למי שאין אבן שמוט שיעשה את אותה פעולה, אבל יש להלהיט את התבנית זמן רב יותר. בנוסף כל פעם שנפתח את התנור על מנת להוציא את הפיתות, נחכה דקה או שתיים (עם תנור סגור כמובן) על מנת שהתבנית שוב תלהט. בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פיתות קינואה ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

פיתות קינואה ללא גלוטן

פיתות הקינואה הם לאוהבי הז'אנר ללא כל צל של ספק.
לקינואה יתרונות רבים. מדובר בקמח עשיר בחלבונים, עשירה בחומצות אמינו החיוניות לגוף(כאלו שהגוף לא יודע לייצר בעצמו ולכן הוא זקוק להם ממקור חיצוני), עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן,ברזל ומגנזיום. בקיצור חגיגה בריאותית. החיסרון הבולט של הקינואה הוא טעמו הדומיננטי. אפשר לאוהב או לא לאהוב את טעם הקינואה, אבל אי אפשר שלא להרגיש בטעמו ואף בריחו של הקינואה.
תהנו.
שי ללא גלוטן
פיתות קינואה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
פיתות קינואה
Print Recipe
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
12 פיתות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 45 דקות
מרכיבים
מנות: פיתות
הוראות
אופן הכנת הבצק
  1. מערבבים את כל הקמחים, קסנטאן גאם, סיבים תזונתיים, סוכר/דבש והשמרים ביחד בקערת המיקסר.
  2. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה (2-3 דקות).
  3. מוסיפים שתי כוסות מים בהדרגה וליישם עוד כדקה.
  4. מוסיפים את המלח ועוד חצי כוס עד כוס מים.  * בהתחלה נוסיף חצי כוס ונרגיש את הבצק. הוא חייב להיות דביק מאוד (אל דאגה החומוס "ישתה" את הנוזלים בזמן ההתפחה) אבל לא רטוב.
  5. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק דביק. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים.אז לא לחסוך בלישה....
  6. מכסים ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
  7. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  8. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול (אפייה של 4-5 פיתות ביחד) עולה כ-200 ₪. שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה – דקה וחצי הפיתה המוכנה.
  2. תנור – אבן שמוט. מחממים תנור עם אבן שמוט לחום המרבי( 250-300 מעלות) ומחכים שהאבן תאגור את החום. לאחר שהאבן מוכנה(הזמן שלוקח לאבן לאגור את החום תלוי בעובי האבן, ככול שהיא עבה יותר ייקח לה יותר זמן, אבל ככה היא סופגת יותר חום והיא משמעותית הרבה יותר). שמים תבנית הפוכה וממתינים כמה דקות עד שהתבנית תלהט. מניחים את הפיתות (4 פיתות לתבנית רגילה) ואחרי 5-6 דקות (תלוי באבן) הפיתה מוכנה. * למי שאין אבן שמוט שיעשה את אותה פעולה, אבל יש להלהיט את התבנית זמן רב יותר. בנוסף כל פעם שנפתח את התנור על מנת להוציא את הפיתות, נחכה דקה או שתיים (עם תנור סגור כמובן) על מנת שהתבנית שוב תלהט. בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.